Asien Ι  Bali

Guide til Bali

Guide til Bali – Den ultimative Guide til din rejse til Bali

Selvom Bali er mindre end Sjælland, er der stor forskel på oplevelsen du får afhængig af om du bor langs strandene i syd, centralt i højlandet, i det uspolerede nord eller på en af de magiske små øer ud for Bali kyst.

Der findes ikke et entydigt svar på hvor det er bedst at bo. Det afhænger af hvad du gerne vil have ud af din ferie, men næsten uanset hvad du drømmer om, kan du finde det på Bali.

Nedenfor får du en detaljeret beskrivelse af de enkelte områder, samt 3 grunde til hvorfor du skal vælge det ene område frem for det andet.

Og så er der i øvrigt et enkelt område, vi ikke kan anbefale du bruger din kostbare ferie på.

Guide til Bali - Kort over øen

I hvilket område skal du bo

Groft sagt kan Bali opdeles i 4 områder:

 

 • Det sydlige Bali – det populære valg
 • Det centrale Bali – Kultur og risterrasser
 • Nord og Øst – det utæmmede Bali
 • De omkringliggende småøer
  Gili Øerne
 • – Lembongan
Guide til Bali - Ulun Danu Bratan Temple

Det sydlige Bali – det populære valg

Det sydlige Bali er hvor turismen i sin tid startede på Bali.

Strandene er lange og brede, og ude på vandet ligger surferne på række og venter på den næste store bølge.

Området er spækket med restauranter, strandbarer og er centrum for nattelivet på Bali.

Selv om langt størstedelen af turismen er koncentreret på en kyststrækning på mindre end 10 km, er der også stor forskel på områderne i syd Bali.

Kuta

Når du kommer fra lufthaven i syd, er det første område du støder på Kuta – skynd dig videre.

Kuta er det mest legendariske ferieområde, men også det mindst attraktive.

Kuta er en festby der sjældent sover. De små gader er fyldt med barer, boder med billige souvenirs, natklubber og fulde australske teenagere.

Hvis du vil feste 24 timer i døgnet, er Kuta et fantastisk sted. Men hvorfor tage hele vejen til Bali kun for at feste, når det er hurtigere og billigere at tage til syd Europa.

→ Se overnatningsmulighederne i Kuta (affiliatelink)
→ Find transport og oplevelser fra Kuta (affiliatelink)

Seminayk

Kører du bare et par kilometer længere op af vestkysten ender du i Seminyak. Bali’s hippeste badeby.

Seminyak er også turistet, men langt mere charmerende end Kuta.

På strandbarene langs vandet, mixer bartendere eksklusive cocktails du kan nyde mens solen sænker sig ned i havet.

I byens mange spa’s bliver du behandlet som en konge eller en dronning. Seminyak by er fyldt med restauranter med tårnhøje ambitioner i køkkenet.

Guide til Bali - Seminayk

Intet andet sted på Bali er overnatningsmulighederne (affiliatelink) så luksuriøse som i Seminyak. Heriblandt flere hundrede pool villaer, stort set alle bemandede og mange af dem med privat kok.

Seminyak er formentligt også det dyreste sted at holde ferie på Bali. Men pengene rækker stadig langt i forhold til Danmark og du får store mængder forkælelse for pengene.

Kerobokan

Hvis du vil nyde godt af Seminyaks mange fristelser, men foretrækker at bo i roligere omgivelser, er Kerobokan en oplagt mulighed.

Engang var Seminyak og Kerobokan to små landsbyer. I dag er de stort set smeltet sammen til ét område, men med den store forskel at Kerobokan er mindre besøgt end Seminyak.

Udover de rolige omgivelser, er en god håndfuld af Balis allerbedste restauranter med til at trække folk til Kerobokan.

→ Se overnatningsmulighederne i Kerobokan (affiliatelink)

Canggu

Cirka et kvarters kørsel nord for Seminyak og Kerobokan ligger Canggu, hvor der endnu ikke kommer så mange turister.

