Findes der noget bedre end at læne sig godt tilbage og lade sig forføre af skønne rejsebeskrivelser – spækket med farverige billeder, anbefalinger og tips med gode detaljer til hvordan man kommer fra A til B, hvor man skal bo og alverdens andet guf.

Spørger du os, så nej, der findes ikke noget bedre – altså udover selv at være ude at rejse selvfølgelig!

Danske-Rejseblogs-2018-planlægning

At læse rejsebeskrivelser, skrevet af rejsebloggere, har noget helt særligt over sig og skiller sig væsentligt ud fra at læse unuancerede standard tekster fra en rejsebrochure.

Rejsebloggere er troværdige og skriver ud fra deres personlige erfaringer, de skriver med hjertet og de gør det på en måde, så hvis du lukker øjnene, er det næsten som at være der selv.

De skriver fordi de ikke kan lade være, fordi de gerne vil dele deres fantastiske oplevelser og fordi de gerne vil hjælpe alle os andre til også at rejse ud og mærke verden.

Stiller du dem spørgsmål til deres rejser, kan du være sikker på, at de står klar til at svare og rådgive dig det bedste de kan – og de gør det helt uden økonomisk vinding.

Vi vil rigtig gerne hylde de danske Rejsebloggere – og har derfor lavet en liste med 11 rejeblogs vi lige nu, mener hører blandt Danmarks Bedste Rejsebloggere 2018.

Danske-Rejseblogs-2018

Danske-Rejseblogs-2018-Ontrip.dk

Ontrip.dk er drevet af globetrotterne Annette & Tore Seier Johansen.

Siden 2003 har de rejst verden tyndt og har siden 2013 – hvor Ontrip.dk, under en jordomrejse, blev til – inspireret sine mange læsere med vidunderlige billeder og detaljerede rejsebeskrivelser, rejsetips, guides, ruteforslag og anbefalinger til alt fra hoteller og restauranter, til transport og seværdigheder.

Annette & Tore har besøgt intet mindre end 60 lande på 6 kontinenter og skriver passioneret og troværdigt om deres spændende oplevelser på godt & ondt.

Danske-Rejseblogs-2018-Ontrip-annette-og-ToreOntrip.dk er nok Rejsebloggen med flest besøgte destinationer, så uanset om du skal til USA på roadtrip, finde et hotel i Bangkok eller noget helt andet, så finder du helt sikkert top inspiration på Ontrip.dk.

Udover at læse de mange skønne rejsebeskrivelser og hertil se super flotte billeder, så kan du på Ontrip.dk også læse Annettes personlige rejseklumme, hvor hun gør sig alverdens tanker og overvejelser om alt indenfor rejser.

Ontrip.dk er aktive og hjælpsomme med råd og anbefalinger på både Instagram, Facebook & Twitter.


Danske-Rejseblogs-2018-Therosentofts

The Rosentofts er en familie som har gjort det de fleste drømmer om!

Siden 2016, hvor de solgte alt hvad de ejede og købte en båd, har de sejlet kloden tyndt og hele vejen skrevet om alle deres oplevelser, tanker og overvejelser.

Familien består af Cille og Christian og deres (til at begynde med) 3 børn på hhv. 8, 11 og 15 år.

Udover at følge familiens mange oplevelser, så blev det ikke mindre spændende, da familien pludselig kunne meddele at en båd-baby var i vente.

I 9 måneder har vi kunne følge med i, hvordan det har været at være gravid til søs og i februar (18) hvordan yngste skud på stammen, en lillebror, kom til verden på St. Martin.

Danske-Rejseblogs-2018-the-rosentofts-familienDe skønne og meget personlige rejseberetninger om lande, øer og områder samt hverdagslivet og overvejelser skrives af Cille, mens Skipper Christian styrer og deler bådens logbog.

Ældste sønnen Gustav på 15 deler også ud af sine oplevelser og beretninger – set fra en teenagers øjne.

Familiens meget personlige beretninger, giver et rigtigt godt indblik i, hvad det vil sige at rive pælene op, at være sammen med familien 24/7 og hvilke overvejelser man hele tiden gør sig på sådan en rejse.

The Rosentofts er aktive på både Instagram & Facebook.


Danske-Rejseblogs-2018-miss-world

Miss-World drives med stor passion af Trine Handskemager.

Trine har besøgt ca. 35 lande – fordelt på 5 kontinenter, men hendes helt store passion er Sri Lanka som hun første gang besøgte i 2012.

Siden da, er det blevet til adskillige rejser til Sri Lanka og et hav af spændende og passionerede artikler om alt fra rejseruter, transport og visum, til must see, sprogskoler og en skønne områder.

Danske-Rejseblogs-2018-miss-world-Trine-handskemagerMiss-World er helt sikkert rejsebloggen som skal besøges, især hvis man vil have alle informationer om Sri Lanka samlet ét sted.

At læse Trines detaljerede og passionerede artikler med et hav af skønne billeder, er en fornøjelse og kan kun sætte Sri Lanka i toppen af ønskesedlen.

Miss-World er aktiv på både Facebook, Instagram, Twitter samt i Sri Lanka Rejsefælleskabet, som også er startet og drevet af Trine.


Two Danes On Tour

Two Danes On Tour består af Anne Marie og Rasmus, som er vilde med at rejse og aller helst til destinationer som kun få andre har på ønskesedlen.

Ikke mindre end 66 lande og 12 territorier er det blevet til og siden 2010, hvor de startede bloggen – som dengang hed “To på Tur” – har de skrevet masser af spændende artikler og taget et utal af fantastiske billeder.

Danske-Rejseblogs-2018-two-danes-on-tourHopper man ind på Two Danes On Tour er man ikke et øjeblik i tvivl om, at Anne Marie og Rasmus’ store passion ligger i lokale oplevelser med natur, dyreliv og mødet med nye kulturer og mennesker – uanset om det er på land eller i vand.

Af spændende og anderledes rejsemål, så har Anne Marie og Rasmus rejst rundt i lande som Iran, Oman og Israel i Mellemøsten. Mikronesien og Palau i Oceanen. Hviderusland, Transnistrien og Moldova i Europa.

Af de mange rejser de Two Danes On Tour har været på, er der dog et land som vidner om en særlig forkærlighed, nemlig Mexico, som er blevet besøgt adskillige gange.

Two Danes On Tour er aktive og bidrager gerne med råd og anbefalinger på både Facebook og Instagram.


A World to Explore

A World to Explore bliver du super inspireret af Tine Haslam’s mange skønne og detaljerede artikler og billeder, som især beskriver de mange fordele ved at rejse som backpacker og solorejsede.
Tine har siden 2011 rejst i 35 lande og på 6 kontinenter.

Danske-Rejseblogs-2018-a-world-of-backpacking-TineMissionen med A World to Explore – udover at inspirere og hjælpe andre til at få skønne rejseoplevelser – har for Tine været at fortælle og vise, at man sagtens kan rejse alene (også som kvinde), uden at det behøver at være farligt, kedeligt eller dyrt.

Den mission må siges at være lykkedes og det er en fornøjelse at læse om alle Tines detaljerede oplevelser, som går i dybden med både budgetter, udstyr, planlægning, visum (her er Tine på det nærmeste blevet ekspert) overvejelser og så selvfølgelig de mange skønne destinationer.

Tine er hudløs ærlig og skriver på godt og ondt.

A World to Explore og Tine er aktive og hjælpsomme på både Facebook og Instagram.


Danske-Rejseblogs-2018-mette-og-martin-rejser

Rejsebloggen Mette & Martin Rejser drives (sjovt nok) af Mette & Martin, som på en skøn og levende måde skriver om deres mange rejseeventyr fra det meste af verden.

Parret har besøgt mere end 30 lande og har altid minimum én booket rejse i kalenderen.

Danske-Rejseblogs-2018-Mette-og-Martin-rejserHvis du synes at bloggen har nogle exceptionelle gode billeder så er det ikke helt uden grund, da Martin er selvstændig filminstruktør og fotograf – og findes der noget bedre end sidde og drømme sig væk i lækre billeder?

Det er en sand fornøjelse at læse rejsebeskrivelser og rejsetips på Mette & Martin Rejser som på en skøn, personlig og passioneret måde formår, at forføre sine læsere til selv at gå igang med rejseplanlægningen.

Det er derfor heller ikke så underligt, at Mette & Martin Rejser altid er med i de forskellige mediers anbefalinger af gode Rejseblogs.

Mette & Martin Rejser er at finde på både Facebook og Instagram.


Danske-Rejseblogs-2018-backpackerne

Backpackerne møder du det unge par, Camilla & Mads, som i 2014 tog på, hvad de troede skulle være, en 8 måneders backpackerrejse til Asien.

Efter de 8 måneder gik det op for dem, at det at rejse ikke nødvendigvis behøver at være hverken dyrt eller noget man kun gør en gang imellem – dermed tog de beslutningen om at blive permanente backpackere.

Danske-Rejseblogs-2018-backpackerne-camilla-madsSiden har de rejst, skrevet og fotograferet sig gennem 40 lande på 5 kontinenter og det har de ingen planer om at stoppe med foreløbig.

Backpackerne får ofte spørgsmål til hvordan man kan rejse så meget og billigt.

Dette har resulteret i en hel del rigtige gode indlæg som, udover de mange skønne rejsebeskrivelser, også giver nyttige råd og informationer om både budgetter, hvordan du tjener og sparer penge, udstyr, div. tips og tricks og meget andet guf.

Så er du blandt dem som måske overvejer et sabbatår, så hop lige ind og bliv godt klædt på til at møde verden på et lavbudget.

Backpackerne finder du både på FacebookInstagram og Twitter.


Nordombord.dk

Bag rejsebloggen Nordombord.dk møder vi Victoria og Alexander, som drømmer om at se hele verden og som elsker at dele deres mange rejseoplevelser, i håbet om at inspirere andre til at tage på eventyr.

Danske-Rejseblogs-2018-nordombord-Victoria-alexanderSiden 2010 har de delt deres store fælles interesse for rejser og sammen har de besøgt mere end 30 lande.

Parret sværger ikke til én bestemt rejseform og rejser på både individuelle rejser og charterrejser samt på backpackerrejser og vandreture.

Nordombord.dk rejseblog er spækket med personlige og detaljerede rejsebeskrivelser og lækre billeder fra mange skønne destinationer.

Har du brug for tips til budgetter, gratis oplevelser etc. eller er du blandt dem som bare elsker at se en rejsevideo, så skal du helt sikkert en tur forbi Nordombord.dk

Nordombord.dk finder du på både Facebook, Instagram og Twitter.


Bag Helles-Unvers.dk bliver du dejligt inspireret af rejser som er en god blanding af lækre strande og aktiviteter til fods, på cykel, på ryggen af alverdens dyr, i luften  samt over og under vandet.

Som Helle siger – “Kun fantasien sætter grænser og det er det jeg elsker ved at rejse”

Danske-Rejseblogs-2018-helles-univers-helleHelle har gennem årene rejst i ca. 25 lande med vægt på Asien og Europa.

Helles mange inspirerende artikler giver et rigtigt godt og personligt indblik i både budgetter, gode spisesteder, anmeldelser af hoteller, transport mm.

Siden 2017 har Helle også kunne skrive artikler som giver gode råd om at rejse med en baby.

Er du den aktive type, så smut ind på Helles-Unvers.dk og læs om både vulkan vandretur på Bali, roadtrip i Andalusien, ørkensafari i Marokko og meget andet.

Helles-Unvers.dk er aktiv og hjælpsom på både Facebook og Instagram.


DanishAdventurer

Bag rejsebloggen DanishAdventurer møder du Bettina Arknæs som har en plan om at besøge alle jordens lande inden hun stiller skoene.

På DanishAdventurer kan du finde god inspiration i form af rejseartikler, rejsetips og rejsebudgetter hvis du drømmer om selv at planlægge din rejse.

Bettina vil nemlig gerne udfordre den gængse charterrejse og hjælpe danske familier til får unikke rejseoplevelser uden nødvendigvis at skulle sælge alle sine egendele for at rejse ud i verden på egen hånd.

Danske-Rejseblogs-2018-danish-adventurer-BettinaBettinas rejser går ofte til lidt utraditionelle steder og med særlig interesse for Mellemøsten og Asien.

På bloggen finder du skønne rejsebeskrivelser af rejser som tydeligt bærer præg af Bettinas ønske om at rejse bæredygtigt med støtte til de lokale samfunds økonomi.

Brænder du for spændende og lokale eventyr og er du pjattet med historie, så er det DanishAdventurer rejsebloggen du skal en tur forbi.

Bettina har nemlig en plan om at besøge mindst 200 steder på UNESCO verdensarvliste og en del af dem er allerede krydset af.

DanishAdventurer er aktiv og hjælpsom på både Facebook, Instagram og Twitter.


5 Fodspor

På rejsebloggen 5 fodspor skriver Helle inspirerende og detaljerede rejseartikler og rejseguides fra de mange spændende steder hun, hendes mand og deres 3 børn rejser til.

5 Fodspor så dagens lys for første gang i 2016, hvor familien tog på en 8 ugers rundrejse i Sydøstasien.

Danske-Rejseblogs-2018-5fodspor-familien

Lige siden har bloggen fungeret som familiens dagbog og de deler glædeligt deres mange oplevelser, så også andre børnefamilier kan sætte deres fodspor ude i den store verden.

Udover de mange rejseguides, så finder du på 5 Fodspor også artikler om rejseplanlægning samt et “børnehjørne”, hvor børnene skriver dagbøger og anmeldelser af mad og restauranter.

Så skal du ud og rejse med børn, så kan du med sikkerhed finde mange gode tips og informationer på 5 Fodspor.

5 Fodspor er også at finde på Instagram.


De 11 udvalgte rejseblogs er skrevet i vilkårlig rækkefølge og vurderet udfra følgende;

√ Bloggen er skrevet på dansk
√ Sproget er velskrevet og personligt
√ Stort fokus på brugervenlighed og navigation
√ Store og gode billeder
√ Lækkert og indbydende design
√ Jævnlig opdatering af nyt indhold

Har du en rejseblog som du mener hører under Gode Danske Rejseblogs, så smid os endelig en kommentar herunder – måske du så kommer med på listen næste gang.


Har du lyst til at prøve kræfter som Gæsteblogger på RejseTanker.dk så hører vi gerne fra dig på info@RejseTanker.dk