Mens jeg boede på Intercontinental Phuket Resort fik jeg den store fornøjelse at blive inviteret til middag på Michelin restauranten, Jaras.
Jaras åbnede sammen med resten af hotellet i 2019 og modtog i 2022, en flot Michelin stjerne for sit fremragende moderne thailandske køkken.
Restaurant Jaras ligger for foden af Intercontinental Phuket Resort blandt fyrretræer og den smukt oplyste pool og med udsigt over Kamala Beach og Andamanhavet.
Omgivelserne
Uanset om du bor på hotellet eller du kommer et andet sted fra i Phuket, så starter aftenens oplevelse allerede når du går mod restauranten.
Først skal du gennem den farverige tunnel med de smukke malerier (det kan du læse om i min anmeldelse om hotellet). Herefter skal du ned af trappen hvor du får den smukkeste udsigt over Intercontinental Phuket Resorts pool- & strandområde, som om aftenen er oplyst.
Det er her i dette paradis restaurant Jaras ligger.
Indretningen på Jaras er buddhistisk inspireret med fine detaljer som giver en dejlig afslappet atmosfære.
Gå en tur rundt i restauranten – hils på kokkene og se hvordan de med kærlighed og fingersnilde arrangerer den raffinerede mad på tallerknerne.
Til venstre for køkkenet står der reoler og hylder med hjemmelavede lækkerier i sylte glas – størstedelen aner man ikke hvad er.
Og er du vinkender eller måske endda sommelier, så er der vinskabe efter vinskabe med spændende vine fra hele verden, på højre side af køkkenet.
Service
Personalet er veluddannet, taler godt engelsk og gør deres bedste for at give gæsterne en rigtig god og hyggelig aften.
Alle retter får du en detaljeret præsentation af, og er der ikke travlt i køkkenet, kan du være heldig at det bliver af kokken “himself” – og han er altid frisk på en lille hyggesnak.
Under hele middagen vil du blive nurset om – på den behagelige måde – af personalet som sikrer at du altid har noget i glasset og ikke mangler noget.
Bæredygtighed & Økologi
Når du træder ind i restauranten, vil det første du ser, være det store åbne køkken, hvor kokke er i fuld krig med at kreere aftenens vidunderlige kulinariske oplevelse for sine gæster.
Og det er lige præcist hvad det er – en stor kulinarisk oplevelse – med autentiske thailandske retter, men med et nutidigt twist.
Alle retter bliver til med stor respekt for bæredygtighed og økologi. Der benyttes kun de fineste ingredienser og primært fra lokale landmænd og fiskere. Råvarerne er sæsonbestemte og en del af grøntsagerne og krydderierne er Jaras hjemmedyrkede.
Maden er fantastisk, velafbalanceret i smagen og smukt præsenteret.
Min oplevelse af Jaras
På mit besøg hos Jaras havde jeg bedt restauranten om at sammensætte min middag ud fra deres á la carte kort. Altså en middag, hvor de skulle vælge hvilke retter, der for dem, kunne være mest interessant at servere for mig.
Det blev en middag jeg længe vil huske.
Efter et besøg i køkkenet blev jeg ført til mit bord, hvor en lille taburet blev stillet op ad min stol – til min håndtaske (stiligt).
Jeg blev spurgt om hvor “spicy” min mad måtte være, og om jeg ville have retterne på én gang eller enkeltvis.
Mine valg blev thai-spicy og alle retter på én gang.
Der blev skænket vin og et øjeblik senere blev maden serveret sammen med en detaljeret og professionel gennemgang af alle retter og de fine små finesser.
Retterne bestod af følgende:
1. Yum dom o tubtim goong yang
En stor grillet andaman tigerreje med granatæble, pomelo, kokosmælk, kokoskød, stegte skalotteløg, cashew nødder og rødløg.
En frisk og meget smagfuld “salat”.
2. Poo nim khai kem
“Soft shell krabbe” med saltet æggesauce, citrongelé og saltet æggeblomme.
Fantastisk og overraskende ret. Jeg sad et øjeblik og overvejede hvordan jeg skulle pille skallen af krabben. Jeg startede med hvad der lignede et slags låg, og som viste sig at være et papirs tyndt grillet æg.
Efterfølgende gik det op for mig hvad “soft shell crab” betyder. En soft shell krabbe er betegnelsen for en krabbe som skal fanges og spises mens den er ved at skifte sin skal. Altså når den er krøbet ud af sin gamle skal og inden den når at danne en ny. Dette gør krabben helt blød og i øvrigt meget eftertragtet.
Hele min krabbe kunne spises som den så ud – der var ingen skal overhovedet – og det smagte fantastisk.
3. Look chok southern yellow curry
Havaborre med lotusrod, bitre grønne blade, kartoffel, skalotteløg, look chok (?) og chiliolie.
En slags cremet suppe som også smagte helt fantastisk. Jeg tror primært det var denne ret, de tænkte på, da jeg blev spurgt hvor spicy min mad måtte være. Retten var på ingen måde for stærk til mig, men vel balanceret, så alt i suppen kunne smages.
4. THOD MAN POO
“Donut” af friturestegt krabbekød, hakket kylling med brødkrummer, serveret med hjemmelavet chili marmelade.
Endvidere blev der serveret vilde, brune ris.
Alle portioner var fine i størrelserne, men 4 retter var lige i overkanten til mig. Bestiller du fra á la carte kortet, vil jeg mene at 2 retter er rigeligt. Jeg kan dog ikke anbefale en ret frem for en anden – alt smagte skønt.
Hvidvinen var en Monsoon Vally, Chenin Blanc Signature Hvidvin, som overraskende kom fra Hua Hin i Thailand – mit første glas thailandsk vin og den var overraskende god. En mellem fyldig frisk vin med let antydning af frugtsmag.
Fra start til slut var det en fantastisk gastronomisk rejse. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Jaras har modtaget den store anerkendelse at komme i Michelin guiden.
Maden var en næsten overvældende smagsoplevelse med et utal af små fine detaljer. Hver en lille ting som tallerkenen var dekoreret med smagte fantastisk. Ingredienserne var mange og de var friske og perfekt tilberedte.
Det er bestemt ikke sidste gang jeg har spist på restaurant Jaras – næste gang skal jeg dog prøve deres smags menu.
9 retter smagsmenu
Hvis du booker i god tid (ca. 1 uge), har du bestille Jaras 9 retter smagsmenu.
Her vil du få en smagsoplevelse ud over det sædvanlige – formentligt den bedste middagsoplevelse på din rejse.
Min kollega som smagte smagsmenuen sagde flg.:
“En fantastisk oplevelse! Maden var vidunderlig – smagte så englene sang. Præsentationen og historien bag hver ret var uovertruffen. Servicen var professionel på den behagelig og rare måde. Denne madoplevelse er den bedste vi har haft i Thailand”.
Og hvor i verden finder du en 9 rettes Michelin smagsmenu til kr. 650,- ?
Du kan naturligvis også få en vinmenu som er tilpasset smagsmenuen.
Kontakt Restaurant Jaras i Phuket
Adresse: 333, 333/3 Moo 3 Kamala beach
Tlf.: +66 76 629 999
Reserver bord HER
0 kommentarer