Inspiration til New Zealand
Inspiration til New Zealand

Sjældent finder du et land som New Zealand med så smuk og fortryllende en natur.

New Zealand er et af de smukkeste steder på jorden – intet mindre.

New Zealand består af en Nordø og en Sydø samt en række mindre øer, heriblandt Steward Island som ligger i det sydvestlige Stillehav.

New Zealand ligger ca. 1.500 km øst for Australien og ca. 1.000 km fra Stillehavsøerne.

Grundet sin isolerede beliggenhed var New Zealand blandt de sidste lande, der blev opdaget og koloniseret.

Milford Sound - Inspiration til New ZealandMilford Sound

Landet har nogle af verdens mest spektakulære landskaber med alt fra store bjergkæder, gletchere og vulkaner, til de smukkeste kyststrækninger.

Størstedelen af New Zealands ca. 4,5 mio. befolkning er af europæisk afstamning.

Auckland er den største by og den mest etniske og forskelligartede by i landet.

Auckland - Inspiration til New ZealandAuckland

Auckland huser omkring en 1/3 af befolkningen – ca.1,3 mio. efterfulgt af hovedstaden Wellington og South Island City of Christchurch med hver ca. 400.000.

Auckland har verdens største polynesiske befolkning samlet i en by.

Kiwi’erne

New Zealænderne bliver ofte omtalt som “kiwi’er”. Navnet “Kiwi” stammer fra New Zealands nationalfugl Kiwi’en.

Kiwi’erne er kendt som værende robuste, problemløsende og nyskabende mennesker. De elsker at rejse, udforske verden og påvirke verden på områder som fx. sport, forretning, politik mv.

De unge New Zealændere rejser ofte i kortere eller længere tid efter endt ungdomsuddannelse, hvor de udfordker verden og har base i England, hvortil de har nem adgang til et  arbejdsvisum.

Alle New Zealænderne kan rejse og arbejde i Australien på ubestemt tid.

Sproget

Engelsk er hovedsproget på New Zealand.

Efter anden verdenskrig blev Maorierne pålagt ikke at tale deres eget sprog på skoler og på arbejdspladser, så sproget fandtes på det tidspunkt kun som et fællesskabssprog.

I dag er Maoriernes sprog blevet genindført og udnævnt som et af New Zealands officielle sprog.

Klima

Klimaet varierer mellem Nord- og Sydøerne og er ret komplekst.

Hængebro i New Zealand natur

Det generelle klima er mildt og tempereret.

Områderne i den nordlige del opleves som varme og subtropiske, mens det i det sydlige er langt køligere. I bjergområder kan du stå på ski.

På sydøen kan nordvest vinden, kendt som en Nor’Wester, give kraftig regn på vestkysten og en varm og tør vind i Canterbury på østkysten, som ligger mindre end fire timers fra hinanden.

I enhver turistguide vil det anbefales at pakke tøj som passer til alle typer vejr, da temperaturen kan ændre sig hurtigt i løbet af en dag.

Naturen

New Zealands natur og dyreliv er hel unikt. Deres mange dyre-, fugle- og plantearter er blandt nogle af verdens smukkeste.

Der er et utal af nationalparker, skove, vandrestier og maritime reservater som skal opleves. Herudover er der en række gletschere, søer, bjerge, strande og termiske bade som også kan udforskes.

New Zealand er en ren legeplads for naturelskere, dem som søger adrenalinsus og dem som interesserer sig for kultur og landskaber.

Strande - Inspiration til New Zealand

Skal du til fantastiske New Zealand, så får du på disse sider masser af god inspiration til hvad du skal se og opleve – altsammen noget du kan bruge til planlægningen af din rejse til New Zealand.

Translate »