De første par gange jeg besøgte Kyoto tilbragte jeg størstedelen af tiden i Higahiama Ward. Den del af Kyoto der ligger øst for Kamo floden og bla. rummer det fine gamle Gion Geisha distrikt.
Her finder du en overflod af små hyggelige gader og fantastiske templer som smyger sig op af bjergene. Et område hvor tiden helt forsvinder når man går rundt på opdagelse.
Du bør sætte minimum 2 dage af til det østlige Kyoto, for at få et indtryk af området og dets mange perler. Find endelig vandreskoene frem, for det meste af dette område opleves bedst til fods.
Østlige Kyoto – Dag 1
Shoren-in Temple
Første del af turen rundt i det østlige Kyoto vil jeg starte med at tage metro’en til Higahiyama Station (rød Tozai linie).
Fra stationen er der blot 200 meters gang øst til Jingu-mishi Dori hvor vi længere ned ad gaden på venstre hånd kan se den enorme Torii port fremfor Shinto templet Heian.
Den enorme Torii port ved Heian templet
I området ligger ligeledes Kyoto Zoo, kunstmuseum, teater og koncertsal m.m. Men dem gemmer vi til en anden dag.
I stedet svinger vi til højre ad den fine Jingu-mishi Dori og kommer kort efter til det smukke 800 år gamle buddhist tempel Shoren-in.
Indgangen til det smukke gamle Shoren-in tempel
Templet har igennem tiden haft nære relationer til forskellige af Japans kejsere, idet templet blev bygget for at kejser Toba’s søn kunne studere hos hovedpræsten af Tendai sekten.
600 år senere flyttede kejserfamilien midlertidigt ind i templet efter en ødelæggende brand i kejserpaladset.
Nyd en kop te sammen med udsigten til den fine have
Templet er i dag ubeboet, men rummer en række fine tatami-belagte sale hvoraf enkelte vender ud mod den fine have. Her kan man sætte sig og nyde en kop matcha te, mens man nyder den fine natur udenfor.
Smuk bambusskov
Et perfekt sted for ro og reflektion. Bagerst i haven går en smal sti op langs en bambusskov til en lille pavillon.
Bagest i haven ligger en lille bambusskov
Åbningstider: 9:00-17:00
Adgang: Rød Tozai linie til Higahiyama Station. Gå 200 m øst og drej til højre ad Jingu-mishi Dori
Entre: 500 Yen
Mere info: Shoren-in Temple
På særlige dage i løbet af forår og efterår er templet og haven oplyst og har åbent til kl. 22:00. Tjek templets hjemmeside for yderligere information.
Fra Shoren-in fortsætter vi 200 meter sydpå ad Jingu-mishi Dori. Gå ad bagvejen op ad trapperne til det store Chion-in tempel.
Fra Shoren-in går vi videre sydpå til Chion-in templet med den 50 meter brede Sanmon port.
Chion-in Temple
Chion-in er et af Kyoto’s største og mest populære templer. Det tilhører buddhist sekten Jodo som har flere millioner følgere og en lang række sub-templer fordelt ud over Japan.
Templets store hovedbygning “Honen Shoin Mido Hall” har været under restaurering i alle de år jeg har kommet i Japan. Det er planlagt til at stå klar i 2020 (hvis ikke Corona’en har forsinket arbejdet…?).
Ligesom en række af de østlige templer ligger en række af Chion-in’s bygninger op ad bjergskråningen
Deltag i tempeloplevelse
Templets munke udfører flere gange dagligt en række ceremoni’er og “chanting”. Disse kan overværes og transmitteres også via sektens egen streaming tjeneste.
Bag templet går en trappe op til yderligere et par bygninger samt til templets 70 tons tunge klokke. Klokken ringes med hvert år til nytår og kan høres over store dele af Kyoto.
Templets munke udfører ceremoni’er og chanting flere gange dagligt
Fra templet går en bred trappe ned til den enorme 50 m brede Sanmon Gate, der markerer hovedindgangen til templet og er den største i Japan.
Porten og trappen op til template blev kendt i vesten da den i 2003 lagde kulisse til filmen “The Last Samurai” med bla. Tom Cruise.
Trappen ned til Sanmon porten hvor scener fra filmen “The Last Samurai” blev filmet
Åbningstider: 9:00-16:30 (Yuzen og Hojo haverne lukker 1 time tidligere)
Adgang: Rød Tozai linie til Higahiyama Station. Gå 200 m øst. Drej til højre ad Jingu-mishi Dori og fortsæt 500 meter
Entre: Gratis, men adgang til Yuzen og Hojo haverne koster 500 Yen
Mere info: Chion-in Temple
Små hyggelige gader
Fra Choin-in fortsætter vi sydpå ad de små gader forbi Maryama Park. Et yndet udflugtssted i april måned når kirsebærtræerne blomstrer.
På højre side af parken går der en sti ned til det meget smukke Shinto tempel Yasaka. Et sted jeg vil anbefale at besøge om aftenen, hvor det er oplyst og fremstår helt fortryllende.
Maryama Park er et yndet udflugtssted i april og maj når kirsebærtræer og azalia’er blomstrer
Vi fortsætter ad den lille gade Nene-no-michi med de mange små hyggelige butikker og cafe’er. På venstre hånd går en trappe op til en række templer hvoraf Kodaiji er det mest berømte.
Lige overfor trappen finder vi det lille Kodaiji Sho museum som udstiller de berømte japanske lakdåser samt lakerede skåle og andre lakvarer.
De små hyggelige gader i Higahiyama indbyder til at gå på opdagelse
Små gyder og smukke byhuse
Området vi går i er en del af Higashiyama distriktet og rummer et hav af små fine gyder med smukke gamle japanske byhuse. Et spændende område at gå på opdagelse i.
Vi holder os dog på Nene-no-michi og hvor Nene-no-michi møder Ishin-no-mishi fortsætter vi ligeud ad den lille hyggelige gyde. Her drejer vi til højre op imod Ninenzaka Steps og Kiyomizu-dera templet
Vil man nyde de smukke japanske kimono’er er Higahiyama en af de bedste steder at besøge
Te ceremoni hos Camellia
Lige rundt om hjørnet på Masuya-cho finder vi Camillia Tea Ceremony som, hvis man vil lære lidt mere om japansk te, kan anbefales.
De afholder daglige te-ceremonier hvor de udfører og fortæller om den raffinerede ceremoni som kræver mange års træning at mestre.
Læs mere om dette i artiklen “Kyoto – Off the Beaten Track” – kommer snarest
Te ceremoni hos Camellia er mere end bare en kop te. Henover en time bliver du grundigt indført i de mange detaljer der indgår i den perfekte kop te og som tager 2 års intense studier at lære.
Vi fortsætter sydpå langs de mange små butikker som sælger alt fra brugskunst, klæder og smykker til hjemmelavede delikatesser.
Her kan man sagtens tilbringe en time eller to med at gå på opdagelse omend en del af butikkerne er meget turistfokuserede.
Snart begynder det at gå opad – og opad – ad de såkaldte Ninenzaka Steps indtil vi på toppen kommer til det fine Shinto tempel Kiyomizu-dera. Bogstaveligt talt er det højdepunktet for denne del af turen.
Den sidste strækning op ad Ninenzaka Steps til Kiyomizu-dera templet er ganske stejl men belønningen venter på toppen
Kiyomizu-dera Temple – østlige Kyoto
Kiyomizu-dera templet er et andet af Kyoto’s berømte templer og endnu et på Unesco’s verdensarvsliste.
På toppen af Higahiyama ligger det smukke Kiyomizu-dera tempel
Templet er fra år 780 og nok mest berømt for udsigten fra den store terrasse på templets sydside. Hvert år i november byder udsigten på det mest fantastiske syn udover træernes gule, brune og røde løv op ad Otowa bjerget.
Fra terrassen kan du i det fjerne ane den 3 etagers pagode Koyasu som også hører til Kiyomizu-dera templet.
I det fjerne kan anes den 3 etagers pagode Koyasu som også hører til templet
Få hjælp til kærligheden
Templet er også et yndet udflugtsmål for unge japanske piger idet det mindre Jishu tempel bagved hovedtemplet er dedikeret til kærlighed.
Foran Jishu templet står 2 store sten og det siges at hvis du kan gå fra den ene til den anden med bind for øjnene vil du finde kærligheden.
Foran templet findes også en tavle hvor du kan skrive et ønske på en lille træplade, kaldet en ema og hænge op.
Ønsker om kærlighed skrives på en lille træplade og hænges op på tavlen
Munkene samler indimellem disse ønsker sammen og brænder dem på en hellig ild hvorved de går i opfyldelse.
Fra Kiyomizu-dera er der en fantastisk udsigt over Kyoto dalen med bjergene i baggrunden
Magisk vandfald
Bag Kiyomizu-dera templet findes et lille vandfald med vand som siges at have magiske evner. Vandfaldet skulle bringe held i kærlighed, gode karakterer i skolen, langt liv osv…
Rundt omkring templet findes en række smukke bygninger og et par kirkegårde. Det kan godt betale sig at gå lidt på opdagelse inden turen går ned igen.
Går du ned til venstre (nord) for Kiyomizu-dera templet kommer du til en lille høj med mere end 100 små Jizu statuer. Statuer som forældre til døde børn har rejst for at beskytte dem mod dæmoner.
>> Læs mere om Jizu statuer m.m. i “2 spændende dage i Koyasan” <<
Åbningstider: 06:00-18:00
Adgang: Kiyomizu-dera templet ligger lidt afsides. Tag evt. bus 206 til Gojozaka og gå 10 min øst.
Entre: 400 Yen
Mere info: Kiyomizu-dera templet
Templet afholder en række række spændende special-arrangementer. Læs mere på templets hjemmeside.
Fra Kiyomizu-dera fortsætter vi ned ad de små handelsgader forbi Hokan-ji templet med den smukke 5 etagers Yasaka-no-to pagode som allerede på afstand indbyder til fotografering.
Vi fortsætter videre ned ad Yasaka-dori. Krydser den store hovedvej 143 der skærer igennem hele Higashiyama. Snart står vi udfor indgangen til parken der omslutter Kenninji templet på vores højre hånd.
Fra Kiyomizu-dera går turen ned forbi den smukke Yasak-no-to pagode og videre ned til Kennin-ji templet
Ukiyoe Small Museum – østlige Kyoto
Inden vi går ind til Kennin-ji templet er det dog værd at besøge det lillebitte Ukiyoe Small Museum som ligger på den modsatte side af gaden.
Det er egentlig mere et galleri end et museum og ejeren Ichimura Mamoru fortæller gladeligt om sit arbejde og sine trykketeknik (ukiyoe) hvorved han laver sine billeder.
Det lille museum som i virkeligheden er et galleri er åbent når Ichmura står op og lukker når han går i seng – ifølge skiltet foran hans hus.
Teknikken består, kort forklaret, i at han skærer forskellige dele af sine motiver ud i træplader som han herefter påfører farve og trykker på tykt papir.
Ved at påføre de enkelte træplader forskellige farver danner han flerfarvede tryke. Teknikken minder lidt om de linoliumstryk vi lavede i skolen da jeg var barn.
Ichimura Mamoru forklarer hvordan han laver de enkelte træplader og trykker de enkelte farver hver især så de til sidst danner et fint billede
Efter at have besøgt “museet” et par gange og snakket med Ichimura, så godt som det nu går med hans begrænsede engelsk og mit begrænsede japansk, endte jeg med at købe et af hans billeder som nu pryder min væg derhjemme.
Åbningstider: Meget fleksible, men ikke altid tilregnelige åbningstider…
Adgang: Tag den røde Keihan linie til Gion-Shijo Station og gå 500 meter syd-øst
Entre: Gratis
Kennin-ji Temple – østlige Kyoto
Zen buddhist templet Kennin-ji blev grundlagt omkring år 1200 og er en lille perle midt i Kyoto’s Gion distrikt.
Templet er mest kendt for det store 11×15 m store loftmaleri som forestiller 2 drager. Maleriet blev malet i forbindelse med templets 800 års jubilæum og tog 2 år at færdiggøre. Det er malet på tykt papir der blev lagt ud på gulvet i en sportshal og herefter monteret i loftet af templets Hondo Hall.
Under loftet på Hondo Hall vogter de 2 store drager
Kennin-ji er en af disse japanske buddhist templer som har en fantastisk ro og harmoni over sig. Straks man kommer ind bliver øjnene betaget af harmonien fra de perfekte linier på bygninger, gange og haver.
Intet er overladt til tilfældighederne, men er altsammen en del af en højere enhed som har til formål at behage og berolige sindet.
Selvom templet er mere en 800 år gammelt er det fortsat smukt og de rene linier skaber harmoni og ro – selv på en grå regnvejrsdag.
Med sin placering midt i Gion har templet ikke meget plads omkring, men de mange små haver giver indtryk af at templet er større end det er.
Stedets harmoni giver ro til reflektion
Åbningstider: 10:00-17:00
Adgang: Tag den røde Keihan linie til Gion-Shijo Station og gå 400 meter syd-øst
Entre: 500 Yen
Gion – østlige Kyoto
Vi forlader Kennin-ji via den nord-østlige udgang og går nordpå ad Hanamikoji-dori.
Sidegaderne oser af gamle Kyoto og her bør du tage dig lidt tid til at gå og nyde de fine gamle huse. Måske er du heldig at få et glimt af en af Kyoto’s ca. 150 tilbageværende Geisha’er eller Maiko’er (Geisha elever).
Fra Kennin-ji går Hanamikoji-dori nordpå til Shijo-dori.
Området oser af atmosfære og kommer du forbi ved 18 tiden, kan du ofte være heldig at få et glimt af en Geisha på vej til en af områdets eksklusive restauranter.
Vi er desværre ikke de eneste der har opdaget områdets og Geisha’ernes skønhed. En række uheldige episoder med meget påtrængende turister har nu fået bystyret i Kyoto til at gøre det strafbart at fotografere Geisha’er på gaden.
Synd at nogle få skal ødelægge det for alle…
De små gader i Gion indbyder til at gå på opdagelse. Bemærk i øvrigt de mange el-ledninger som løber henover gaderne.
Efter 2. verdenskrig var dette en hurtig og billig løsning, men i vore dage lægges disse i jorden.
I området findes en række af Kyoto’s (og Japan’s) fineste restauranter, hvilket også er årsagen til at Geisha’erne færdes i dette område.
Udefra er disse top-restauranter på typisk japansk vis fuldstændigt anonyme og som vesterlænding er det ofte ikke muligt at booke bord.
Via lokale bureauer kan man dog købe sig til et arrangement med middag og en Geisha for et par tusinde kroner.
Restauranterne i området gør ikke meget reklame for sig selv, men nogle af dem er blandt verdens bedste.
Tatsumi Bridge – østlige Kyoto
Vi fortsætter nordpå ad Hanamikoji-dori frem til Shijo-dori som er den store handelsgade der løber på tværs.
På højre side ligger det fine Yasaka-Jinja tempel. Vi går over på den anden side af Shinjo-dori, går 50 m til venstre (vest) og drejer herefter til højre ad den lille gade nordpå.
Til højre (øst) ad Shijo-dori ligger Shinto templet Yasaka-Jinja. Et meget populært tempel som er fint oplyst om aftenen.
“Mit Liv Som Geisha”
Efter et par hundrede meter bliver gaden til en lille gyde med hyggelige små restauranter på begge sider. Kort efter står vi på den lille Tatsumi bro. Broen som nogle måske kender fra den fantastiske film “Mit Liv Som Geisha” – hvor hovedpersonen Chiyo møder formanden og han køber hende en is.
Broen, som løber over den lille kanal Shirakawa, er et yndet sted for fotografering. Har du lidt tålmodighed vil du med sikkerhed se unge japanere komme forbi i deres smukke kimono’er for at blive fotograferet.
Den lille Tatsumi bro fra filmen “Mit Liv Som Geisha”. Et yndet foto-spot for unge mennesker.
Dagens tur igennem østlige Kyoto ender på dette smukke sted i dette smukke område.
Er du blevet sulten findes der et stort udvalg af restauranter. Som altid i Japan skal du ikke lade sig snyde af, at de ofte kan se lidt tillukkede ud.
Gion er et smukt område med mange fine gamle gader. Et glimrende sted at gå på opdagelse eller spise en middag.
Østlige Kyoto – Dag 2
Vi starter dag 2 med at tage metro’en til Keage Station (rød Tozai linie). Vi skal besøge nogle af de utroligt smukke templer i nord-østlige Higahiyama.
Straks vi kommer ud fra stationen drejer vi mod nord. Vi går igennem en lille murstenstunnel væk fra den store og befærdede Sanjo-dori.
Vupti – pludselig befinder vi os på en stille og hyggelig lille gade med små templer og haver.
Efter at være gået igennem den lille tunnel ved stationen, står man i en lille fredelig gade med templer på begge sider
Vi følger gaden nordpå forbi templerne Konchi-in og Tenju-an. Begge er åbne for besøgende og vi kommer straks efter til indgangen til det store Nanzen-ji tempel.
Konchi-in er et af templerne som er åbne for turister og et besøg værd hvis man har god tid
Nanzen-ji Temple – østlige Kyoto
Ved indgangen til tempelområdet findes et stort oversigtskort. Det er en god idé at bruge et par minutter på at orientere sig og lægge en plan for hvad man vil se.
Nanzen-ji er et af Kyoto’s mest berømte templer og byder på smukke bygninger, gange og haver
Går du langs højre side af templet vil du støde på noget så usædvanligt (i Japan) som en akvædukt i god gammeldags romersk stil. Og den er stadigvæk i brug.
Akvædukten kaldes Suirokaku og er 94 meter lang.
På højre side af templet står en 130 år gammel akvædukt som fortsat er i brug
En sjældenhed i Japan
Akvædukten blev bygget i 1890 med det formål at bringe vand fra den store sø Lake Biwa som ligger nord-øst for Kyoto.
Går man under buerne fører en trappe op til toppen af akvædukten. Her kan du gå langs kanalen og også se det lille Nanzenin tempel med tilhørende have.
Via trapper bag akvædukten er det muligt at komme op og gå langs dens kanal
Tilbage ved templet er det værd at beundre den store Sanmon port som leder op til templet. Porten blev bygget til ære for de mange af Shogun Tokugawa’s soldater der døde i slaget om Osaka Castle.
>> Læs mere om “Osaka Castle” <<
Den store Sanmon port er en af Nanzen-ji’s kendetegn. Det er muligt at gå op i den og kigge udover dele af tempelområdet.
Dele af Nanzen-ji er åbent for besøgende og rummer bla. en sten-have (Hojo garden) og et lille te-rum.
Nyd en kop matcha-te sammen med udsigten til et lille kunstigt vandfald.
En stor del af templet er beboet og anvendes af templets munke. Ofte er der besøg af munke fra templets sub-templer rundt omkring i Japan.
Dele af Nanzen-ji templet er åbent for besøgende og giver bla. udsigt til en række af templets stenhaver
Åbningstider: 8:40-17:00
Adgang: Tag den røde Tozai linie til Keage Station. Gå igennem tunellen og følg gaden 300 m nord-øst
Entre: 500 Yen
Mere info: Nanzen-ji temple
Eikan-do (Zenrin-ji) Temple – østlige Kyoto
Fra det nord-østlige hjørne af Nanzen-ji’s område følger vi den lille sti ud til Shishigadani-dori. Vi går 200 meter nordpå til det smukke Eikan-do tempel (tidligere Zenrin-ji).
Templet er en af mine absolutte favoritter i Kyoto.
Det smukke tempel er omgivet af en vidunderlig park som i det sene efterår skifter farve til gul, brun og rød
Templets bygninger læner sig op ad de bagvedliggende bjerge og er forbundet af træ-korridorer som smyger sig langs klipperne.
Iøjenfaldende og fotogen er den to-etagers Tahoto pagode som stikker op imellem træerne.
Templets bygninger læner sig op ad bjerget og er forbundet af korridorer
Den omkringliggende park med den lille sø er i sig selv en oplevelse. Specielt hvis du er så heldig at besøge den i oktober-november hvor træernes løv skifter til gule, brune og røde farver.
Tahota pagoden stikker op imellem træerne
Åbningstider: 9:00-17:00
Adgang: Tag den røde Tozai metro linie til Keage Station og gå 800 meter nord-øst
Entre: 600 Yen
Mere info: Eikan-do temple
Ligesom en række af Kyoto’s andre templer laver Eikan-do specielle arrangementer. Læs mere på templets hjemmeside.
Philosopher’s path
Fra det smukke Eikan-do fortsætter vi 100 meter nordpå ad Shishigadani-dori. Vi drejer til højre ad Reisen-dori. Gaden ender 100 m fremme ved indgangen til Shinto templet Kumano Nyakuoji-jinja.
På venstre hånd starter den berømte Philosopher’s path. En smuk sti som følger en lille kanal 2 kilometer nordpå.
Den smukke Philosopher’s path indbyder til en gåtur. Undervejs kan du besøge en række smukke templer eller nyde en forfriskning.
Stien har fået sit navn efter en af Japans store filosoffer som gik denne rute hver dag på sin vej til Kyoto’s universitet.
I april hvor kirsebærtræerne blomstrer er Philosopher’s path et yndet udflugtsmål. Også resten af året er det en smuk tur der ender ved det berømte Ginkakuji tempel (Silver Pavilion).
Undervejs passerer du en række mindre templer, ligesom der er mulighed for at få slukket både sult og tørst på turen i en af de små cafe’er.
Langs stien ligger en række små restauranter og cafe’er
Honen-in Temple
Halvejs oppe ad Philosopher’s path ligger det lille buddhist tempel Honen-in. Gemt lidt væk på kanalense højre side.
Honen-in er endnu et af Kyoto’s smukke steder hvor tiden er gået i stå og hvor ro og harmoni hersker. Man får uvilkårligt lyst til at sætte sig ned og slappe af, nyde roen og lade tankerne gå deres egne veje.
Den smukke indgangsport til det lille Honen-in tempel
Selve templet er kun åbent få dage om året, så der kommer ikke mange turister denne vej. Gør jer selv den tjeneste at gå ind forbi og nyde dette dejlige mos-beklædte sted.
Honen-in templet lever en anonym tilværelse som et et glemt sted hvor tiden står stille
Ginkaku-ji (Silver Pavilion) – Østlige Kyoto
Ginkakuji blev oprindeligt bygget som aftrædelsesbolig for Shogun’en Ashikaga Yoshimasa med Kinkaku-ji (Golden Pavilion) som forbillede.
Igennem mange år var det et centrum for kultur, kunst og arkitektur inden det blev omdannet til et tempel.
Den fine Silver Pavilion er til manges overraskelse ikke dækket af sølv
Silver Pavilion er, til stor skuffelse for nogen, ikke dækket af sølv på samme måde som Golden Pavilion er dækket af guld. Den er ej heller åben for publikum. Det er derimod templets Hondo (main hall) og Togudo bygningen som ligger ved siden af.
En sti snor sig igennem parken op ad bjerget og giver et fint udsyn over templet med Silver Pavilion til venstre og nordlige Kyoto i baggrunden
Den fine park som omgiver templet er et besøg værd. Den rummer en lidt anderledes stenhave, en moshave samt en fin sti der snor sig op ad det bagvedliggende bjerg. Herfra får du en fin udsigt over det lille tempel og parken.
Parken omkring Ginkaku-ji templet rummer en lidt utraditionel sten-have med en konisk sand-søjle i baggrunden
Åbningstider: 8:30-17:00
Adgang: Bla. bus 5 og bus 100 går fra centrale Kyoto til Ginkaku-ji
Entre: 500 Yen
Mere info: Ginkaku-ji temple
Hvor Philosopher’s path slutter kommer man ud på et par små gader med restauranter, cafe’er, butikker. Perfekt sted til frokost inden turen går videre.
I området lige udenfor Ginkaku-ji templet er der rig lejlighed til at slukke sult og tørst inden vi tager bussen videre.
Bus 5 og bus 100 kører begge fra Ginkakuji-mae busstop på Imadegawa-dori lige udfor Hakousa Sonso Hashimoto Kansetsu museum og have.
Begge busser stopper på Nijo-dori ved Heian templet og Kyoto Zoo hvor vi tilbringer resten af eftermiddagen.
Bus 5 og 100 stopper lige ved Heian templet og midt i et smørhul i forhold til at besøge Kyoto’s museer og Zoo.
Museer, koncerthus og Zoo i det østlige Kyoto
Området omkring Heian templet rummer en række af Kyoto’s museer ligesom der også findes teater og koncerthus, et stort bibliotek samt byens Zoo.
Der er således lidt for enhver smag og du kan hurtigt få en eftermiddag til at gå i området.
Indgangsporten til Heian templet som er Kyoto’s yngste tempel, bygget i 1895
Higashiyama Station ligger lige rundt om hjørnet på Sanjo-dori så det er enkelt at komme tilbage til byen herfra.
Higashiyama Station ser trist ud, men området omkring er ganske hyggeligt og stationen ligger nær en række templer og museer.
Vælger du at blive i området indtil aftenstid vil jeg anbefale at besøge en af Kyoto’s mere utraditionelle restauranter.
Icchan Ramen er noget så udsædvanligt som en jamaicansk inspireret ramen restaurant.
Den lille anonyme Shokudo restaurant “Icchan Ramen” er en ulv i fåreklæder
Den ligger 100 m nede ad den første sidegade til Sanjo-dori lige vest for Higashiyama Station. Restauranten åbner først kl. 19:00, men det er ventetiden værd.
Specialiteten er karry/kokus ramen med krydret kylling og det smager fantastisk.
Læs mere i artiklen “Kyoto off the beaten track” – kommer snarest!
Den bedste ramen jeg nogensinde har smagt – spicy curry coconut med jerk chicken
Er man ikke til spicy Ramen byder området omkring Higashiyama Station på en række hyggelige små gader med små lokale restauranter og barer.
Et glimrende sted at afslutte dagen.
Har du spørgsmål til det Østlige Kyoto er du velkommen til at skrive i kommentaren herunder.
0 kommentarer