Her kan du stadig nemt (og relativt billigt) finde overnatningssteder (affiliatelink) med privat udsigt over grønne rismarker eller det Indiske Ocean.

Sandet på strandene er mørkere end sydpå, og bortset fra surferne der nyder godt af de gode bølger, har du dem næsten for dig selv.

Guide til Bali - Canggu

Sanur

Sanur er, modsat ovennævnte byer, beliggende på vestkysten og en populær destination blandt børnefamilier.

Sanur er en klassisk badeby, der er defineret af stranden hvor restauranter og hoteller (affiliatelink) ligger side om side. Den rolige hovedgade løber parallelt med stranden, hvor der er gode muligheder for at shoppe.

At mange børnefamilier vælger at tage til Sanur, skyldes primært at stranden er særdeles børnevenlig, men også at tempoet i byen er lavere end hos nabobyerne på den modsatte kyst.

Derudover er der masser af aktiviteter for børn relativt tæt på Sanur, heriblandt vandlandet Waterbom (i Kuta), Bali Safari and Marine Park og Bali Bird Park.

→ Se overnatningsmulighederne i Sanur (affiliatelink)
→ Se aktiviteter fra Sanur (affiliatelink)

Derfor skal du besøge det sydlige Bali

 • Det er i syden du finder Bali’s bedste strande og bedste surf bølger.
 • Forkælelse – glamourøse spas, elegante beach clubs og top restauranter konkurrerer om at forkæle dig.
 • Nattelivet i syden er flere niveauer over alle andre steder på Bali.

Det centrale Bali – Kultur og risterasser

Det centrale Bali er i høj grad præget af Ubud. Byen som betegnes som Bali’s kulturelle centrum og hvor langt de fleste som besøger området, gør det med Ubud som base.

Guide til Bali - Ubud Paladset

Ubud

Det er svært at vælge ét favorit sted på Bali, men Ubud er blandt topkandidaterne.

Der er noget magisk over Ubud’s små gader flankeret af rismarker, blomstrende frangipani træer og traditionelle balinesiske huse. Og hvor kvinderne tænder røgelsespinde og lægger offergaver ved familietemplet om aftenen.

I forhold til den sydlige del af Bali, mærker man Bali’s kultur langt stærkere i Ubud og i de omkringliggende landsbyer.

Her trives traditionelt håndværk, og et utal af lokale og internationale kunstnere, har bosat sig i og omkring Ubud.

Intet andet sted i Bali finder man så mange templer, museer og attraktioner (affiliatelink) indenfor så kort afstand. Du kan tilbringe uger i Ubud uden at løbe tør for ting at tage dig til.

Alting er grønnere i og omkring Ubud. I umiddelbar nærhed af byen ligger nogle af Bali’s smukkeste risterrasser, områder med frodig skov og floder hvor du kan river rafte (affiliatelink).

Landskabet er præget af bakker, bjerge og vulkaner, som kan bestiges på en dagstur. Den højere beliggenhed gør at temperaturen ofte er behageligere end langs kysten, uden dog at få brug for lange bukser.

Selve Ubud by er fyldt med små gallerier, spa saloner, små caféer der serverer lokalt produceret kaffe og friskpresset frugt- og grønsagsjuice, der efter sigende kan kurere alt fra maveproblemer til søvnløshed.

Udover et par enkelte gourmet restauranter (Mozaic og Locavore), er restauranterne mindre prætentiøse end omkring Seminyak.

Det betyder dog ikke at maden er mindre god, der er masser af gode spisesteder med fokus på lokale råvarer, økologi ­­­­­og ikke mindst, hjertevarme.

→ Se overnatningsmuligheder i Ubud (affiliatelink)
→ Se det store udvalg af aktiviteter fra Ubud (affiliatelink)

Guide til Bali - Ubud Aber

Derfor skal du besøge det centrale Bali

 • Ubud er Balis kulturelle centrum, ingen andre steder finder du så mange museer, templer og artister.
 • Masser af muligheder for at være aktiv.
 • Du kan trekke gennem nogle af Balis smukkeste rismarker, riverrafte eller mountainbike på vulkaner.
 • De små hyggelige gader i Ubud, de familiedrevne restauranter og Balis bedste caféer.

Nord og Øst – det utæmmede Bali

Den nordlige og østlige del af Bali er der hvor der kommer færrest turister, hvilket er en skam.

Strandene er måske ikke helt på niveau med dem i syd, og du skal køre lidt længere for at når frem (3-4 timer).

Til gengæld finder du storslået natur, små idylliske landsbyer, masser af varme og smil – og så kommer du meget tættere på Balineserne, som muligvis er verdens mest behagelige mennesker.

Hvis du har ambitioner om at dykke langs Bali’s kyster, bør du også kigge mod nord og øst, hvor Balis mest interessante undervandsdestinationer ligger.

Guide til Bali - Lokale børn

Candidasa

Candidasa er en lidt søvnig kystby, hvor det til tider virker som om tiden står stille.

I firserne troede man at Candidasa skulle være Bali’s næste store stranddestination og der blev bygget hoteller i stor stil langs kysten.

Tragisk nok fik man ødelagt stranden i iveren efter turismen, som aldrig rigtigt fik fat.

De seneste år har man arbejdet på at råde bod på skaderne. Små dele af både strand og by er langsomt ved at genvinde sin charme.

En typisk dag i Candidasa går med gåture og snorkling, samt et eventuelt besøg til det nærtliggende Vandtempel (Taman Tirta Gangga).

→ Se overnatningsmuligheder i Candidasa (affiliatelink)

Guide til Bali - Taman Tirta Gangga

Amed

Amed er fællesnavnet for en række af landsbyer på Bali’s østkyst. Et område som er populært blandt dykkere, der skal udforske Bali’s mest berømte dykkersite – vraget ved Tulamben. Et 120 meter langt amerikansk transportskib der blev torpederet af en japansk ubåd under 2. Verdenskrig.

Vraget, der nu er hjemsted for et utal af fisk og koraller, ligger så kystnært at dele af det kan nås kun med snorkling udstyr.

Udover god dykning og snorkling byder den del af Amed, der ligger over vandet, også på masser af muligheder for de aktive. Specielt området omkring Mount Agung, Bali’s højeste vulkan er helt sikkert et besøg værd.

Vulkanen kan bestiges på 3-4 timer, men du skal tidligt op for at undgå heden, til gengæld får du en uforglemmelig solopgang fra 3000 meters højde.

Har du ikke lyst til at klatre på vulkaner, er der en række gode og mindre anstrengende vandreture i området omkring Mount Agung.

Guide til Bali - Mount Agung

Uanset hvilken af landsbyerne omkring Amed du slår dig ned i, er der ”ingen stress” garanti.

Du kan nyde freden på en af områdets karakteristiske sorte strande, hvor fiskerne arbejder på deres farverige både eller tage en tur ind i landet, hvor der bliver dyrket majs og peanuts.

→ Se hvor du kan bo i Amed (affiliatelink)
→ Besøg Amed på en heldagstur med snorkling og frokost(affiliatelink)

Lovina

Lovina er det tætteste man kommer på et egentligt turist centrum i nord, men det er på et helt andet niveau end det der findes i syd.

Tingene er roligere i Lovina end det er sydpå. Det gælder for både dagene og nætterne, men også for strandene, som stort set er bølgefri og derfor særdeles børnevenlige.

En klassisk aktivitet i Lovina er en morgen sejltur, hvor man med stor sandsynlighed kan se nogle af de delfiner Lovina er kendt for.

Andre populære aktiviteter er cykelture på de små rolige veje der gemmer sig inde landet. Trekking og snorkling, samt et besøg til Singaraja, Bali’s gamle hovedstad og næststørste by.

→ Se hvor du kan bo i Lovina (affiliatelink)

Guide til Bali - Lovina

Pemuteran

Pemuteran er en lille idyllisk kystby, der ligger i bunden af en lille bugt. Byen er en perle, hvis du trænger til nogle dage (eller uger) med at slappe af – snorkle og dykke.

