Hvordan finder du de billige flybilletter?

9. februar 2018 RejseTips

At finde de billigste flybilletter tager tid, tålmodighed og kræver is i maven - for hvem ved, i morgen er de måske billigere eller dyrere.

I mere end 20 år, har jeg brugt oceaner af tid på at finde billige flybilletter.

At finde de billigste flybilletter tager tid – rigtig meget tid endda. Udover tålmodighed, skal du også have is i maven – for hvem ved, i morgen er billetterne måske billigere – eller dyrere – end i dag!

Det er den chance du må tage!

Billige-flybilletter-fortvivlelse

Der er mange forskellige “skrøner” om hvordan det skal gøres, når man er på jagt efter billige flybilletter…. bestil i god tid eller bestil så tæt på afrejsetidspunktet som muligt, eller køb flybilletterne med afrejse fra et andet land etc.

Aller vigtigst for at få de billigste flybilletter er dog først og fremmest FLEKSIBILITET og TÅLMODIGHED!

Her kan du læse mine erfaringer, og indtil videre har jeg endnu ikke hørt om andre som er kommet billigere af sted – medmindre de enten har været heldige med et kø tilbud (som jeg engang var), eller har været inviteret og derfor ikke har skulle have penge op af lommen.

Hvornår og hvordan skal du lede efter flybilletterne

Billige-flybilletter-søge-billetter

Jamen det skal du så snart du ved at du vil ud at rejse!

Få et overblik over hvad de generelle priser ligger på. Det har ingen betydning om det er et år i forvejen eller blot nogle måneder.

Det vigtige er, at du tjekker priser på forskellige dage i ugen og på forskellige afrejsedatoer – det forlyder faktisk, at tirsdag er dagen hvor søgemaskinerne opdaterer priser.

Da jeg er en af de der Thailands tosser, så kan vi jo passende bruge Thailand som et eksempel.

Du har nu besluttet dig for at du vil til Bangkok. Du vil rejse i oktober hvor børnene har efterårsferie.

Vinterferien ligger i uge 42 så rejsen skal ligge rundt om denne uge og ialt skal rejsen vare i ca. 14 dage.

I er 4 pers. hvoraf 2 er børn på hhv. 8 og 10 år. Du starter din søgning allerede om fredagen d. 12/10 så I kan komme afsted så snart ungerne får fri.

Vi bruger Momondo.dk som søgemaskine.

Billige-flybilletter-Momondo

Som den kvikke læser kan se, er prisen på disse rejsedage (d. 12/10 til d. 26/10) på kr. 3.980,- pr. person – og til Bangkok vil nogen nok tænke, at det sikkert en meget normal pris.
MEN se lige hvad der sker, hvis du lige venter et par dage:

Billige-flybilletter-Momondo

Venter du med at rejse til om tirsdagen fremfor fredag, så sparer du næsten kr. 4000,- totalt – det kan du altså komme langt for i Thailand.

BRUG priskalenderen – på den kan du tydeligt se, hvilke dage billetterne er billigst. Næsten alle dage har forskellige priser, så test løs – også på de dage som ser dyre ud!

Selvfølgelig er der jo så også konsekvenser af at finde billigere rejsedage – i mit eksempel er det rejsetiden.

Med den første søgning var rejsetiden hhv. 21,4 og 18 timer. Med de nye og billigere rejsedatoer, er tiden hhv. 26,55 og 14,5 timer, og det må siges at være en meget lang udrejse.

Heldigvis er der kun 1 mellemlanding på begge søgninger. Så selv om du sparer næsten kr. 4000,- kr. så skal den lange tid og stopovers lige tages med i overvejelserne – er en besparelse på kr. 4000,- værd at rejse i næsten 27 timer for?

Orker du ikke de lange flytider, så begræns din rejsetid. Start med at skrue rejsetiden ned til 19 timer, så ser det sådan ud:

Billige-flybilletter-Momondo

Og skruer du yderligere ned til 17 timer, ser det sådan ud:

Billige-flybilletter-Momondo-4

Selv med en langt bedre flyvetid kommer du billigere afsted end med din første søgning. Med 17 timers rejsetid, er prisforskellen totalt ca. kr. 3.500,-

Det næste du så skal tage stilling til er, om du vil booke disse billetter eller om du tror de kan blive endnu billigere hvis du venter?

Hvis du er i god tid, så brug et par uger til at se hvordan priserne bevæger sig, og få en indikation af gennemsnitsprisen – det er næsten som med aktier.

Opsummering;

1. Find ud af hvornår du vil rejse

2. Vær fleksibel – undersøg forskellige ud- & hjemrejsedatoer

3. Tjek søgemaskinernes priskalender

4. Tjek antal stop OG rejselængde

5. Tjek mere end én søgemaskine (fx. MomondoSkyscanner, Jetcost.dk mv.)

6. Brug et par uger på at søge på de samme rejserdatoer, og se hvordan priserne varierer

Hvor søger du de billige flybilletter

Der findes rigtig mange søgemaskiner, men det du skal være helt klar over er, at nogle er decideret søgemaskiner, andre er rent faktisk rejsebureauer (mellemmænd) for flyselskaberne.

Jeg bruger altid søgemaskinerne Momondo og Skyscanner.

Når du skal kende forskellen, så hænger det sammen med dine rejsegarantier mht. forsikringer, konkurser og andre love og regler, som du altid skal være klar over, inden du køber flybilletter.

Rejsetip til endnu billigere flybilletter

En rigtig god ide, er at skrive sig op til nyhedsbreve hos de enkelte flyselskaber.

Ofte kører de med kampagnetilbud, som du kun hører om via deres nyhedsbreve og hos selskaber som EmiraterneQatar AirwaysThai Airways etc. er der tit og ofte rigtig mange penge at spare på disse kampagner.

Forsikring ved køb af flybilletter

Det er meget vigtigt at du er opmærksom på, at du forsikringsmæssigt er dækket anderledes når du kun køber flybilletter.

Rejsegarantifonden dækker nemlig stort set ingenting, hvis du KUN køber en flybillet – de dækker KUN pakkerejser, men det er der heldigvis råd for;

Køb altid en enkelt overnatning med din flybillet (sørg for at selskabet du booker/køber hos, er medlem af rejsegarantifonden), for så er du sikret på lige fod med pakkerejser og vil dermed kunne få pengene tilbage ved konkurs, epidemier og krig.

Det kan du læse meget mere om HER

En god historie om køb af billige flybilletter

Og så får du lige en lille historie om hvordan det kan gå; “For et par år siden skulle mine 2 børn og jeg, samt en veninde og hendes 3 børn, en tur til Thailand.

I flere uger holdt jeg skarpt øje med prisudviklingen på flybilletterne til Bangkok. Langt om længe, blev det dagen hvor vi skulle slå til. Da vi jo som altid, havde valgt at rejse på præcis samme tidspunkt på året som alle andre (uge 7+8), lød prisen på kr. 3700,- pr. pers. helt ok.

Jeg forsøgte at booke billetterne i et hug, men det kunne ikke lade sig gøre, så jeg måtte booke en familie ad gangen. Jeg startede med at booke billetterne til min veninde og hendes 3 børn.

Det gik som smurt, men da jeg så skulle booke MINE egne billetter (1V og 2B) var de i mellemtiden steget til kr. 6000,- pr. pers. Jeg behøver vel ikke sige at jeg panikkede lidt? Nu havde jeg så godt som sendt min veninde af sted til en super pris, og så kunne jeg få billetter til kr. 6000,- det nægtede jeg simpelthen!

Først tjekkede jeg andre afrejse tidspunkter på samme dag, men heller ikke her var jeg heldig. Så ringede jeg til flyselskabet jeg havde købt billetterne hos, for at høre deres argumentation for hvorfor prisen pludselig steg så meget, men de havde kun alverdens dårlige undskyldninger og kunne ikke gøre prisen billigere.

Nå, men jeg vidste jo så heldigvis, at priserne kunne gå op og ned for hver dag, så jeg besluttede at væbne mig med tålmodighed.

I mellemtiden havde vi ven mere, som besluttede sig for at rejse med os – og i mangel på tålmodighed, is i maven og frygt for ikke at komme af sted samtidig med os, købte han en billet umiddelbart efter min venindes billetter var købt – der var de ikke bare steget til 6000,- men til 8000,- BUM

Hver dag i ca. 2 uger tjekkede jeg priserne, og pludselig en morgen – så var de der; fuldstændig samme billetter som jeg havde fundet i første omgang – kr. 3700,- pr. pers.

Se det var da en god historie – og alle var glade – og turen blev fantastisk 🙂

Lad os høre om dine erfaringer med at finde billige flybilletter

Det var mine erfaringer – måske jeg har glemt noget eller du sidder og brænder inde med andre gode forslag?

Har du andre gode erfaringer med at købe billige flybilletter, eller har du bare nogle gode oplevelser og ideer til hvordan man finder billige flybilletter, så er du mere end velkommen til at kommenterer herunder (eller at stille spørgsmål).

Læs også

Søg billige flybilletter
Søg billige hoteller


Læs flere gode RejseTips her

 1. Jeg har sammen med min familie altid rejst til Tjekkiet – Sindleruv Myn som er alletiders til familier med børn. Der er super billigt og der er udfordringer nok til hele familien. Fandt et tilbud gennem momondo sidste år hvor vi måske sparede 40-50%, så der er virkelig mange penge at spare hvis man skal afsted med en større gruppe.

 2. Jeg arbejder i rejsebranchen i efterhånden mange år og oplever tit at vi får besøg af kunder i vores rejsebureau, som ved en fejl har bestilt de forkerte billetter eller kom til at overse ekstra udgifter.
  Selvfølgelig håber alle disse kunder at vi kan hjælpe dem videre, men tit er ulempen ved onlineportalerne den manglende service og fleksibilitet. Derfor er det helt klart ikke altid en fordel at bestille flybilletterne online. Især ikke hvis man ikke har prøvet det før. Man skal i hvert fald være meget forsigtig og læs sig igennem detaljerne. Typisk er fejl som vi hører fra vores kunder, at man ikke har været opmærksom på skift mellem to lufthavne i samme by eller ekstra udgifter ved bagagen.

  • Det er nu meget sjældent vi oplever at nogen er gået så galt i byen med forkerte billetter mv. (faktisk har jeg aldrig hørt om nogen).

   De fleste som kaster sig ud i selv at arrangere rejser, er som regel godt klar over hvor de skal hen og hvad de skal holde øje med – dem jeg har hjulpet med selv at arrangere – især førstegangsrejsende – har i den grad haft styr på “detaljerne”.

   Og heldigvis så findes der jo mange steder som denne portal og andre, hvor man kan finde gode råd, hjælp og vejledning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>