Inspiration til Australien

Ja, Australien er landet med flest dødbringende edderkopper, slanger og hajer. heldigvis har det ikke afholdt mange fra at rejse til dette spændende kontinent…

I Australien finder du alt fra forhistoriske kløfter som i The Kakadu National Park og i Kathrine Gorge. Tusinde år gamle aboriginal paintings. Åndeløst betagende Ayres Rock. Vidunderlige varme kilder i Mataranka Falls til Sydney’s super moderne og – for især danskerne – kendte “Hvide sejl” The Opera House.

Ayers Rock - Inspiration til Australien
Ayers Rock

Endvidere er Australien også på landkortet for deres vinindustri som tiltrækker kræsne vinkendere fra hele verden!

Australierne

Australierne er nogle af de skønneste mennesker. De er glade og meget imødekommende. De er udemennesker til fingerspidserne og altid klar til en god grillaften. De elsker øl (og mange af dem) og når de helt lokale pludselig får nok at det hele, ja så tager på en “walkabout”.

En “walkabout” er når der opstår en umættelig trang til at komme væk, udforske det ukendte og realisere sig selv, og dermed pludselig bare “forsvinder” ud i ørkenen.

Walkabout’en kan vare i flere uger og måneder, hvor man forsvinder på en slags australsk ørkenrejse i “The outback“.

Her vandrer de rundt i den øde og nærmest magiske ørken, hvor de grundet størrelsen, kan være sikre på ikke at møde andet end kænguruer og dingoer. Hvis de er rigtige heldige, kan de også møde vilde dromedarer på deres vej.

(Hvor meget det stadig forekommer og om det kun er de lokale fra den centrale og nordlige del af Australien er mig uvist)

RejseBlogs fra Australien
The Outback

Så er der de australierne, som i stedet bruger krudtet på helt andre eventyr.

De kaster sig ud i at moutainbike gennem de fuldstændigt ufremkommelige regnskove. Klatre rundt på de kæmpe klipper. Surfer på Guldkysten’s fantastiske bølger. Eller måske de bare kaster sig ud fra himlen i faldskærme.

Surfers Paradise - Inspiration til Australien
Surfers Paradise

Adventures er der masser af, alt afhængig af hvor du befinder dig i Australien – og hvor modig du er!

I storbyerne mangler der bestemt heller ikke noget. Her finder du en spændende multietnisk befolkning, som er af en helt anden støbning end “take a walkabout” folket.

Her bliver der i fulde drag dyrket alt fra overfyldte pubber med kæmpe fadøl, til masser af kulturelle oplevelser såsom museer, teatre, festivaler og gallerier.

Byboerne er kendte for deres store afhængighed af kaffe, fisk og skaldyr fra de lokale og globale køkkener.

South banks i Brisbane - Australien
Brisbane

Hvad skal opleves i Australien

Skal du rejse rundt i Australien har du brug for masser af tid, for der er rigtig meget at opleve!

For blot at nævne nogle få oplevelser du ikke må gå glip af, så er The Kakadu National Park afsindigt spændende med masser af kænguruer, krokodiller, vandfald og aboriginal kunst.

Aboriginal kunst - Inspiration til Australien
Aboriginal kunst i Kakadu National Park

Ayers Rock – den kæmpe store klippeformation ude midt i ørkenen, som afhængig af tidspunktet på dagen, skifter til alverdens farver.

Øen, Fraser Island, verdens største sandø med skibsvrag og dingoer.

Fraser Island - Oplevelser i Queensland - AustralienFraser Island

Det fantastiske Great Barrier Reef. Koralrevet som strækker sig over 2000 km langs Queensland kyst og med verdensklasse dykkermuligheder.

Dykning på Great Barrier ReefDykning på Great Barrier Reef

En ørken ud over det sædvanlige, hvor du på dirt-roads kan køre i dagevis uden at møde andet end vilde kænguruer og kvæg. (Husk for guds skyld at medbringe ekstra benzin og drikkevand).

På vej til Daly Waters Pub - Australien

>> På disse sider kan du finde masser af inspiration til Australien – brug den i planlægningen af din rejse til Down Under <<

Translate »