Inspiration til New Zealand

Få skøn inspiration til New Zealand – Læs om alt fra Fakta & Områder, til personlige Guides & Anmeldelser.

Sjældent finder du et sted som New Zealand som er så åndeløst smukt og med så fortryllende en natur…

Inspiration til New Zealand

Milford Sound – et “must see” på NZ’s syd ø

Vil du opleve et af de smukkeste steder på New Zealand - så grib dit kamera og besøg Milford Sound. Milford Sound - et must see på New Zealand Sydø Milford Sound, også kaldet verdens 8....

Derfor skal du til New Zealand

New Zealand er et lille land som, med sine ca. 4 millioner indbyggere fordelt på de kun ca. 1600 km. fra nordspidsen af Nordøen til sydspidsen af syd-øen ligger i det smukke Stillehav. New Zealand...

New Zealands bedste vine

Jeg har rejst rundt på New Zealand (NZ) 2 gange og jeg er helt solgt... sjældent har jeg oplevet et så ubegribeligt smukt et land. En rejse til NZ byder ikke kun på oplevelser med fantastisk natur,...

Eventyrligt smukke New Zealand

På kun 269.000 km2 og med ca. 4 millioner indbyggere, er smukke New Zealand et forholdvist lille land, som består af 3 øer; Nord- & Sydøen samt Stewart Islands. New Zealand kan, mere end noget...

New Zealand er et af de smukkeste steder på jorden – intet mindre.

New Zealand består af en Nordø og en Sydø samt en række mindre øer, heriblandt Steward Island som ligger i det sydvestlige Stillehav.

New Zealand ligger ca. 1.500 km øst for Australien og ca. 1.000 km fra Stillehavsøerne og grundet sin isolerede beliggenhed var New Zealand et af de sidste lande, der blev fundet og koloniseret.

Inspiration-til-new-zealand-milford-soundLandet har nogle af verdens mest spektakulære landskaber med alt fra store bjergkæder, gletchere og vulkaner, til de smukkeste kyststrækninger.

Størstedelen af New Zealands ca. 4,5 mio. befolkning, er af europæisk afstamning, mens Auckland, den største by på New Zealand, er den mest etniske og forskelligartede i landet og med verdens største polynesiske befolkning samlet i en by.

Inspiration-til-new-zealand-Auckland

Auckland huser omkring en 1/3 af befolkningen – ca.1,3 mio. efterfulgt af hovedstaden Wellington og South Island City of Christchurch med hver ca. 400.000.

Kiwi’erne

New Zealænderne bliver ofte omtalt som “kiwi’er”. Navnet “Kiwi” stammer fra New Zealands nationalfugl Kiwi’en.

Kiwi’erne er kendt som værende robuste, problemløsende og nyskabende mennesker. De elsker at rejse, udforske verden og påvirke verden på områder som fx. sport, forretning, politik mv.

De unge New Zealænderne rejser ofte i kortere eller længere tid til England på et arbejdsvisum, før de igen vender tilbage til New Zealand. Alle New Zealænderne kan rejse og arbejde i Australien på ubestemt tid.

Sproget

Engelsk er hovedsproget på New Zealand.

Efter anden verdenskrig blev Maorierne pålagt ikke at tale deres eget sprog på skoler og på arbejdspladser, så sproget fandtes på det tidspunkt kun som et fællesskabssprog.

I dag er Maoriernes sprog blevet genindført og erklæret som et af New Zealands officielle sprog.

Klima

Inspiration-til-new-zealand-bro

Klimaet varierer mellem Nord- og Sydøerne og er ret komplekst.

Det generelle klima er mildt og tempereret. Områderne i den nordlige del opleves som varme og subtropiske, mens det i det sydlige er langt køligere. I bjergområder kan du stå på ski.

På sydøen kan nordvest vinden – kendt som en Nor’Wester – give kraftig regn på vestkysten og en varm og tør vind i Canterbury på østkysten som er mindre end fire timers kørsel derfra.

I enhver turistguide vil det anbefales at pakke tøj som passer til alle typer vejr, da temperaturen kan ændre sig hurtigt i løbet af en dag.

Skal du til fantastiske New Zealand, så får du på disse sider masser af god inspiration til hvad du skal se og opleve – altsammen noget du kan bruge til planlægningen af din rejse til New Zealand.

Stil spørgsmål i Forum

New-Zealand-Rejseforum

Læs personlige RejseBlogs

New-Zealand-RejseBlogs-sidebar

Book hotel og optjen Rewards

Skriv om dine Eventyr

Bliv-gasteblogger

Oplevelser i Auckland

Kåret som én af verdens bedste fly søgemaskiner

Vær med på Facebook

Følg os på Instagram

Oplevelser i Christchurch