Forestil dig hvide melsandsstrande så langt øjet rækker, krystalklart azurblåt vand, frodige og farverige landskaber og et perfekt solrigt klima.

Hvis afslapning for dig er at ligge på stranden under solen, sidde med en Pina Colada i skyggen, eller være ude på revet og få en af verdens bedste snorkle eller dykkeroplevelse – er du så i paradis?

Hvis ja, så er der ingen tvivl – du skal til Maldiverne!

Maldiverne-chill

Maldiverne består af 1190 øer, hvoraf de fleste var relativt ukendte i 70’erne, men er i dag verdensberømte for deres mange luksus resorts for især kendisser.

Maldiverne er hjemsted for mere end 700 forskellige fiskearter og selv i de områder hvor du kan nøjes med at svømme eller snorkle, kan du møde muræner, havskildpadder, blæksprutter, anemoner og rokker, hvilket gør at også mange undervandsfotografer besøger stedet – så husk at medbringe vandtæt kamera på din tur.

Maldiverne er det perfekte sted, på nært hold at opleve koralrevet på, og med sit store og varierede liv i revet er Maldiverne et af verdens bedste dykkerspots og har i flere år været en eftertragtet destination for eventyrlystne dykkere og snorklere.

Maldiverne-snorkling

Med varmt vand og høj sigtbarhed året rundt, samt speedbåde og vandflyvere som gør det muligt at besøge de mere end 3000 koralrev, kan du finde aktiviteter som passer til alle niveauer og erfaringer.

Begyndere kan tage dykkercertifikater og få styr på alt det grundlæggende og de mere erfarende dykkere kan forbedre deres kvalifikationer.

Rejser kan enten selv arrangeres eller købes med integreret dykkerundervisning af veluddannede instruktører. Til de lidt mere øvede, kan du booke en Maldiverne “Liveaboard”, hvor du bor på båden og hvor alt er inkluderet (se længere nede).

Dykning er helt sikkert en af de største aktiviteter øerne byder på og sikkerheden er altid en top prioritet.

Maldiverne-koraller

Man behøver ikke plaske rundt i mange minutter før man opdager, hvorfor Maldiverne ofte siges at være et af de bedste snorkle steder i verden. En helt fantastisk verden af koraller og neonfarvede klovnefisk vil være at finde lige under din næsetip.

Klovnefisk

At snorkle i krystalklart vand og bare iagttage det liv der lever her, er en helt ubeskrivelig oplevelse.

Vælg en ø med husrev

Vil man gerne opleve det bedste af denne farverige undervandsverden er det en god idé, når man vælger hotel, at vælge et med eget husrev. Dette giver nemlig den optimale mulighed for nemt og bekvemmeligt at kunne svømme få meter fra stranden og føle, at man befinder sig i en helt anden verden.

For begyndere er et husrev bestemt at foretrække, da havet her ofte er uden bølger og strøm i vandet, hvilket kan opleves, hvis man snorkler på åbent hav. Desuden er det nemt at svømme tilbage til stranden hvis man trænger til en pause.

Oe-med-husrev

De venlige hajer i strandkanten

Du skal ikke blive bange når du snorkler rundt, hvis en lille revhaj pludselig svømmer lige under maven på dig.

Disse små baby revhajer behøver du ikke være bange for, selvom man godt kan blive lidt forskrækket første gang man ser en tæt på. Små revhajer er typisk ikke mere end 30-40 cm lange og spiser kun helt små fisk.

Da baby revhajer er ret små, vil man ikke skulle svømme mange meter fra stranden før man kan være heldig at møde en eller flere.

haj

Svøm med verdens største fisk – hvalhajen

Tager man med på en snorkle-tur – typisk i en lokal træbåd kaldet en Dhow – skal man ikke sejle langt før man vil kunne opleve større dyr, såsom hvalhajer og delfiner.

Da det er vilde dyr, kan man ikke altid være sikker på at møde dem, men chancerne for at det sker i Maldiverne er ret store.

Er man så heldig at komme helt tæt på en hvalhaj, vil det give et sus i maven man aldrig glemmer. Disse store og imponerende havdyr kan blive op til 12-14 meter lange, og vejer i omegnen af 15-20 ton når de er fuldvoksne.

hvalhaj-Maldiverne

Hvalhajen kaldes nogle gange for det plettede monster – selvom navnet, havets venlige kæmpe, må anses som være mere korrekt. Den spiser nemlig kun plankton og små fisk.

Hvalhajen svømmer meget langsomt, hvilket gør det nemmere at kunne betragte den imponerende fisk fra havoverfladen.

Liveaboards på Maldiverne

For erfarne dykkerentusiaster er de tilbudte “liveaboard” en helt uovertruffen mulighed for at opleve de mange koralrev. Dykkerstederne er let tilgængelige og kaptajnerne udvælger hvilke områder der egner sig bedst til dyk efter vind og vejr.

Med de mange øer og rev der skal ses og opleves, har man ved at bo på en båd større mobilitet.

Liveaboard er dog mest for erfarne dykkere og kræver specialudstyr.

liveaboard-maldiverne

Delfin- og hvalsafari

Udover fantastisk dykning, er der også mulighed for at tage på delfin- og hvalsafari. Der findes over 20 forskellige arter af hvaler og delfiner på Maldiverne heriblandt blåhvaler, kaskelothvaler og øresvin.

Det er de lokale som arrangerer disse safariture og de ved præcist hvor pattedyrerne opholder sig.

At se dyrerne på deres hjemmebane er virkelig en oplevelse og kan kun blive en af de mest uforglemmelige rejseoplevelser i livet.

Maldiverne er et af de mindste lande i Asien både hvad angår befolkning og areal, men ikke desto mindre har de rigtigt meget at byde på – alt fra eksotisk natur til vandsport og landaktiviter – så ja, Maldiverne er paradis og ikke kun dykkernes paradis!

Flybilletter til Maldiverne

Køber du ikke en færdig pakke, kan du nemt selv arrangere en rejse til Maldiverne. Du flyver til Male på og skal herfra så videre. Tjek afgange og priser med Momondo – det er oftest hos dem du finder de bedste og billigste billetter. Herudover har de også har mange andre gode info til Maldiverne.

Hoteller på Maldiverne

Vi anbefaler at du kigger på Hotels.com – De har rigtig mange gode tilbud, og via deres reward program sparer du også op til gratis overnatninger.

Links til dykning på Maldiverne inkl. Liveaboard sites

Maldives Liveaboard
Padi Travel – Maldiverne

Af danske dykker arrangører kan det varmt anbefales du tjekker KingFish.dk – som er Danmarks største online dykkerbutik med både udstyr og dykkerrejser.

Læs flere gode RejseBlogs