Er du i Manchester og skal have en super gourmet oplevelse i de mest fantastiske omgivelser, så er Rosso stedet….

Anmeldelse af Rosso Restaurant

På vores Weekend getaway til Manchester, som skulle være spækket med selvforkælelse, skulle et besøg på italienske Restaurant Rosso, helt sikkert være indbefattet.

Hjemmefra havde vi googlet alt hvad Manchester havde at byde på af restauranter, og da Rosso dukkede op – var der ingen tvivl, her skulle vi spise den ene aften vi havde til rådighed.

Da vi trådte ind ad døren, blev vi mødt af noget af det smukkeste og mest stilrene jeg længe har set. Ikke noget ”rødt” som navnet ellers antyder, men en utroligt smuk restaurant, kun i hvide nuancer tilsat lidt grønt fra planterne, creme fra marmor og sort fra tallerkner og tjenernes forklæder.

Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-baren

En restaurant, blev vi fortalt, som fornylig er blevet total renoveret med stolthed og respekt for den 116 år gamle bygning, som tidligere blev anvendt som bank.

På den fineste måde har man bevaret og genanvendt de mange smukke detaljer fra bankens historie og er ikke gået på kompromis med noget som helst.

Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-indretningen2

Vi blev smilende modtaget i døren, og guidet over i baren, hvor vi med et glas iskoldt hvidvin i hånden, kunne sidde og nyde den smukke indretning indtil vores bord blev ledigt.

Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-drinks
Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-indretningen
Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-baren3
Vi blev ført hen til vores bord, hvor en engelsktalende italiensk tjener gennemgik menukortet med de mange skønne retter, for herefter at forlade os, så vi selv kunne vælge aftens menu.

En fuldstændig umulig opgave og ikke mindst fordi, jeg slet ikke kunne læse hvad der stod på menukortet – grundet hyggebelysningen (som også kan fornemmes på alle billeder).

Jeg kæmpede med mine briller, hvilket tjeneren må have set, for fluks stod han ved bordet med restaurantens visitkort, som i toppen havde en lup – det var vist ikke første gang de havde oplevet dette problem, men super tjekket.

Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-menukort

Luppen til trods, kunne vi ikke beslutte os for hvad vi skulle have, og aftalte derfor med tjeneren, at han udvalgte 2 forskellige for- og hovedretter, som vi så ville dele og på den måde, få smagt flere af både gæsternes og restaurantens favoritretter.

Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-snack

Sådan blev vores menu

Tartare Di Salmone
Håndskåret frisk laks med kapers, springløg, lemon, friske krydderier og på toppen, en æggeblomme. Hertil friskbagt focaccia og en citronskive.

Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-Tartare-Di-Salmone
Tartare Di Salmone

Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-Burrata
Burrata

Burrata
Cremet burrata ost med friske tomater, basilikum og pane carasau – tynde, knasende fladbrød.

Hertil fik vi hvidvin – Chardonnay, Castel Firmian, Mezza Corona

Hovedretter

Lunette al Tartufo
Pasta “pakker” med sort trøffel og parmasan fyld, lynstegt i salvie smør.

Anmeldelse-af-Rosso-Restauranten-Lunette-al-tatufo
Lunette al Tartufo

Anmeldelse-af-Rosso-Restauranten-lambata-d'agnello
Lambata D’agnello

Lambata D’agnello
Stegt lam vendt i pistacie “krymmel” og serveret med kartoffelkage og krydderet rødvinssauce.

Hertil fik vi rødvin – Primitivo Di Manduria, San Manzano

Anmeldelse-af-Rosso-Restauranten2

Det var en stor oplevelse at besøge Rosso Restaurant, som på alle måder talte til sanserne – både smagløgnene, men i høj grad også den meget smagfulde indretningen.

Sætter du pris på god mad, stemning og stil – som også koster lidt ekstra, så skal du bestemt reservere et bord på Restaurant Rosso.

Her får du lige lidt ekstra stemningsbilleder…. som alle taler for sig selv!

Anmeldelse-af-Rosso-Restauranten

Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-baren

Anmeldelse-af-Rosso-Restaurant-pejs

Vores anmeldelse af Rosso Restaurant når op på hele 4 stjerner – skal du virkelig forkæles, så spis en aften på restauranten.

Kontakt Rosso Restaurant

Adresse: Rosso Restaurant –  43 Spring Gardens, Manchester M2 2BG
Telefon: +0161 832 1400
Website: Rosso Restaurant


Læs også

Manchester getaway – 2 dages forkælelse