Planlægning af Backpackerrejse – Skal du på din første backpackerrejse, så får du her en guide til hvordan du i detaljer kan planlægge drømmerejsen.
Planlægning af Backpackerrejse – Sådan gør du…
Du kan sagtens selv planlægge og arrangere fuldstændig den samme rejse som et bureau kan gøre for dig. Hvorfor så ikke gøre det selv, og bruge pengene på rejseoplevelser i stedet.
Når du går i gang med din rejseplanlægning, er der en del praktiske ting du skal tage stilling til:
- Hvor kunne du tænke dig at rejse hen
- Hvor længe vil du gerne være afsted
- Budget – hvor mange penge skal du bruge
- Skal du søge visum og har du brug for vacciner
- Tegn en rejseforsikring
- Hvordan med flybilletter
- Hvor skal du bo
- Hvad skal du medbringe på rejse
Det er helt op til dig selv hvor meget du vil planlægge og fastlægge din rejse. Du kan vælge at gøre det helt ned i den mindste detalje eller du kan vælge at gøre det overordnet, og give plads til lidt spontanitet undervejs. Jeg foreslår du gør det sidste.
1. Hvor vil du rejse hen?
Som det aller første i din planlægning skal lave en liste over de lande du gerne vil rejse til.
Når listen er klar, skal du lave research på dine udvalgte lande;
- Hvad er prisniveauet på leveomkostninger
- Hvad koster det at rejse rundt og skal det være med fly, tog, bus eller bil
- Hvad koster overnatning
- Hvad koster flybilletter
- Spørg evt. andre til råds fx. i de forskellige rejsefora
Ved at undersøge alle disse ting, vil du hurtigt finde ud af, dels hvor langt din opsparing rækker (eller hvad du skal spare op) og hvor længe du kan være af sted.
Vil du se hvilke lande der er billigst at rejse i, kan du tjekke Forex Bank Storbyindeks som har lavet en oversigt over prisforskellen i verdens storbyer ift. Danmark – den danner et meget godt billede af, hvor dine penge vil række længst.
2. Hvor længe skal du rejse
Hvor længe du skal (kan) rejse er helt afhængig af hvor du vil rejse hen og hvor mange penge du har sparet op.
Er drømmen at rejse i 6 mdr. gennem Australien og New Zealand, så kræver det en noget større opsparing end hvis du skal rejse 6 mdr. i Sydøstasien.
Så hvis længden på din backpackerrejse har stor betydning, så sørg for at vælge lande, som er billige at rejse i.
Sammenlign med næste punkt, da længde og budget hænger sammen.
3. Budget – hvor mange penge skal du bruge
Når du ved hvor du vil hen, hvor længe du vil rejse og har sat dig ind i prisniveauet på dine destinationer, så kan du begynde at danne dig et billede af, hvor mange penge du skal spare sammen.
Spørg løs i de forskellige forums på Facebook, der findes mange af dem bla. “Spørg en Rejseblogger” og “Rejse- & Backpackernetværket“.
Du kan også forsøge med et “omvendt” budget. Hvis du ved at du har kr. 50.000,- og vil rejse i 6 mdr. så er det jo nemt at regne ud, at du har ca. kr. 270,- du kan bruge om dagen.
Med 270 kr. om dagen, vil du nok ikke “holde” i 6 måneder i Australien eller USA, hvorimod du i Indien og lignende steder ville kunne komme langt.
Når du planlægger hvor stor din opsparing skal være, så bliv også enig med dig selv om, hvor primitivt du kan leve og bo.
Har du det fint med at bo på Hostels med sovesal, at ligge i telt eller sove i shelter etc. Skal du blaffe, leje/købe bil eller køre med bus etc.
Find ud af hvor billigt og primitivt du er villig til at leve og hvad dine muligheder er i de lande du skal til.
Læs også artiklen “Backpackerbudget – Sådan rejser du billigt“.
4. Skal du søge visum og har du brug for vacciner
De fleste lande uden for Europa stiller krav til både pas & visum. Så også her skal du være tidligt ude, i det tilfælde at du ikke opfylder kravene i de forskellige lande.
Fx. kræver mange lande at dit pas skal være gyldigt i 6 mdr. EFTER du er udrejst, så hvis du ikke er i god tid og har styr på pas og visum, kan du nemt komme i tidsnød.
Visum får du til nogle lande fx. Thailand og Bali ved at udfylde nogle papirer i enten flyet, i ankomstlufthavnen eller ved landegrænserne, som bliver til et 30 dages visum i dit pas.
Andre lande fx. USA og Australien skal visum være søgt hjemmefra og i god tid.
Selv om du allerede er klar over hvilke krav der stilles til de lande du skal besøge, så tjek altid for en sikkerhedsskyld Udenrigsministeriets opdaterede anvisninger.
Under de fleste af vores destinationer, kan du finde Fakta sider med info du bør vide inden du rejser.
Om du skal vaccineres, afhænger helt af hvor du skal hen – skal du ro ned af Amazon floden og til lande/område som ikke er typiske turiststeder, så vil du helt sikkert skulle have forskellige vacciner.
Rejser du til de mere besøgte steder som fx. Phuket & Samui i Thailand så vil det være begrænset hvad du har behov for af vacciner.
Uanset hvor, så bør du kontakte egen læge for info om hvilke vaccinationer der er nødvendige. Du kan også tjekke Statens Serum Institut (Rejsevaccination) som giver dig både vaccine-anbefalinger, men også opdateringer og generelle råd.
Tip: Brug altid din sunde fornuft når det kommer til vacciner – der tjenes rigtig mange penge på vacciner – måske er det ikke hele skalaen du har brug for!
Bor du i Københavnsområdet, så får du 10% på dine vacciner hos Rejseklinikken i Charlottenlund – (reklamelink) når du booker tid via RejseTanker.dk
5. Tegn en rejseforsikring
Uanset hvor længe du skal rejse og hvorhen, så SKAL du være forsikret!
En rejseforsikring er en af de få ting på din liste, som du ikke må spare væk. Ja øv – for den er dyr, men den er super vigtig. Til gengæld er du sikret ikke at skulle finde flere hundrede tusinde i det tilfælde at du bliver syg og måske skal hjem.
Men en rejseforsikring dækker ikke bare store og alvorlige ulykker/sygdomme, den dækker også i de små tilfælde, hvor du bare har brug for at blive tilset af en læge eller skal du have en eller anden form for medicin.
De fleste oplever før eller siden, at skulle et smut forbi lægen på en rejse, og så er det jo dejligt at kunne få refunderet sine regninger når man kommer hjem. (Husk at gemme alle kvitteringer).
Du skal tegne en forsikring som dækker samtlige dage du er ude at rejse.
Måske har du allerede de første 30 dage dækket via en almindelig rejseforsikring hos dit forsikringsselskab, i så fald, skal din nye forsikring først træde i kraft efter de 30 dage.
Af rejseforsikringer kan du tage et kig på flg. 4 forsikringsselskaber – det er de 4 mest brugte og er alle specialiserede i rejser;
- World Normads
- Gouda
- Europæiske
- SafeAway
- Safety Wing (denne kan varmt anbefales hvis du skal rejse mere end 3 måneder)
Inden du beslutter dig, skal du grundigt gennemgå forsikringsselskabernes dækninger. Vær opmærksom på hvor meget de dækker i omfang og beløb, selvrisiko og hvad de enkelte forsikringer ellers har af begrænsninger.
Hvert forsikringsselskab dækker forskelligt, hvorfor priserne også er forskellige.
6. Flybilletter – find de billigste
I god tid skal du begynde at kigge efter flybilletter. Begynd allerede at tjekke priser så snart du ved, at du vil ud at rejse.
At holde øje med flybilletterne i god tid, vil give dig en fornemmelse af prisniveauet. En flybillet kan nemt stige og falde med flere tusinde kroner på nogle dage.
Vær obs på hvor du søger billetter henne – der er stor forskel på en Salgsportal og en Bookingportal.
På en Bookingportal som fx. Flybillet.dk anbefales de flyselskaber som portalen samarbejder med, hvorimod du på en Salgsportal såsom Momondo.dk bliver sendt til de flybilletter som rent faktisk er billigst.
I vores artikel “Hvordan finder du de billigste flybilletter” får du en udførlig gennemgang af, hvordan du finder de billigste flybilletter.
Når du køber en flybillet, vil du sikkert få tilbudt at tilkøbe både en rejseforsikring og afbestilling. Det burde ikke være nødvendigt, da du forhåbentlig allerede er dækket ind via din rejseforsikring – som du kan læse mere om længere nede.
7. Hvor skal du bo
Så er det blevet tid til at finde ud af hvor og hvordan du skal bo undervejs.
Der er rigtig mange forskellige muligheder og overnatning findes i alle prisklasser.
Hvad overnatning koster er helt afhængig af hvor du skal rejse rundt, hvad du har af budget og hvor primitivt du kan bo.
Hostels er nok noget af det mest brugte blandt backpackere. Det er her de bor billigst, de har selv mulighed for at lave mad og det er også her man møder andre backpackere og få gode tips.
For at få en ide om hvad det koster at bo på hostel, så tjek evt. disse sider:
Fordelen ved hostels er at man møder andre backpackere
Rejser I 2 sammen kan det indimellem være billigere at booke et hotelværelse. For hvor du betaler pr. person på et hostel, så betaler du pr. værelse på et hotel.
Tjek de bedste og mest anvendte hotel-søgemaskiner:
Eller du kan søge på Trivago som søger på alle hotel portalerne.
Alle 3 (4) søgemaskiner er gode – men jeg foretrækker og anbefaler Hotels.com, grundet deres Reward program.
Med deres Reward program optjener du nemlig rewards for hver booking du foretager, og som kan bruges til gratis overnatninger – et stort plus, når man rejser på budget.
Fælles for alle søgeportaler er, at du kan stille dine kriterier for hvad overnatningsstedet skal tilbyde, såsom beliggenhed, pris, skal det være med sovesale eller værelser, skal der være pool, skal det være inkl. morgenmad etc.
Nogle steder kan du leje et telt at bo i – billigt og med fantastisk udsigt.
Tip: Det er altid en god ide at tjekke prisen på et udvalgt hotel på flere af søgemaskiner, men også på hotellets egen hjemmeside. Indimellem har hotellerne nogle tilbud som måske lige passer til dig.
Hvor mange overnatninger skal du booke hjemmefra
De fleste backpackere booker kun lige de første dage, herefter booker de løbende og ofte fra gaden, hvor de lige kommer forbi.
Mange steder vil der være lokale og billigere overnatninger – pensionater mv som slet ikke er at finde på nettet.
Læs artiklen “Backpackerbudget – sådan rejser du billigt” hvor du få mange flere detaljer om billig overnatning.
8. Pakkeliste – hvad skal du have med
Når tiden kommer til at skulle pakke, skal du skabe dig et overblik over hvad der er nødvendigt at proppe i rygsækken.
Hvad du skal medbringe af tøj, er jo helt afhængig af hvor du skal hen – tjek klima og vejr på dine destinationer for den årstid du rejser på.
Du kan tjekke verdensvejret HER
For at få et godt overblik og være sikker på du husker det hele, så kan du printe vores pakkeliste.
De fleste har en tendens til at medbringe ALT for meget – og især tøj.
Brug fingerreglen om at lægge det tøj frem som du mener du skal have med. Fjern herefter 50% … så er du ved at være realistisk med hvad du skal medbringe.
Husk på – det er ikke kun i Danmark at vi vasker tøj, det gør man altså også i udlandet.
Gode artikler til planlægningen
Backpackerbudget – Sådan rejser du billigt
Uundværlige apps til rejsen
Hvordan finder du de billige flybilletter
Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte
0 kommentarer