Europa | England | Manchester

Manchester 2 dages Getaway

“Vil du med til koncert og høre Kaleo”, ringede min veninde og spurgte. “Ja da, jeg er frisk” svarede jeg med det samme. Et par timer senere fik jeg en bekræftelse på koncertbilletterne – i Albert Hall!!

Hmm jeg havde måske ikke lige regnet med, at det skulle være udenfor DK, men en tur til London og Albert Hall ville jeg da heller ikke sige nej til.

Jeg havde kun hørt om Albert Hall i London, men jeg blev klogere. I London hedder det “Royal Albert Hall“, men i Manchester hedder det bare “Albert Hall“.

Albert Hall i Manchester

Nu stod den på Manchester getaway – byen som de fleste nok bedst kender for fodbold, hvilket vi så til gengæld intet kender til.

Vores tur til Manchester skulle være en ren forkælelsestur og med super billige fly- og koncertbilletter, som tilsammen næsten koster hvad én koncertbillet koster i DK, så ville denne tur også blive til at betale.

Manchester getaway

Vi skulle være afsted fra torsdag til lørdag. Vi vidste med det samme, at turen skulle være en blanding af lidt sightseeing, shopping, gode restaurantbesøg og et hotel med Spa muligheder.

Flybilletter til Manchester

Vi bookede billige flybilletter (affiliatelink) til kr. 750,- t/r for 2 pers. Det kunne gøres billigere, men da vi gerne ville med et morgenfly, betalte vi lidt ekstra (flybilletterne variere efter både hvilke dage og tidspunkter på dagen du vil rejse).

For 2 dage valgte vi kun at medbringe håndbagage og spare de flere hundrede kroner det koster at tjekke bagage ind.

Manchester 2 dages GetawaySådan skal en weekendtur starte kl. 8.00 om morgenen i lufthavnen

Fra Manchester lufthavn til Piccadilly Station i centrum

Den nemmeste, hurtigste og billigste måde at komme fra Manchester lufthavn og ind til byen er med tog.

Når du ankommer til lufthavnen følger du skiltene “Train” og ender på togperronen. Her køber du din billet i den opstillede automat.

Har du allerede købt billet hjemmefra, taster du koden på billetten du har fået på mail, ind på den opstillede stander.

Prisen er £5 pr. pers. oneway – uanset hvordan du køber den.

Herefter tager du toget til Piccadilly Station. Den mest centrale station i centrum. Togene afgår ca. hvert 20. min. og turen tager ca. 20 min.

Hotel i Manchester

Der er rigtig mange hoteller at vælge mellem i Manchester. Vi kiggede på flere som lå midt i centrum, men de var pænt dyre og uden Spa faciliteter.

Vores kriterier for et hotel var, at vi ville forkæles med noget Spa. Det skulle ligge i gåafstand til det meste. Der skulle være restaurant & bar og med et rimeligt prisniveau.

Manchester 2 dages Getaway
Ainscow Hotel

Valget faldt på The Ainscow Hotel & Spa (affiliatelink) som opfyldte alle vores kriterier.

Vi kunne læse at hotellet havde en meget spændende inhouse Spa med Cryo-behandlinger. Det havde vi aldrig hørt om før, men lød tillokkende med sine rynke reducerende behandlinger – et meget stort plus!

>> Læs mere om Hotellet her <<

Oplevelser i Manchester

Vi havde 2 hele dage at gøre godt med. Vi ville ikke bruge den korte tid på museumsbesøg m.v., men for dem som er interesseret er det også en mulighed.

På Visit Manchester kan du læse om alle mulighederne – de kan også besøges fysisk og ligger tæt på stationen.

Med den tid vi havde til rådighed, bookede vi en 2 timers tur med en privat taxi sightseeing i den velkendte og charmerende “Black Cab”. En super god måde at starte et besøg på. Vi blev samlet op på Piccadilly Station netop som vi landende med toget.

Turen kostede £60 pr. time. Den lokale chauffør delte glædeligt ud af al sin viden om byen, mens vi kiggede på både kendte og mindre kendte seværdigheder.

Manchester 2 dages Getaway

Efter endt sightseeing besluttede vi os for at gå gennem byen til vores hotel.

Ved et tilfælde kom vi forbi Visit Manchester bureauet, hvor vi blev udstyret med kort over byen, vejen til vores hotel og med diverse café- & restaurantområder understreget.

Byen er rimelig overskuelig selv uden den store stedsans eller et kompas. Overalt ligger der kaffebarer og i særdeleshed Starbucks – som ligger på næsten alle gader.

Vi var ikke længe om at finde et hyggeligt sted hvor vi skulle smage vores første engelske ”pint”.

Manchester 2 dages Getaway

Det tog ca. 20 min. at gå til hotellet fra stationen. Vi blev hurtigt tjekkede ind og kunne lige nå en sandwich i restauranten, inden vi skulle besøge hotellets Spa.

Som de eneste sad vi i hotellets restaurant og fik den bedste sandwich jeg længe har fået. En “Croque Monsieur” med hjemmelavet kartoffelfingre og salat – og endnu en ”pint”.

Restauranten - Anmeldelse af Ainscow Hotel i Manchester
Frokost på Ainscow Hotel

The Ainscow Hotel & Spa – Cryotherapy

The Ainscow Hotels (affiliatelink) Spa er det man kalder en ”tør Spa”. Spa behandlinger uden nogen form for vand og/eller bade.

Vi havde aldrig hørt om Cryo-behandlinger før, men vi havde læst at hotellet var det første i England, som kunne tilbyde disse behandlinger.

Selve Cryo-behandlingen skulle have rigtig mange fordele og består i, at man deler de valgte behandlingsområder op – fx først den ene side af ansigtet, og dernæst den anden.

Efter man er blevet nusset og plejet helt ind i drømmeland, begynder Cryo-terapien. Huden bliver tilført iskold damp, som så bla. udligner rynker.

Hold nu helt op en oplevelse. Vi valgte den anbefalede behandling ”Relaxing Face Lift”, som var helt fantastisk.

Det hed sig vist at behandlingen tog en time, men det føltes meget længere.

Vi kan varmt anbefale, at skal du forkæles – så besøg denne Spa!

Manchester 2 dages Getaway
Ainscow Hotel SPA

>> Læs mere om vores besøg på hotellet og dets Spa <<

Rosso – Manchesters bedste restaurant

Wauw… allerede hjemmefra, havde jeg fundet denne fantastiske italienske restaurant og booket bord.

Det var en stor fornøjelse først at sidde i baren og nyde en drink og betragte de utrolig smukke omgivelser. Herefter at sidde ved et smukt bord og blive serviceret og vejledt af meget kompetente italienske tjenere, som vi bad udvælge vores retter.

Restauranten indretningen er utrolig smuk og fyldt med velbevarede fine detaljer, som vidnede om en 116 år gammel bank historie.

Manchester 2 dages Getaway
Rosso Restaurant

>> Læs mere om Rosso Restaurant & Bar her <<

Bytur & shopping i Manchester

Efter en solid morgenmad på hotellet fredag morgen, begav vi os ud for at kigge lidt på byen.

Vi var i receptionen og Spa’en blevet anbefalet nogle gode shopping områder. Områderne blev rammet ind på vores bykort.

Allerede efter ca. 10 min. gang befandt vi os, i det man vel kan kalde ”downtown Manchester”. Et område med masser af caféer, barer, charmerende gamle og (ucharmerende) nye kontorbygninger. Et Street Food område og ikke mindst, det ene storcenter efter det andet.

Manchester 2 dages Getaway

Manchester 2 dages Getaway

Manchester 2 dages Getaway

Vi blev hurtigt klar over, at når englænderne taler shopping, så er der tale om storcentre (”Malls”) og ikke små specialbutikker.

Et storcenter var nu ikke lige det vi havde drømt om. Vi ville meget hellere finde nogle små gader med specialbutikker.

Mens vi stod og kiggede lidt på bykortet, kom en smilende cyklist hen til os, og spurgte om der var noget han kunne hjælpe os med.

Vi fik forklaret ham, at vi ledte efter små hyggelige gader med specialbutikker og caféer. IKKE store malls eller Starbucks.

Cyklisten tilbød at følge os til byens nordlige ende. Det mere ”hippe” område med små, anderledes butikker og i særdeleshed 2. hand butikker og hyggelige caféer.

Vi tullede lidt rundt i området som var helt ok, men måske lige rigeligt retro (army-like) til os.

Vi satte os på en hyggelig café og fik en Latte, mens vi kunne studere den ret underholdende skare af personager som passerede os.

Manchester 2 dages Getaway
Cafe Blue Daisy

Manchester 2 dages Getaway

Albert’a Schloss

Fredag aften stod den på koncert i Albert’s Hall. Inden koncerten spiste på nabo-restauranten, Albert Schloss.

Albert Schloss er et øl sted – ja faktisk et bryggeri – men alle andre former for drikkevarer kan bestilles og det er bestemt ikke et sted KUN for mænd.

Stedet havde en helt fantastisk atmosfære og rigtig søde tjenere.

Er du i Manchester, så SKAL du besøge dette sted!

Anmeldelse af Albert's Schloss Bar & restaurant, ManchesterAlbert’s Schloss

>> Læs mere om Albert’s Schloss her <<

Albert Hall

Albert Hall er en gammel kirke, som idag udelukkende anvendes til koncerter. Stedet er kendt for at have banet vejen for flere kendte bands.

Oftest er akustikken i en kirke rigtig god, så vi glædede os meget til både at se kirken og være med til koncerten.

Kl. 18 stod vi klar i køen ind til Albert Hall. Uf det regnede og køen virkede som flere km lang, men da de endelig åbnede dørene, gik det rimeligt hurtig med at komme ind.

Albert Hall - Manchester 2 dages Getaway
Albert Hall Koncertsal

Albert Hall - Manchester 2 dages Getaway
Scenen hvor det gamle orgel kan fornemmes i baggrunden

Wauw (igen) – Bortset fra de manglende bænkerækker, så var alt fuldt intakt fra kirketiden med de meget smukke, høje og gamle vinduer samt orglet som stadig stå fra gulv til loft.

Underetagen var til det stående publikum og balkonen til det siddende. Man kunne selv bestemme hvor man ville være.

Udenfor selve koncertsalen og på begge etager, var der små hyggelige barer.


Selve koncerten var en rigtig god oplevelse. Lyden var i top og grundet salens størrelse, var det som at deltage i en lille intimkoncert.

Skal du til Manchester, så tjek koncertprogrammet her og få en rigtig wauw oplevelse.

Vi havde en skøn weekend og vi kan klart anbefale at tage en tur til Manchester – også selvom du ikke er fodbold freak. Det kan gøres billigt og der er masser at opleve!

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »