De fleste kender Kroatien som et skønt feriested, men lige ved siden af Kroatien finder du Bosnien – et land der har fantastisk meget at byde på.

Landet byder på en stor imødekommenhed og naturen er fuldstændig enestående. Maden smager fantastisk og priserne er små. Bosnien er helt igennem et fantastisk sted.

Det er kun 20 år siden, at krigen i Bosnien-Hercegovina fandt sted. En forfærdelig krig, som vi i Danmark ikke mærkede meget til, andet end flygtningestrømmen, men faktisk varede krigen i mere end 3 1/2 år og mere end 100.000 mennesker blev dræbt.

Lige siden har Bosnien stort set ikke været at finde på listen over attraktive feriedestinationer.

Her kan du læse om mit første møde med landet og nogle af de mange oplevelser Bosnien byder på.

Bosnien – det glemte land…

Min rejse starter i Billund lufthavn, hvor jeg sammen med en gruppe på 15 personer, flyver med Wizz Air til Bosnien – til kr. 524,- pr. pers. t/r.

Flyveturen tager ca. 3 timer og vi lander i byen Tuzla. Lufthavnen er ikke med store terminaler og landingsbaner, men med en simpel ankomsthal fyldt med liv og god energi.

Vi har lejet 3 biler i 6 dage til kr. 1450,- inkl. forsikring.

Sarajevo

Turen til Sarajevo tager 3 timer i bil og byder undervejs på et fantastisk landskab – et kuperet terræn med floder som snor sig ind mellem bjergene.

Vi ankommer til Sarajevo og indlogerer os på et 5* hotel til kr. 275,- pr. pers. pr. nat. Alt er i den skønneste orden, værelserne super lækre og servicen helt i top.

Vi nyder middagen på toppen af Avaz, en af Sarajevos højeste bygninger med udsigt over byen. Naturligvis bestiller vi traditionel mad som bliver serveret med lokale drinks.

bosnien-det-glemte-land-middag

En fantastisk oplevelse til en samlet pris på kr. 3200,- alt inkl. – for 15 personer.

War Tunnels

Sarajevo ligger i en dal, som under krigen blev beskudt af snigskyttere som lå skjult i bjergene.

Grundet disse snigskyttere byggede Bosnierne de berygtede “War Tunnels“. Tunneller som gjorde det muligt af færdes ind og ud af byen, uden risiko for at blive skudt.

bosnien-det-glemte-land-war-tunnels

Det var en oplevelse at bevæge sig gennem de smalle gange i tunnellerne, som vidnede om hvordan Bosniernes liv under krigen må have været.

Indgang til tunnellerne koster 35,- pr. pers. og er alle pengene værd.

Olympiske stadion

I 1984 var Sarajevo og Bosnien-Hercegovina vært for vinter OL.

Desværre gik krigen (1992-1995) hårdt ud over Stadionet som fik en hel del skader, og som man har valgt at “bevare” til minde om den frygtelige tid.

Stadionet er helt sikkert også et besøg værd.

Mostar

Min absolutte by-favorit!

bosnien-det-glemte-land-mostar

Mostar er en by som er opdelt af den smukke flod Neretva med krystal klart vand. Floden deler byen i en religiøs side og en langt mere “afslappet” side.

De små gader i byen danner grundlag for mange og særdeles gode restauranter som kendetegner Bosniens 5. største by.

Det er super hyggeligt at sidde på en af de mange restauranter og nyde et billigt måltid mad med udsigt over floden.

bosnien-det-glemte-land-mostar-restaurant

Fantastisk riverrafting

Den fantastisk natur og ikke mindst de billige priser giver mulighed for en masse sjove aktiviteter.

Den bedste aktivitet jeg altid vil huske tilbage på er vores riverrafting tur.

bosnien-det-glemte-land-rafting

Fra en skyfri himmel i 30 grader roede/drev vi ned af den smukke flod omgivet af spektakulære bjergvægge. Vi gjorde hold på flere små paradis-lignede steder – steder som på ingen måde bar præg af, at der tidligere havde været besøg af mennesker.

Riverrafting er helt sikkert en “must try” oplevelse.

bosnien-det-glemte-land-rafting

Jeg kan på det varmeste anbefale Bosnien som feriedestination – vi havde kun 6 dage at gøre godt med, men hold nu op hvor oplevede vi meget på de få dage og til næsten ingen penge.

Står du og overvejer din næste feriedestination, så er Bosnien et rigtig godt bud – for “Bosnien – det glemte land” kan du stadig få næsten for dig selv.

bosnien-det-glemte-land-hest

Et land med historie og hvor du kan opleve kultur, natur og imødekommenhed, samtidig med at du kan bo på 5* hoteller, spise som konger og nyde livet – alt sammen til budget priser.

ELSKER du som jeg at rejse til nye og anderledes destinationer? Så er Bosnien et must go!

Rigtig god rejselyst.

Artiklen er udarbejdet af  Morten Andersen, som til dagligt driver webshoppen Lillelykke.dk

Læs flere personlige rejsebeskrivelser fra Europa HER