Phuket på budget

Del 2 ud af 6

Phuket skulle være vores 1. stop i Thailand på vores rejse gennem Sydøstasien…

Phuket

Vi fløj fra Singapore til Phuket. Flyver man til Thailand får man på flyet en blanket, som skal udfyldes og som efterfølgende udmunder i et gratis 30 dages visum.

Da Phuket er meget turistet, ville vi kun blive i nogle dage.

Så snart du kommer ud af lufthavnen står der chauffører klar til at køre dig hvorhen du vil.

Kamala strand - Phuket på budgetKamala Beach

Har du booket hotel med pick-up, vil de også stå klar til at hente dig. Vi havde ikke aftalt transport med vores hotel, så vi måtte finde noget andet.

Kamala

Da vi ankom til Phuket skulle vi finde transport til Kamala. En strand vi havde hørt skulle være et godt sted at bo og starte.

Der var faste priser blandt taxaer og forskellige minivans.

Vi gav 730 bath (ca. 136 kr.) for os begge til Kamala. Priserne varierer selvfølgelig alt efter hvor du skal hen.

Kamala strand - Phuket på budget
Kamala Beach

Kamala er en lille by med hyggelige restauranter og okay shoppingmuligheder.

Maden i området syntes vi dog lidt dyr. Vi spiste kun på MEGET lokale restauranter, hvilket man er nødt til hvis man rejser på et lavt budget.

Stranden på Kamala er rigtig fin og med rent og lækkert vand.

Scooterleje - Phuket på budgetRejsetips til scooterleje:

Alt transport i Phuket (og Thailand generelt) er ret dyrt. Man sparer en del ved at leje scooter!

Det koster ca. 150-200 bath pr. dag (ca. 28-38 kr.). Lejer man scooter for flere dage er det endnu billigere.

Vi betalte 200 bath for en scooter i Kamala for 1 dag. Man SKAL bruge hjelm – politiet tjekker og sidder man 2 på scooteren uden hjelm (som os), giver det en bøde på 500 bath.

Når man lejer en scooter beholder udlejningsstedet dit pas i al den tid man lejer scooteren (dette gælder ALLE steder).

starten ville vi IKKE udlevere vores pas, men vi indså at scooter var den eneste mulighed vi havde, i forhold til penge og transport, så vi endte med at gøre det og der har ingen problemer været.

Efter en enkelt overnatning på det fine hotel “Mood mansion” (affiliatelink) på Kamala hvor vi betalte 830 bath (ca. 155 kr.) flyttede vi til Patong. Patong er langt billigere at bo på end på Kamala.

Patong – FESTBYEN!

Vi boede i en gade lidt væk fra centrum på hotellet “PT Residence” og gav 198,50 kr for 2 nætter.

PT Residence eksisterer ikke længere, men Patong har et stort og bredt udvalg af overnatninger (affiliatelink) til billige penge.

En scooter er ideel i Thailand!

Det tog 20 minutter at gå ned til byen og der lå ikke lige nogle restauranter i nærheden af vores hotel. Det tog 5 minutter på scooter at komme til centrum.

På vores scootertur rundt på Phuket blev vi stoppet af politiet fordi vi ikke havde hjelm på. BUM 90 kr. i bøde!

På politistationen som var gemt godt væk bag en byggeplads fandt vi ud af, at man også skal have motorcykel kørekort for vil leje scooter. Med lidt bestikkelse var denne regel dog ikke så vigtigt alligevel.

Fest 24/7

I Patong kan ALT lade sig gøre. Der er diskoteker, barer, sex shows x100, butikker osv. Er man til fest 24/7 så er Patong helt sikkert det rigtige valg.

Om dagen ligger folk på stranden i Patong – en super lækker strand.

Priser på tøj, sko, tasker m.m. er dyrt i dette område.

Husk du altid kan prutte priserne ned! Giver de sig ikke til den pris du vil have, går du bare videre til den næste.

Hua Beach - Phuket på budget
Hua beach

Maden på Phuket findes i alle prisklasser. Kig lidt rundt på restauranter og prøv dig frem og find noget der passer til dit budget!

Lokal mad er ALTID billigst. Maden på de lidt mere primitive restauranter, smager mindst lige så godt som på de dyre restauranter.

Phuket var bestemt ikke stedet for os, men vi fik oplevet og set området.

Skal du til Phuket gennem Thailand, så skal du selvfølgelig tage en tur til Patong og opleve området.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via disse links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte 

Nomadlife - Emilie & Daniel

En backpackerrejse på ubegrænset tid

I 2016 rejste Emilie & Daniel på en 6 måneders backpackerrejse i Sydøstasien. "På scooter gennem Vietnam" er en ud af flere rejsebeskrivelser fra rejsen. Siden de kom hjem fra denne rejse, har de begge taget hver deres uddannelse, arbejdet, sparet sammen og planlagt en rejse ud i verden på ubestemt tid.

I februar 2022 blev det en realitet! Hvis du har lyst til at følge dem på deres eventyr kan du besøge dem på Nomadlife.dk, på deres Instagram og på Facebook.

En backpackerrejse på ubegrænset tid

Nomadlife - Emilie & DanielI 2016 rejste Emilie & Daniel på en 6 måneders backpackerrejse i Sydøstasien. "På scooter gennem Vietnam" er en ud af flere rejsebeskrivelser fra rejsen. Siden de kom hjem fra denne rejse, har de begge taget hver deres uddannelse, arbejdet, sparet sammen og planlagt en rejse ud i verden på ubestemt tid.

I februar 2022 blev det en realitet! Hvis du har lyst til at følge dem på deres eventyr kan du besøge dem på Nomadlife.dk, på deres Instagram og på Facebook.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *