Asien | Maldiverne

Dykning på Maldiverne

Forestil dig hvide mel-strande så langt øjet rækker. Krystalklart azurblåt vand. Frodige og farverige landskaber. Et perfekt solrigt klima.

Hvis afslapning for dig er at ligge på stranden under solen. At sidde med en Pina Colada i skyggen. Eller være ude på revet og få en af verdens bedste snorkle eller dykkeroplevelse – er du så i paradis?

Hvis ja, så er der ingen tvivl – du skal til Maldiverne!

Strande på Maldiverne

Fantastiske Maldiverne

Maldiverne består af 1190 øer. De fleste øer var relativt ukendte i 70’erne, men er i dag verdensberømte for deres mange luksus resorts for især kendisser.

Maldiverne er hjemsted for mere end 700 forskellige fiskearter. Og selv i de områder hvor du kan nøjes med at svømme eller snorkle, kan du møde muræner, havskildpadder, blæksprutter, anemoner og rokker.

Det er ikke uden grund, at så mange undervandsfotografer besøger stedet – så husk at medbringe vandtæt kamera på din tur.

Maldiverne er det perfekte sted at opleve koralrevet. Med sit store og varierede liv i revet er Maldiverne et af verdens bedste dykkerspots.

Snorkling - Dykning på Maldiverne

Med varmt vand og høj sigtbarhed året rundt, og med speedbåde og vandflyvere er det muligt at besøge de mere end 3000 koralrev. Aktiviteter passer til alle niveauer og erfaringer.

Begyndere kan tage dykkercertifikater og få styr på alt det grundlæggende. De mere erfarende dykkere kan forbedre deres kvalifikationer.

Rejser kan enten selv arrangeres eller købes med bla. integreret dykkerundervisning af veluddannede instruktører.

Til de lidt mere øvede, kan du booke “Liveaboard”, hvor du bor på båden og hvor alt er inkluderet (se længere nede).

Dykning på Maldiverne

Dykning på Maldiverne er helt sikkert den største og mest eftertragtede aktivitet øerne byder på, og sikkerheden er altid en top prioritet.

Koraller på Maldiverne

Du skal ikke plaske rundt i mange minutter, før du opdager hvorfor Maldiverne ofte siges at være et af verdens bedste steder at snorkle.

En helt fantastisk verden af koraller og neonfarvede klovnefisk vil være at finde lige under din næsetip.

Klovnefisk - Dykning på Maldiverne

At snorkle i det krystalklare vand og bare iagttage livet under vandet, er en helt ubeskrivelig oplevelse.

Vælg en ø med husrev

Vil du gerne opleve det bedste af denne farverige undervandsverden er det en god idé at vælge det rigtige sted at bo.

Book et hotel med eget husrev. Det giver nemlig den optimale mulighed for nemt og bekvemmeligt at kunne svømme få meter fra stranden og føle, at man befinder sig i en helt anden verden.

For begyndere er et husrev bestemt at foretrække.

Et husrev er ofte uden bølger og strøm, som der vil være når du snorkler på åbent hav. Desuden er det nemt at svømme tilbage til stranden hvis du trænger til en pause.

Ø med eget husrev - Dykning på Maldiverne

De venlige hajer i strandkanten

Hvis en lille revhaj pludselig svømmer lige under maven på dig, på din svømmetur, så skal du ikke blive bange.

Selvom man godt kan blive lidt forskrækket første gang man ser en tæt på, så er der intet farligt ved de små baby revhajer.

Små revhajer er typisk ikke mere end 30-40 cm lange og spiser kun helt små fisk.

Da baby-revhajer er ret små, vil du ikke skulle svømme mange meter fra stranden, før du kan være heldig at møde en eller flere.

Hajer - Dykning på Maldiverne

Svøm med verdens største fisk – hvalhajen

Tager du med på en snorkle-tur – typisk i en lokal træbåd kaldet en Dhow – skal du ikke sejle langt før du vil kunne opleve større dyr, såsom hvalhajer og delfiner.

Da det er vilde dyr, kan man ikke altid være sikker på at møde dem, men chancerne for at det sker i Maldiverne er ret store.

Er du så heldig at komme helt tæt på en hvalhaj, vil det give et sus i maven du aldrig glemmer.

Disse store og imponerende havdyr kan blive op til 12-14 meter lange og vejer i omegnen af 15-20 ton når de er fuldvoksne.

Hvalhaj på Maldiverne

Hvalhajen kaldes nogle gange for det plettede monster, selvom navnet “havets venlige kæmpe” må anses som være mere korrekt. Den spiser nemlig kun plankton og små fisk.

Hvalhajen svømmer meget langsomt, hvilket gør det nemmere at kunne betragte den imponerende kæmpe fisk fra havoverfladen.

Liveaboards på Maldiverne

For erfarne dykkerentusiaster er de tilbudte “liveaboard” en helt uovertruffen mulighed for at opleve de mange koralrev.

Dykkerstederne er let tilgængelige og kaptajnen udvælger hvilke områder der egner sig bedst til dyk efter vind og vejr.

Med de mange øer og rev der skal ses og opleves, har man ved at bo på en båd større mobilitet.

Liveaboard er dog mest for erfarne dykkere og kræver specialudstyr.

Liveaboard - Dykning på Maldiverne

Delfin- og hvalsafari

Udover fantastisk dykning, er der også mulighed for at tage på delfin- og hvalsafari. Der findes over 20 forskellige arter af hvaler og delfiner på Maldiverne heriblandt blåhvaler, kaskelothvaler og øresvin.

Det er de lokale som arrangerer disse safariture og de ved præcist hvor pattedyrerne opholder sig.

At se dyrerne på deres hjemmebane er virkelig en oplevelse og det kan kun blive en af de mest uforglemmelige rejseoplevelser i livet.

Maldiverne er et af de mindste lande i Asien, både hvad angår befolkning og areal, men ikke desto mindre har de rigtigt meget at byde på.

Her får du alt fra eksotisk natur til vandsport og landaktiviter – så ja, Maldiverne er et paradis og ikke kun dykkernes paradis!

Når du selv arrangerer rejsen til Maldiverne

Køber du ikke en færdig pakke, kan du nemt selv arrangere en rejse til Maldiverne.

Du flyver til hovedøen Malé, som ikke er specielt interessant. De billigste flybilletter finder du på Momondo (affiliatelink).

Vandfly fra Malé og ud til øerne foregår hovedsaligt med Transmaldivian dog bookes denne flyvning via det resort du har booket.

Resorts på Maldiverne

Vi anbefaler at booke hotel/resort via Hotels.com (affiliatelink) da du via deres Reward program (affiliatelink) sparer op til gratis overnatninger. Med en tur til Maldiverne, vil du kunne spare rigtig gode rewards op.

Liveaboard

Danske arrangører
Af danske dykkerarrangører kan vi varmt anbefales du tjekker Kingfish.dk (affiliatelink). Kingfisk er Danmarks største online dykkerbutik som både arrangerer rejser og sælger udstyr.

Udenlandske arrangører (som vi dog ikke selv har sejlet med)

Maldives Liveaboard
Padi Travel – Maldiverne

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »