Europa | Riga

Riga – Østeuropas oversete perle

Gå på de toppede brosten i den gamle bymidte. Tag en sejltur på floden Daugav eller se Riga fra oven i Europas tredje højeste tv-tårn.

Lav dine indkøb sammen med de lokale i markedshallerne. Slap af i en af de mange parker og nyd din kaffe på en af de hyggelige cafeer som findes i Riga…

Udsigt over Riga

I Riga står oplevelserne i kø. Byen er smuk og med priser på et niveau, som enhver dansker kun kan glæde sige over.

Riga tilbyder velordnet forhold, venlig lokalbefolkning, velfungerende tranport og en lille rest af den gamle kommunist tid.

Riga er Letlands hovedstad og en overset perle i Østeuropa

På kun en time i fly kan du rejse til denne spændende by, som har så meget at tilbyde.

Byen er efter mange år i sovjettidens klør ved at finde sig selv. I dag er det en moderne og spændende by i en rivende udvikling.

Kirketårn i Riga

Oplevelser i Riga

Den gamle bydel

Toppede brosten, smukke bygninger, hyggelige cafeer og charmerende torve, kan du opleve i den gamle bydel i Riga. Med renoverede bygninger fra middelalderen og lukket for trafik, oser den gamle bydel af charme.

Når du går rundt i gaderne mærkes historiens vingesus og henfører dig til middelalderen og hurtigt forstår det hvorfor den gamle bydel er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Bygninger i Riga

Stop op, kig på detaljerne på bygningerne, far vild i de snirklede gader og nyd stilheden i en af de mange smukke kirker.

En bydel der ligger smukt ned til floden Daugava, hvor du kan hoppe på en båd, se byen fra vandsiden eller en solnedgang med en af broerne over floden i horisonten.

Riga oppe fra

Få en anden vinkel på Riga og se byen fra oven.

Besøg det ikoniske tv-tårn på øen Zakusala som ligger i midten af floden Daugava. Tag elevatoren op i tårnet og nyd udsigten fra 100 meters højde.

St. Petri kirken i Riga

Tag til det Lettiske Videnskabsakademi, kig på denne mastodont af en bygning som letterne kalder for lagkagen og er en gave fra Stalin.

Tag op til den udvendige balkon og få en fascinerende udsigt over den gamle by eller kom helt tæt på byen med udsigt fra kirketårnet på St. Petri kirken.

Udsigt fra Tv Tårnet i Riga

Rigas grønne oaser

Riga er en meget grøn by. Overalt er der små oaser hvor du kan nyde stilheden i den ellers så hektiske storby.

Tag på en gåtur, en løbetur, måske en lille sejltur på en af kanalerne. Eller bare nyd skønheden, på en af de mange bænke der findes i parkerne.

Kanalerne i Riga

Vodka museum

Få en meget anderledes oplevelse og tag på International Museum of Vodka.

Mød den passioneret Leonards. Se over 4.000 vodka flasker i alle afskygninger og hør de fængslende historier som Leonards kan fortælle om sin samling.

Leonards vodka i Riga

Smag hans hjemmebrygget vodka og se ting fra sovjettiden. En uforglemmelig oplevelse.

Central marked

Oplev et livligt marked, køb dine strømper eller en hue for bagefter at går ind i markedshallerne. Disse haller er de gamle hangarer for zeppelinerne under 1. verdenskrig og imponerer i deres størrelse.

Mød de lokale, se de opdelte områder med kød, fisk, grøntsager og eller alt hvad du kan forstille dig af madvarer.

Markedshallerne i Riga

Nyd en lokal snack eller drik en kop kaffe i dette livlige og stemningsfyldte område.

Husene i Jugendstil

Husene kan opleves i gaden Alberta Iela og de omkringliggende gader. Jugend arkitekturen er smuk, meget anderledes og utrolig detaljeret.

Bygningerne har rigtig mange flotte detaljer, er smukt renoveret og har altaner, jerngitre samt masser af figurer.

huse-jugendstil-riga

Et område med masser af kulturskatte som er kunst i mursten og husene er med på UNESCOS’s verdensarvsliste.

Mad og drikke i Riga

Der er uendelige muligheder for mad og drikke i Riga. Det lettiske køkken er rigt repræsenteret, men måske ikke så indbydende. Der er dog også mange internationale køkkener repræsenteret i de utallige restauranter som findes i Riga.

Cafeer og konditorier støder du ofte på, så nyd din kaffe eller smag den lokale drink Balsam, som er en spiritus tilsat urter.

Restauranterne findes i alle prisklasser, om det er gourmet restauranter eller et billigt måltid mad på hovedbanegården.

Mad og drikke i Riga

Hvis du planlægger en rejse til Riga, håber vi at have givet en appetitvækker på en alt for overset storby i Europa.

En skøn by med mange oplevelser

Riga er skøn med masser af oplevelser, venlige lokale og du kan tilgå den på kun en time i fly.

Priserne i Riga er stadig billige og du får meget for pengene både når det gælder ophold, transport for slet ikke at tale om mad og drikke.

Ovenstående er et udpluk af nogle af alle de muligheder, som Riga rummer.

Kirker i Riga

Artiklen med tekst og billeder er udarbejdet af Annette Seier Johansen fra rejsebloggen OnTrip.dk – en rejseblog med stor passion for rejser.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *