Oplevelser i Nantes

Nantes er en fantastisk by, spækket med gode oplevelser.

På mit besøg i december måned, var jeg rundt og besøge nogle af byens største attraktioner.

Herunder får du mit bud på gode oplevelser og hvordan du kommer bedst og billigst rundt i byen. Læs også min artikel “Storbyferie i Nantes” hvor jeg beskriver nogle af mine favorit oplevelser i Nantes.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker seværdigheder mv. via disse links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra – Tak for din støtte 

Sådan kommer du rundt i Nantes

Rundt i Nantes

Le Voyage à Nantes Green Line – den grønne linie

Le Voyage à Nantes Green Line, er en 12 km lang grøn linje, som du finder i byens centrum. Følger du linjen kommer du forbi alle største seværdigheder.

Det fungerer lidt som det fra margueriteruten og linien følges som du måske kender det fra bla. de danske sygehuse.

Nantes City Pass

Nantes City Pass - KØB HER

Selv om du kan gå til det meste, så kan det varmt anbefales at du køber et “Nantes City Pass”.

Nantes City Pass er en god og billig måde at komme ubegrænset rundt med offentlig transport såsom sporvogn og flodbus. Samtidig får du stor rabat på mere end 50 attraktioner heriblandt museer og gallerier.

Nogle steder får du helt gratis entré med kortet.

Oplevelser i Nantes

Der er rigtig mange oplevelser for både for børn og voksne i Nantes. På mit besøg besøgte jeg nogle af alle herlighederne, som jeg beskriver herunder.

Le Château des Ducs de Bretagne - Nantes

Le Château des Ducs de Bretagne

Renæssanceslottet, Château des Ducs de Bretagne fra 1500 tallet, er beliggende i centrum af Nantes og er blandt byens største attraktioner.

Slottet har 7 tårne, en gangbro og voldgrav (uden vand). På de høje mure, kan du gå hele vejen rundt om slottet og få en flot udsigt over både slot og by.

Slottets historie startede for mange århundrede år siden hvor Bretagnes hertuger herskede fra slottet.

I 1532 blev hertugdømmet Bretagne endeligt forenet med kongeriget Frankrig, grundet et arrangeret ægteskab mellem Claude de France og Anne af Bretagne. Anne donerede hertugdømmet til sin mand – herefter var det slut med et selvstændigt Bretagne!

Du bør helt sikkert besøge slotsmuseet som giver dig en detaljeret gennemgang af slottets spændende historie samt historier om den store betydning slavehandel havde for byen.

Adresse: 4 Place Marc Elder
Åbningtider:
Slottets gårdhave: Dagligt fra kl. 8.30 til 19.00.
Slotsmuseet: Tirsdag til søndag fra kl.10.00 til 18.00

>> Her kan du læse mere og købe entré til slotsmuseet << Gratis entré med Nantes City Pass (affiliatelink).

La Cathédrale Saint Pierre

Nantes store katedral er et af Frankrigs længstvarende byggerier (450 år). Byggeriet af Katedralen blev startet i 1434 og stod først færdig i 1891. Kirken er bygget i gotisk stil og facaden ligner til forveksling Notre Dame i Paris.

La Cathédrale Saint Pierre - Nantes

Katedralen blev i 1944 under 2. verdenskrig ramt af en bombe og blev voldsomt beskadiget. Under den flere år lange restaurering opstod der endvidere en utilsigtet brand, som ødelagde det meste af taget.

Igen i 2020 var kirken udsat for en påsat brand som blandt andet ødelagde kirkens orgel fra det 17. århundrede samt kirkens store facadevindue, som kunne dateres tilbage til 1498.

Adresse: 7 Imp. Saint-Laurent
Åbningstider: Kirken er midlertidig lukket grundet renovering efter branden, men er bestemt og værd at se på udefra.

L’île de Nantes

Loire floden adskiller Nantes gamle bydel og øen île de Nantes.

île de Nantes er i modsætning til det gamle Nantes, et meget moderne område. Gennem århundreder fungerede øen som et industrielt område for skibsværfter.

Efter nedlukningen i 70’erne, ville man gerne, så vidt muligt, finde genanvendelse af de mange gamle bygninger i området.

Derfor opfordrede Nantes de mest prestigefyldte franske arkitekter, til at komme med deres bud på hvad øen og de efterladte bygninger og maskiner fra skibsværfterne kunne bruges til.

Resultatet er blevet et fascinerende eksempel på hvordan datid, nutid og endda fremtid kan mødes.

Hele øen er blevet et moderne urban område for kommunikation, design, arkitektur, billedkunst, kultur og er ikke mindst, et attraktivt og kreativt uddannelsescenter – for hele Frankrig.

For at gøre det attraktivt for familier med børn og unge at blive i, eller flytte til Nantes – fra hele Frankrig – bygges der hele tiden nye beboelsesejendomme.

På Île de Nantes tages der stort hensyn til miljøet. Alle steder langs Loire floden er der lavet ​​cykel- og fodgængerstier. Flere steder på havnefronten ligger der små gartnerier og drivhuse og alle steder finders der hyggelige små områder, hvor de studerende eller familier kan slænge sig i solen.

Det er også på Île de Nantes hvor du træder ind i Jules Vernes verden og kan opleve ”Les Machines de l’île” som beskrives længere nede.

Les Machines de l’île

Machines de l’île er et kunstnerisk og kulturelt projekt som er inspireret af Jules Verne. “Maskinerne” skildrer Leonardo da Vincis mekaniske univers og Nantes industrielle historie.

På øen île de Nantes, hvor de tidligere skibsværfter lå, har man udnyttet de gamle industri bygninger til museer og udstillinger af forskellige overdimensionerede dyr i træ og metal, som via fjernbetjening bevæger sig.

Besøgende kan deltage i forskellige aktiviteter og få en rundvisning på fabrikkerne som i dag flittigt anvendes af kunstnere i alle afskygninger.

Le Grand Eléphant

Le Grand Eléphant - Nantes

Den absolut største attraktion i dette mekaniske Jules Verne univers er ”Elefanten”. En 12 m høj og 8 m bred elefant, bygget i træ og stål, som kan have op til 52 passagerer på ryggen, mens den går rundt og brøler og sprøjter vand efter alle forbipasserende.

Le Carroussel des Mondes Marins

Turen på ryggen af elefanten tager ca. 25 min. og forgår i en slags slowmotion fra elefantens ”hus” og til Le Carroussel des Mondes Marins. En flere etagers karussel, hvor du kan ride på havdyr, inspireret af Jules Vernes ”En verdensomsejling under havet.

Hele denne mekaniske verden er byens succesfulde forsøg på modernisering af et tidligere industrielt område, ved at udnytte og genbruge de mange efterladte ressourcer.

Adresse: Parc des Chantiers – île de Nantes,
Åbningtider: HER kan du læse om alle aktiviteterne og købe billetter.

Musée des Beaux-arts

Tæt på Nates store Katedral ligger Musée des Beaux-arts. Et kunstmuseum som blev grundlagt i 1801 og som er blandt Frankrigs vigtigste museer.

På museet kan du se smukke skulpturer og malerier over en tidsperiode fra det 13. århundrede og frem til moderne kunst i det 19. og 20. århundrede.

De udstillede værker er enten købt af byen eller kommer fra Louvre i Paris.

De udstillede værker er malet af berømte kunstnere som Rubens, Monet, Picasso, Renoir med flere.

Adresse: 10 Rue Georges Clemenceau
Åbningstider: Mandag til søndag kl. 11 til 19. Torsdag kl. 21.00. Lukket om tirsdagen.

>> Her kan du læse mere om museet og købe entré << Gratis adgang med ”Nantes City Pass” (affiliatelink).

Marché de Noël – Nantes julemarked

Frankrig har flere kendte julemarkeder, men Nantes julemarked er det største i det vestlige Frankrig.

Marché de Noël - Nantes

Fra sidst i november og hele december fyldes ”Place Royale” med mere end 100 små juledekorerede træhytter. Her sælges alt fra kunsthåndværk & smykker til lokale produkter, gløgg og brændte mandler.

I timevis kan du slentre rundt og julehygge blandt de små hytter og du vil overraskes over, hvor mange sjove, anderledes og spændende ting der sælges på markedet.

Fra flere små madboder, kan du bestille skøn mad med alt fra raclette retter, til de lækreste enten bowls eller baguettes med skinker af enhver slags og masser af ost.

Jeg spiste min aftensmad på markedet, som bestod af en stor baguette med lækker skinke, syltede agurker og varm, flydende ost.

For børnene er der en flot udsmykket karrusel og de kan få malet ansigter og deltage i aktiviteter med kunsthåndværk og selvfølgelig at skrive brev til julemanden – som i øvrigt, i weekenderne, dukker op i sit julemandshus.

I weekenderne er der både livebands og ekstra mange kunstnere rundt i gaderne.

Adresse: Place Royale
Åbningstider:
Mandag-onsdag kl. 10.30-20-30
Torsdag-Lørdag kl. 10.30-21.00
Søndag kl. 11-19

Tips til Nantes

  • Køb Nantes City Pass (affiliatelink) og få stor rabat på op til 50 aktiviteter – nogle ting er helt gratis med passet.
  • Følg “Le Voyage à Nantes Green Line” – en grøn streg som kan ses på gaderne i byen. Følger du stregen kommer du rundt til alle seværdighederne.
  • Tager du lyntoget til Nantes, så tager det kun ca. 2 timer fra Paris – tager du bilen kan det tage 4 timer. Du kan endnu ikke flyve direkte.
  • Du kan flyve direkte fra København til Nantes fra ca. kr. 1080,-

Stemningsbilleder fra Nantes

Translate »