Skal du have nogle gode madoplevelser, så får du her mine bud på gode restauranter i Nantes.
2 af dem spiste jeg på, de sidste 2 fik jeg kraftigt anbefalet at spise på, men det blev dog kun til besøg udenfor min spisetid.
Brasserie La Cigale – Nantes gamle bydel
Første aften jeg var i Nantes besøgte jeg Brasserie La Cigale. En legendarisk restaurant fra 1895, beliggende i hjertet af Nantes på Place Royale.
Allerede fra gaden, er du ikke i tvivl om, at dette sted har en helt særlig ånd. Når du træder ind ad døren, er det en nærmest magisk oplevelse, hvor du bliver ført mere end 120 år tilbage i tiden.
Du bliver taget imod, og vist hen til dit bord, af tjenere med hvide skjorter og i sorte veste. Overalt i de fine lokaler finder du forgyldte spejle, dekorationer og udskæringer i både guld, træ, fliser. Vægmalerier og fed velour på møblerne. Store og små skulpturer og figurer. Buede vinder og mahognianretterborde. Og selvfølgelig damaskduge på alle borde.
La Cigale har siden 1964 været klassificeret som et historisk monument med sin fantastiske og gennemførte jugend-indretning.
Restauranten har lige fra sin begyndelse været meget populær blandt byens borgerskab samt for kunstnere fra Graslin teatret, som ligger lige overfor.
Menukortet på La Cigale er bredt, men især er brasseriet kendt for sin mange fiske- & skaldyrsretter.
Naturlivis fik jeg, umiddelbart efter jeg havde sat mig ved mit bord, serveret et glas af Nantes lokale hvidvin og en lille skål med oliven samt lækkert hjemmebagt brød.
Min middag på La Cigale bestod af dagens 3 rettesmenu som lød på følgende:
Forret, små fine makrelfileter med cremet avocado og rødkål.
Hovedret, grillet brosmefilet med, hvad de kalder lokal Nantes smør og fine blancherede rodfrugter.
Dessert, den fineste chokoladekage med lime og kastanje flødeskum.
En fin menu med mange små smagfulde detaljer.
Adresse: 4 Pl. Graslin, 44000 Nantes
>> Her kan du læse mere om La Cigale og reservere bord <<
La Civelle – Trentemoult
På havnekajen i Trentemoult (som beskrevet i Storbyferie i Nantes) og lige ud til Loire floden ligger denne skønne og atmosfære fyldte restaurant.
La Civelle er velbesøgt både til frokost og middag. Om sommeren summer det af leben på den udendørs terrasse lige ud til floden, hvor du fra en liggestol kan nyde en aperitif sammen med solnedgangen.
Menukortet er altid sæsonbestemt og alle dage, tilbydes der dagens retter. De mange skønne fiske- & skaldyrs retter kan på det varmeste anbefales.
På vores besøg i den lille fiskerlandsby, spiste vi en fabelagtig frokost på La Civelle, siddende ved vinduet med udsigt til floden.
Skal du være sikker på at få et bord, så er det en god ide at reservere i forvejen.
Adresse: 21 Quai Marcel Boissard – Trentemoult – Nantes, 44400 Rezé
>> Her kan du læse mere om La Civelle og reservere bord <<
Andre anbefalede restauranter
Af andre anbefalede restauranter, som jeg dog ikke nåede at spise på, men som det anbefales at besøges:
Crêperie Heb Ken
Findes der noget mere fransk end crepes?
Jeg gik forbi Crêperie Heb Ken, men desværre udenfor spisetid. Crêperie Heb Ken ligger meget tæt på Passage Pommeraye og er en lille, men meget charmerende restaurant, hvor duften af pandekager allerede møder dig på gaden.
Her kan du bestille crepes i alle afskygninger og både som forret, hovedret og dessert. Menukortet er bredt og du vælger selv om du vil sidde i restauranten på de velourklædte bænke med farverige vægge, eller du vil have din ret med hjem.
Besøger du Heb Ken om eftermiddagen, så vil du opleve restauranten som en lille tesalon som byder på de skønneste kager – besøg dem evt. om sommeren i den lille gårhave.
Den lille familie restaurant har eksisteret siden 1976 og er kendt for sine formidable crepes, produceret med økologisk mel og friske råvarer.
>> Her kan du læse mere om Heb Ken <<
Le Petit Boucot
Denne restaurant, tæt på Graslin Teater, åbnede i juli 2015 og har fra dag 1 været en stor succes.
Restauranten er er indrettet i blå, grå og beige farver, med bistromøbler og i retro inventar.
Successen skyldes dog ikke indretningen, men må siges at være indehaver og kokken Frédéric Chiron’s fortjeneste, som med stor passion laver mad som gør en forskel.
Her er alle retter på menukortet tilberedt med de fineste lokale råvarer, der er kræset om detaljerne og ikke mindst smagsoplevelsen.
Alene anretningen på de fine retro tallerkner afslører, at her er der tale om en kok som tager et ekstra skidt.
Tip
Med Nantes City Pass (affiliatelink) sejler du fra Nantes havnekaj med båden Navibus (havnebussen) til Trentemoult – kombinér et besøg i den skønne fiskerlandsby med frokost på La Guinguette.
Læs mere om Trentemoult i “Storbyferie i Nantes“.
0 kommentarer