En aften på Rosso restaurant er en gourmet oplevelse i de smukkeste omgivelser…
På vores Weekend getaway til Manchester, som skulle være spækket med selvforkælelse, besøgte vi den italienske Restaurant Rosso.
Hjemmefra havde vi googlet alt hvad Manchester havde at byde på af restauranter, og da Rosso dukkede op – var der ingen tvivl, her skulle vi spise den ene aften vi havde til rådighed.
Rosso Restaurant
Da vi trådte ind ad døren, blev vi mødt af noget af det smukkeste og mest stilrene jeg længe har set.
Ikke noget ”rødt” som navnet ellers antyder, men en utroligt smuk restaurant, kun i hvide nuancer tilsat lidt grønt fra planterne, creme fra marmor og sort fra tallerkner og tjenernes forklæder.
En restaurant hvor der i indretningen er taget stort hensyn til 116 år gamle bygning, som tidligere blev anvendt som bank.
På den fineste måde har man bevaret og genanvendt de mange smukke detaljer fra bankens historie og er ikke gået på kompromis med noget som helst.
Vi blev smilende modtaget i døren, og guidet over i baren, hvor vi med et glas iskoldt hvidvin i hånden, kunne sidde og nyde den smukke indretning indtil vores bord blev ledigt.
Vi blev ført til vores bord, hvor en engelsktalende italiensk tjener gennemgik menukortet med de mange skønne retter.
Det var fuldstændig umuligt af vælge mad ud fra menukortet – ikke mindst fordi hyggebelysningen gjorde det umuligt at se hvad der stod (som også kan fornemmes på alle billeder).
Jeg kæmpede med mine briller, hvilket tjeneren må have set, for fluks stod han ved bordet med restaurantens visitkort, som i toppen havde en lup – det var vist ikke første gang de havde oplevet dette problem, men super tjekket.
Luppen til trods, kunne vi stadig ikke beslutte os for hvad vi skulle have, og aftalte derfor med tjeneren, at han udvalgte 2 forskellige for- og hovedretter, som vi så skulle dele.
Menuen
Vores 4 retter var intet mindre end en kæmpe fornøjelse og i min verden, Michelin værdigt.
Alle tallerkner vare smukt dekorerede og mad smagte himmelsk. Der var virkelig kræset for hver enkelt lille detalje.
Forretter
(Beklager de lidt uskarpe og mørke billeder)
Tartare Di Salmone
Håndskåret frisk laks med kapers, springløg, lemon, friske krydderier og på toppen, en æggeblomme.
Hertil friskbagt focaccia og en citronskive.
Tartare Di Salmone
Burrata
Cremet burrata ost med friske tomater, basilikum og pane carasau – tynde, knasende fladbrød.
Burrata
Hertil fik vi hvidvin – Chardonnay, Castel Firmian, Mezza Corona
Hovedretter
Lambata D’agnello
Stegt lam vendt i pistacie “krymmel” og serveret med kartoffelkage og krydderet rødvinssauce.
Lambata D’agnello
Lunette al Tartufo
Pasta “pakker” med sort trøffel og parmasanfyld, lynstegt i salvie smør.
Lunette al Tartufo
Hertil fik vi rødvin – Primitivo Di Manduria, San Manzano
Det var en stor oplevelse at besøge Rosso Restaurant, som på alle måder talte til sanserne – både smagløgnene, men i høj grad også den meget smagfulde indretningen.
Sætter du pris på god mad, stemning og stil – som også koster lidt ekstra, så skal du bestemt reservere et bord på Restaurant Rosso.
Her får du lige lidt ekstra stemningsbilleder…. som alle taler for sig selv!
Skal du virkelig forkæles, så spis en aften på Rosso restaurant.
Kontakt Rosso Restaurant
Adresse: Rosso Restaurant – 43 Spring Gardens, Manchester M2 2BG
Telefon: +0161 832 1400
Website: Rosso Restaurant
0 kommentarer