Inspiration til Australien

Få masser af god inspiration til Australien. Læs om alt fra fakta & områder, til personlige rejseblogs.

Inspiration til Australien

Ja, Australien er landet med flest dødbringende edderkopper, slanger og hajer. heldigvis har det ikke afholdt mange fra at rejse til dette spændende kontinent…

I Australien finder du alt fra forhistoriske kløfter som i The Kakadu National Park og i Kathrine Gorge. Tusinde år gamle aboriginal paintings. Åndeløst betagende Ayres Rock. Vidunderlige varme kilder i Mataranka Falls til Sydney’s super moderne og – for især danskerne – kendte “Hvide sejl” The Opera House.

Endvidere er Australien også kommet på landkortet for deres vinindustri som tiltrækker kræsne vinkendere fra hele verden!

ayers-rock-inspiration-til-australien
Ayers Rock

Australierne

Australierne er et sjovt folkefærd.

Det er et kendt fænomen, at nogle af de (meget) lokale udenfor storbyerne, indimellem har en umættelig trang til at skulle udforske det ukendte og realisere sig selv, og derfor pludselig bare “forsvinder”.

I kortere eller længere perioder, tager de på det, som de kalder en “walkabout” og forsvinder ud i ørkenen. Og nej, der er ikke tale om en 2 ugers ferie, men i flere uger og måneder forsvinder de på en slags australsk ørkenrejse i “The outback“.

Her vandrer de rundt i den øde og nærmest magiske ørken, hvor de grundet størrelsen, kan være sikre på ikke at møde andet end kænguruer og dingoer. Hvis de er rigtige heldige, kan de også møde vilde dromedarer på deres vej.

outback-inspiration-til-australien
The Outback

Så er der de australierne, som i stedet bruger al krudtet på helt andre eventyr.

De kaster sig ud i at moutainbike gennem de fuldstændigt ufremkommelige regnskove. Klatre rundt på de kæmpe klipper. Surfer på Guldkysten’s fantastiske bølger.Eller måske de bare lader sig kaste ud fra himlen i faldskærme.

surfers-paradise-inspiration-til-australien
Surfers Paradise

Adventures er der masser af – alt afhængig af hvor du befinder dig i Australien – og hvor modig du er!

I storbyerne mangler der bestemt heller ikke noget. Her finder du en spændende multietnisk befolkning, som er af en helt anden støbning end “take a walkabout” folket.

Her bliver der i fulde drag dyrket alt fra overfyldte pubber med kæmpe fadøl, til masser af kulturelle oplevelser såsom utallige museer, teatre, festivaler og gallerier.

Byboerne er kendte for deres store afhængighed af kaffe, fisk og skaldyr fra de lokale og globale køkkener.

Storbyer-inspiration-til-australien
Brisbane

Hvad skal opleves i Australien

Skal du rejse rundt i Australien har du brug for masser af tid, for der er rigtig meget at opleve!

For blot at nævne nogle få oplevelser du ikke må gå glip af, så er The Kakadu National Park afsindigt spændende med masser af kænguruer, krokodiller, vandfald og aboriginal kunst.

aboriginal-paintings-inspiration-til-australien
Aboriginal paintings i Kakadu National Park

Ayers Rock – den kæmpe store klippeformation ude midt i ørkenen, som afhængig af tidspunktet på dagen, skifter til alverdens farver.

Øen, Fraser Island, verdens største sandø med skibsvrag og dingoer. Og det fantastiske The Great Barrier Reef, koralrevet som strækker sig over 2000 km langs Queensland kyst.

Inspiration-til-australien-whitsunday-islandWhitsunday Island

På disse sider kan du finde masser af inspiration til Australien – brug den i planlægningen af din rejse til Down Under.

Ja, Australien er landet med flest dødbringende edderkopper, slanger og hajer. heldigvis har det ikke afholdt mange fra at rejse til dette spændende kontinent…

I Australien finder du alt fra forhistoriske kløfter som i The Kakadu National Park og i Kathrine Gorge. Tusinde år gamle aboriginal paintings. Åndeløst betagende Ayres Rock. Vidunderlige varme kilder i Mataranka Falls til Sydney’s super moderne og – for især danskerne – kendte “Hvide sejl” The Opera House.

Det skal du vide inden du rejser

Nyttig viden om Australien

Bedste og billigste transport rundt i Australien – køb en bil!

Guide til køb af Backpackerbil

Læs rejseblogs fra Australien og få masser af gode tips og tricks

Skønne områder i Australien

Brisbane

Cairns

Queensland

The Northern Territory

Verdens bedste guidebøger til Australien

Findes på både Dansk & Engelsk

Australien-rejseguide

Mest læste blogs fra Australien

Blue Mountains og Australiens 3 berømte søstre

Fantastiske oplevelser i Australien

Book hotel og optjen gratis overnatninger

Skriv om dine oplevelser i Australien
– Bliv Gæsteblogger på RejseTanker.dk

Bliv Gæsteblogger og lad andre få glæde af dine erfaringer

Skal du snorkle eller dykke på Great Barrier Reef?

→ Dit eget udstyr er altid det bedste ← 

King-fish-dykkeroplevelser
King-fish-dykkerudstyr

Instagram-forside  Følg os på Instagram

Find de billigste flybilletter på

Når du booker fly, hotel, seværdigheder osv. via vores links, tjener vi en lille smule i kommission - tak for din støtte.

Rejsetanker-dk-logo

På RejseTanker.dk skriver vi alt fra guides og rejsebeskrivelser, til anmeldelser og gode tips, alene baseret på at inspirere og hjælpe andre med planlægningen af drømmerejsen.

Personlige anbefalinger er nemlig dem, som giver de mest troværdige og de bedste oplevelser.