Du kan dykke og snorkle i selve Pemuteran, hvor der er gode chancer for at se de havskildpadder som byen gør en stor indsats for at bevare. Eller du kan besøge et af de andre spændende steder i nærheden, fx. Menjangan Island, som er blandt de allerbedste dykkersteder omkring Bali.

Der er et behageligt mix mellem landsbyliv og turisme i Pemuteran. Det er et af de steder hvor man nemt kan få lyst til at blive hængende længere end planlagt.

→ Se hvor du kan bo i Pemuteran (affiliatelink)

Derfor skal du besøge nord og øst Bali

 • Du kommer helt tæt på det ”ægte” Bali.
 • Her kan du leve det rolige liv og komme helt ned i tempo.
 • Her finder du nogle af Balis bedste dykker steder.

De omkringliggende små øer – Gili Øerne og Lembongan

Island hopping er ikke nødvendigvis det første man tænker på når man planlægger en tur til Bali. Men ikke ret langt fra Bali ligger en række små øer der bestemt er en sejltur værd.

Gili-øerne

Cirka halvanden time med båd fra Balis østkyst ligger tre små øer, der går under fælles betegnelsen Gili Islands. Ingen af dem er større end at man kan gå øerne rundt på et par timer.

Strandene er krid hvide, vandet er azur blåt og de overgår selv Bali’s bedste strande.

Ingen af øerne tillader motoriserede køretøjer, så al transport foregår til fods, på cykel eller i hestevogn – hvilket er med til at give øerne en helt unik atmosfære.

Udover ovennævnte fællestræk, er de tre øer vidt forskellige til trods for at de kun ligger 5 min. sejlads fra hinanden.

Gili Islands

Gili Trawangan, den største af øerne, er kendt som fest øen og er klart den mest besøgte af de tre øer.

Lige modsat er Gili Meno – en fredfyldt oase, hvor man ofte kun deler de fantastiske strande med de mange havskildpadder, der lever omkring øerne

Den sidste af øerne, Gili Air, er en mellemting mellem de to andre øer, så det er ikke helt forkert når man siger at Gili-øerne har noget for enhver smag.

→ Find dit hotel på Gili Øerne (affiliatelink)
→ Læs meget mere om Gili Øerne her

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan er endnu mere tilgængelig end Gili-øerne. Kun en halv time med båd fra Sanur. Det på trods, er det ikke specielt mange turister der tager hertil, hvilket kan undre.

Den lille ø byder på fantastiske strande (dog ikke helt på niveau med Gili-øerne), super snorkling og udfordrende dyk for rutinerede dykkere.

Hvis du er der i sæsonen (juli til september), er Lembongan et af de sjældne steder, hvor du kan se de fascinerende klumpfisk, der er på størrelse med en mindre bil.

Guide til Bali - Kuglefisk
Derudover har Lembongan et lokalt samfund, som beskæftiger sig med meget andet en turisme, blandt andet lever en stor del af befolkningen af at høste tang.

Mange beskriver Lembongan, som syd Bali for 30 år siden, inden turismen for alvor tog fart.

Hvis du har tid, bør du unde dig og dine rejsefæller nogle dage på Lembongan, hvor der er tid og plads til at nyde hinandens selskab i vidunderlige omgivelser.

→ Hvor skal du bo på Nusa Lembongan (affiliatelink)

Derfor skal du besøge Bali’s omkringliggende øer

 • Kridhvide sandstrande og krystalklart turkisblåt vand.
 • Dyk eller snorkle med havskildpadder, manta-rays og klumpfisk.
 • Fest hele natten på Gili Trawangan.
Guide til Bali er udarbejdet i samarbejde med  Stefan Russel som til dagligt driver sitet vilondo.com med udlejning af villaer på både Bali og Gili-øerne. 

Guiden er opdateret d. 9. maj 2022

 Rejsetips til Bali

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »