Manchester getaway – 2 dages forkælelse

5. marts 2017 England   Europa   RejseBlog

Findes der noget bedre end at tage på tøsetur hvor agendaen lyder på selvforkælelse? Sådan skulle vores 2 dages tur til Manchester nemlig være med godt spahotel, skønne restaurantbesøg og en koncert...

Vil du med til koncert og høre Kaleo, ringede min veninde og spurgte. Ja da, jeg er frisk svarede jeg med det samme. Et par timer senere fik jeg en bekræftelse på koncertbilletterne – i Albert Hall!!

Hmm jeg havde måske ikke lige regnet med, at det skulle være udenfor DK, men en tur til London og Albert Hall ville jeg da heller ikke sige nej til – jeg havde nemlig kun hørt om Albert Hall i London, men jeg blev klogere – i London hedder det “Royal Albert Hall“, men i Manchester hedder det bare “Albert Hall“.

Manchester-getaway-by

Nu stod den på Manchester getaway – byen som de fleste nok bedst kender for fodbold, hvilket vi så til gengæld intet kender til.

Findes der noget bedre, end at tage på tøsetur hvor agendaen primært lyder på selvforkælelse?

Det skulle vores tur til Manchester nemlig være og med super billige fly- og koncertbilletter, som tilsammen næsten koster hvad én koncertbillet koster i DK, så ville denne tur også blive til at betale.

Manchester getaway

Vi skulle være afsted fra torsdag til lørdag, og vi vidste med det samme, at turen skulle være en blanding af lidt sightseeing, shopping, gode restaurantbesøg og et hotel med Spa muligheder.

Flybilletter til Manchester

Vi bookede billige flybilletter til kr. 750,- t/r – det kunne faktisk gøres billigere, men da vi gerne ville med et morgenfly, betalte vi lidt ekstra (flybilletterne variere efter både hvilke dage og tidspunkter på dagen man vil rejse).

For 2 dage valgte vi kun at medbringe håndbagage og spare de flere hundrede kroner det koster at tjekke bagage ind.

Manchester-getaway-Champagne

Sådan skal en pigetur starte kl. 8.00 om morgenen i lufthavnen

Tip:
Vær meget opmærksom på hvad du må medbringe af bla. flydende cremer etc. i håndbagagen – tidligere kunne du have flere af de små gennemsigtige plastposer med, nu må du kun have én pose med – og den fyldes hurtigt.

I Manchester er de endnu mere strikse end i DK – her gælder det også læbepomader, lightere mv. Vi fik ryddet gevaldigt ud i vores sæbebestand.

Fra Manchester lufthavn til Piccadilly Station i centrum

Den nemmeste, hurtigste og billigste måde at komme fra Manchester lufthavn og ind til byen er med tog. Når du lander i lufthavnen følger du bare skiltene “Train” og ender på togperronen, hvor du i en automat enten køber din billet eller hvis du har købt billet hjemmefra, taster koden på billetten du har fået på mail. Herefter tager du toget til Piccadilly Station, som er den mest centrale station i centrum og togene afgår ca. hvert 20. min. og turen tager ca. 20 min.

Togbilletter kan købes online eller på stationen når du ankommer – prisen er £5 pr. pers. oneway – uanset hvordan du køber den.

Hotel i Manchester

Der er rigtig mange hoteller at vælge mellem i Manchester – vi kiggede på flere af de hoteller som lå midt i centrum, men de var pænt dyre og uden Spa faciliteter.

Vores kriterier for et hotel var, at vi ville forkæles med noget Spa, det skulle ligge i gåafstand til det meste, der skulle være restaurant & bar og det skulle ligge i et rimeligt prisniveau.

Manchester-getaway-Ainscow Hotel

Ainscow Hotel

Valget faldt på The Ainscow Hotel & Spa, som faktisk opfyldte alle vores kriterier – og vi kunne læse, at de havde en meget spændende inhouse Spa med Cryo-behandlinger, som vi aldrig før havde hørt om, og som var rynke reducerende behandlinger – et meget stort plus!

Du kan læse vores hotelanmeldelser af The Ainscow Hotel & Spa HER

Hvad skal man se og opleve i Manchester

Nu havde vi kun 2 hele dage at gøre godt med, og vi havde ikke den store interesse i at bruge den korte tid på museumsbesøg m.v., men har man mere tid, så byder Manchester på rigtig mange spændende seværdigheder som kan besøges.

På Visit Manchester kan du læse om alle mulighederne. Med den tid vi havde til rådighed, bookede vi en 2 timers tur med en privat taxi sightseeing i den velkendte og charmerende “Black Cab” – en super god måde at starte et besøg på, og hvor vi blev samlet op på Piccadilly Station, netop som vi landende med toget.

Turen kostede £60 pr. time og den lokale chauffør delte glædeligt ud af al sin viden om byen, mens vi kørte rundt og kiggede på både kendte og mindre kendte seværdigheder.

Manchester-getaway-Black-Cab

Efter endt sightseeing besluttede vi os for, at gå gennem byen til vores hotel. Ved et tilfælde, kom vi forbi Visit Manchester bureauet, hvor vi blev udstyret med et kort over byen, med ruten til vores hotel og diverse café- & restaurantområder understreget.

Byen er rimelig overskuelig, selv uden den store stedsans eller et kompas. Overalt ligger der kaffebarer og i særdeleshed Starbucks – som ligger på næsten alle gader. Vi var ikke længe om at finde et hyggeligt sted, hvor vi skulle smage vores første engelske ”pint”.

Manchester-Getaway-Cafe

Det tog ca. 20 min. at gå til hotellet fra stationen, hvor vi hurtigt tjekkede ind, for at nå en sandwich inden vi skulle besøge hotellets Spa.

Som de eneste, sad vi i hotellets restaurant og fik den bedste sandwich jeg længe har fået – en “Croque Monsieur” med både hjemmelavet kartoffelfingre og salat – og endnu en ”pint”.

Manchester-getaway-Ainscow-Hotel-Frokost

Frokost på Ainscow Hotel

The Ainscow Hotel & Spa – Cryotherapy

Hotellets Spa er det man kalder en ”tør Spa” hvilket betyder, at der er ikke nogen former for vand og/eller bade.

Vi havde aldrig hørt om Cryo-behandlinger før, men vi havde læst at hotellet var det første i England, som kunne tilbyde disse behandlinger og indtil videre, vist stadig er de eneste.

Selve Cryo-behandlingen skulle have rigtig mange fordele og består i, at man deler de valgte behandlingsområder op – fx først den ene side af ansigtet, og dernæst den anden.

Efter man er blevet nusset og plejet helt hen i drømmeland, begynder Cryo-terapien, hvor huden bliver tilført iskold damp, som så bla. udligner rynker.

Hold nu helt op en oplevelse. Vi valgte den anbefalede behandling ”Relaxing Face Lift”, som var helt fantastisk.

Det hed sig vist at behandlingen tog en time, men det føltes meget længere.

Vi kan varmt anbefale, at skal du forkæles – så besøg denne Spa!

Manchester-getaway-Ainscow-Hotel-SPA

Ainscow Hotel SPA

Du kan læse mere om vores besøg på hotellet og dets Spa HER

Rosso – Manchesters bedste restaurant

Wauw… allerede hjemmefra, havde jeg fundet denne fantastiske italienske restaurant og booket bord.

Hvilken oplevelse det var først at sidde i baren og nyde en drink, mens vi kunne betragte de utrolig smukke omgivelser, fyldt med detaljer som vidnede om en 116 år gammel bank historie, for herefter at sidde ved et smukt bord og blive serviceret og vejledt af meget kompetente italienske tjenere, som vi bad udvælge vores retter.

Manchester-getaway-Rosso-Restaurant

Rosso Restaurant

Du kan læse vores anmeldelser af Rosso Restaurant & Bar HER

Bytur & shopping i Manchester

Efter en solid morgenmad på hotellet fredag morgen, begav vi os ud for at kigge lidt på byen.

Vi var i receptionen og Spa’en blevet anbefalet nogle gode shopping områder, som alle var rammet ind på vores bykort.

Allerede efter ca. 10 min. gang befandt vi os, i det man vel kan kalde ”downtown Manchester”, med masser af caféer, barer, charmerende gamle og (ucharmerende) nye kontorbygninger, Street Food område og ikke mindst, det ene storcenter efter det andet.

Manchester-getaway-by

Manchester-getaway-streetfood

Manchester-getaway-streetfood

Vi blev hurtigt klar over, at når englænderne taler shopping, så er der tale om storcentre (”Malls”) og ikke små specialbutikker. Et storcenter var nu ikke lige det vi drømte om, vi ville meget hellere finde nogle små gader med specialbutikker.

Mens vi stod og kiggede lidt på bykortet, kom en smilende cyklist hen til os, og spurgte om der var noget han kunne hjælpe os med.

Vi fik forklaret ham, at vi ledte efter små hyggelige gader med specialbutikker og caféer – og IKKE store malls eller Starbucks.

Cyklisten tilbød at følge os til byens nordlige ende – det lidt mere ”hippe” område med små, anderledes butikker og i særdeleshed 2. hand butikker og hyggelige caféer.

Vi tullede lidt rundt i området, som var helt ok, men måske lige rigeligt retro (army-like) til os. Vi satte os derfor på en super hyggelig café og fik en Latte, mens vi kunne studere den ret underholdende skare af personager som passerede os.

Manchester-getaway-Cafe-Blue-Daisy

Cafe Blue Daisy

Manchester-getaway-Cafe-blue-Daisy

Albert Schloss

Fredag aften stod den på koncert i Albert Hall, og inden koncerten, ville vi spise på nabo restauranten, Albert Schloss.

Jeg havde hjemmefra læst lidt om stedet, og var af den opfattelse, at stedet var sådan et øl/bøf sted, for især mænd – jeg kunne ikke tage mere fejl!

Albert Schloss er et øl sted, men alle andre former for drikkevarer kan også bestilles og det er bestemt ikke et sted KUN for mænd.

Stedet havde en helt fantastisk atmosfære og rigtig søde tjenere.

Er du i Manchester, så SKAL du besøge dette sted!

Manchester-getaway-Albert Schloss

Manchester-Albert Schloss

Du kan læse vores anmeldelser af Albert Schloss HER

Albert Hall

Albert Hall er en gammel kirke, som idag udelukkende anvendes til koncerter. Stedet er kendt for at have banet vejen for flere kendte bands.

Oftest er akustikken i en kirke rigtig god, så vi glædede os meget til både at se kirken og være med til koncerten.

Kl. 18 stod vi klar i køen ind til Albert Hall. Uf det regnede og køen virkede som flere km lang, men da de endelig åbnede dørene, gik det nu rimeligt hurtig med at komme ind.

Manchester-getaway-Albert-Hall

Albert Hall Koncertsal

Manchester-getaway-Albert-Hall

Scenen hvor det gamle orgel kan fornemmes i baggrunden

Wauw (igen) Bortset fra de manglende bænkerækker, så var alt fuldt intakt fra kirketiden med de meget smukke, høje og gamle vinduer samt orglet som stadig stå fra gulv til loft.

Underetagen var til det stående publikum og balkonen til det siddende – man valgte selv hvor man ville være. Udenfor selve koncertsalen og på begge etager, var der små hyggelige barer.


Selve koncerten var en rigtig god oplevelse – lyden var i top, og grundet salens størrelse, var det som at deltage i en lille intimkoncert.

Skal du til Manchester, så tjek koncertprogrammet her og få en rigtig wauw oplevelse.

Så skal du på et weekend getaway, så kan vi klart anbefale Manchester – også selvom du ikke er fodbold freak – det kan gøres billigt og der er masser at opleve! 


Læs andre gode rejsebeskrivelser og Anmeldelser fra England HER

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>