En smuttur til London

5. januar 2016 England   Europa   RejseBlog

Hvis du kun har 48 timer i London, så er der stadig rig mulighed for en masse af oplevelser

En god måde at starte på og skabe sig et overblik over byen er, at tage en tur i en åben sightseeing-bus.

Med en sightseeingbus kan du hurtigt få et overblik over alle de store turistattraktioner i ét stræk – og på en smuttur til London, vil det helt sikkert være det aller mest optimale, uanset hvor kort eller lang tid du har i byen.

En-smuttur-til-London-Sightseeing

Køb evt. et heldagspas som indkluderer transport og adgang til de største attraktioner.

Eller køb fx. dagsbilletter til ”hop on, hop off” bus, som kan bruges i hele London – undervejs kan du beslutte dig for, hvor du vil hoppe af eller på for at gå på sightseeing, shoppe, spise eller noget helt andet.

En-smuttur-til-London-Sightseeing

Den følgende dag, på dit i øvrigt alt for korte ophold i London, kan du så tage tilbage og besøge udvalgte steder fra din sightseeingtur og få en mere uddybende oplevelse.

Hvis det omskiftelige engelske vejr ellers tillader det, så er en tur på toppen af en bus altid en god mulighed for at udforske byens geografi, fra et fordelagtigt udsigtspunkt.

En-smuttur-til-London-Burkingham-palace
Enhver liste med fantastiske steder som skal besøges, må inkludere dronningens residens Buckingham Palace.

Prøv at være der omkring det daglige vagtskifte kl. 11.30 – endnu tidligere om sommeren grundet menneskemængderne.

En-smuttur-til-London-Burkingham-palace

Al Englands pomp og pragt når det er bedst, ses når vagtskiftet finder sted, og vagterne marcherer op og ned af pladsen foran paladset.

Westminster Abbey var munkenes gude dyrkelse det første der fandt sted tilbage i det 10. århundrede, og siden 1066 har ”the Abbey”, været scenen for royale kroningsceremonier og er dermed en uundværlig del af den britiske historie.

En-smuttur-til-London-westminster-abbey

Husk at se stedet, hvor monarkerne bliver kronet, og gravkamrene, der råder over generationer af de fineste royale personligheder såsom politikere, helte, forfattere og poeter.

Hvis du tilfældigvis er i London i starten af november, så er ”Sea of Poppies” uden for Westminster Abbey – et overvældende og følelsesmæssigt syn, hvor man minder dem som gennem generationer har mistet livet i diverse krige.

En-smuttur-til-London-Sea-of-Poppies

Fra Westminster Abbey kan du gå tværs over vejen til Parlamentet med det genkendelige klokketårn Big Ben.

Du kan arrangere et besøg i Parlamentet, og endda opleve en debat. Læs om åbningstider HER.

Og ja, når Big Ben ringer, så lyder det præcist som på BBC World Service.

Tower of London er ét af de steder, som de fleste har læst og hørt så meget om, og virkeligheden er fuldstændig lige så imponerende.

En-smuttur-til-London-Tower-of-London

Tårnets vagter, Beefeaters, bærer (også i virkeligheden) den fabelagtig påklædning i Tudor-stil, komplet med flæser og hat i sort bowler-stil.

De er kilden til historier og anekdoter, og stiller glædeligt op til billeder.

Glem heller ikke at se kronjuvelerne, en strålende samling af den britiske royale families juveler, kroner og diademer, hvoraf flere har skilte med teksten ”I brug”.

En-smuttur-til-London-St.-Pauls-Cathedral

Den nuværende indretning i St. Pauls Cathedral, er et resultat af storbranden i London i 1666, og katedralen er Sir Christopher Wrens ubestridte talentmæssige højdepunkt.

Gå op ad trapperne til Whispering Gallery, og del hviskende hemmeligheder på tværs af den enorme kuppel.

En-smuttur-til-London-British-Museum

British Museum er uden tvivl ét af verdens mægtigste museer, og et ekstraordinært skattekammer for historie, artefakter, dokumenter og skulpturer.

Med over syv millioner genstande i samlingen, så kan du kun håbe på at se en brøkdel af, hvad der er at se her.

Elgin marmor-skulpturerne, Rosettestenen, mumier fra det gamle Egypten, alle de store europæiske kunstnere som Rafael, Rembrandt, Michelangelo, Rubens.

Og ikke mindst de engelske malere som Hogarth, Stubbs, Gainsborough og Constable. Omfanget af historie er utroligt.

Du kan overveje at give en donation til de mange gratis gallerier og museer du besøger i London – vedligeholdelse er enormt dyrt, men det er helt op til dig, om du ønsker at donere i donationskassen eller ej – og entreen er gratis.

Brug også noget tid på at vandre omkring på Trafalgar Square, hvor du bl.a. kan kigge op og hilse på Lord Nelsons søjle.

En-smuttur-til-London-Trafalgar-Square

– Og parkerne? Zoologisk have? Shopping på Oxford Street? En tur ned ad Themsen? Et show ved West End? En pint (mere) på en lokal pub?

Du kan nå rigtig meget på en smuttur til London.

En-smuttur-til-London-taxiEn-smuttur-til-London

Ja, vil du nå bare lidt mere, bliver du er vist nødt til at forlænge dit ophold!

Hos Ticketbar kan du, når du køber via RejseTanker.dk, købe “skip-the-line” billetter med rabatter på seværdigheder og museer.


Læs meget mere fra England HER

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>