Vientiane – En prægtig by i rivende udvikling

Laos’ hovedstad Vientiane er én af de mest fascinerende hovedstæder i Asien. En by som langsomt er ved at ændre sig, fra en smuldrende hovedstad til landets første rigtige rejse- og industricentrum.

Buddha park Vientiane

Historien

Vientiane opstod først som en vigtig bosættelse i midten af det 14. århundrede. Byens lykke steg og faldt i takt med forskellige kongeriger og tumultrige opgør der blev kæmpet på tværs af regionen.

Siameserne (nu thai’er) erobrede Vientiane i 1779, men byen blev brændt ned til grunden under et oprør i 1827 og i bund og grund efterladt til junglen.

Vientiane monument

Da Fransk Indokina tilføjede Laos til sit territorie, efter den fransk-siamesiske krig i 1893, drog byen fordel af en bølge af ny konstruktion og renovering af beskadigede templer.

Det betød blandt andet at indbyggertallet steg op igennem det 20. århundrede, og landet erklærede sin uafhængighed i 1953.

Regeringen

I 1975 overtog partiet Pathet Lao regeringsmagten fra den royalistiske regering, og er i dag stadig ved magten under navnet Lao People’s Revolutionary Party med Vientiane som administrativ hovedstad.

Guld buddha i Vientiane

Trods en langsom udvikling i Vientiane i løbet af de seneste årtier, så har Vientiane gennem de sidste 15 år oplevet en væsentlig øget udvikling med økonomisk vækst.

Turisme er selvfølgelig en kæmpe industri og det er netop én af grundene til, at man bør besøge Vientiane.

Til trods for byens ekspansion, så er byens karakter stadig defineret ved brede, træbeklædte gader og lækre, gamle kolonipalæer.

Gader i Vientiane

Fransk paté, luftige kager og smagfuld laotisk kaffe tilbydes på enhver restaurant og café i byen.

Oplevelser

De storslåede templer, statuer og andre buddhistiske symboler og traditionelle markeder minder hurtigt én om, at byen stadig er dybt asiatisk uanset, uanset hvor meget fransk brød der spises.

Vientiane marked

Et besøg i Vientiane vil med garanti være ét af de mest behagelige og stressfrie udflugter på enhver asiatisk rejse.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »