Shopping i Sharm el Sheikh

Ingen rejse uden shopping og om nogen steder, er shopping i Sharm el Sheikh en fornøjelse…

Har du hang til (kopi) designermærker i alt fra tasker til solbriller, og kan du lide lækkert blødt kamelskind, krydderier og souvenirs, så medbring en ekstra stor kuffert til Sharm el Sheikh.

Priserne er lave og der pruttes priser om alt. Faktisk er det billigere i Sharm el Sheikh end i Sydøstasien.

På vores besøg i Sharm el Sheikh tog vi turen rundt til nogle af de shoppingområder vi havde hørt mest om.

SoHo Square – det fancy shopping område

Vores første besøg i et shoppingområde, blev en aften til det fancy område SoHo Square. Vi var blevet fortalt, at det vrimlede med gode restauranter, barer, butikker i lidt højere standard og ikke mindst, god underholdning.

SoHo-Square-shopping-i-sharm-el-sheikh

Vi tog en taxa dertil ved 18 tiden, og lavede en aftale med taxamanden om at han skulle hente os igen ved 21 tiden.

SoHo området må være Sharm el Sheikhs helt store lyskæde mekka. Overalt og i alle formationer og farver var området badet i lys.

SoHo ER et smukt, rent og pænt område med forskellige butikker, men vi undrede os meget over så få mennesker der var.

De mange restauranter vi havde hørt om, var ikke rigtig at finde. Vi havde lige været oppe og vende i et steakhouse, men med alt for høje priser og ikke en eneste anden gæst, endte vi med at spise fish & chips på en engelsk pub.

SoHo-Square-sharm-el-sheikh

Alt i alt kunne vi tælle ca. 5 restauranter samt nogle barer med mulighed for at købe snacks.

Butikkerne var pæne, men ikke med et bedre eller billigere udvalg end i fx. de små butikker på vores hotel. Underholdning så vi intet af.

Spis sent

Ved 21 tiden begynde vi at gå os tilbage mod vores taxa. På dette tidspunkt var der kommet lidt flere mennesker til, og det begyndte at gå op for os, at SoHo Square nok først rigtig “starter” ved 20-21 tiden.

Endnu flere lys var blevet tændt, og steder som ellers havde været lukket var nu åbne.

SoHo-Square-shopping-i-sharm-el-sheikh

Vi nåede ikke at se nogen form for underholdning – og vi vil helt sikkert anbefale, at du tidligst besøger SoHo efter kl. 2o.

Det er en ok oplevelse at besøge SoHo Square – der er kræset om detaljerne og området er meget pænt og langt mere fancy end andre steder.

Stemningen er god, og hvis ellers tjenerne ville tage sig sammen og tage imod bestillinger, så er det ret hyggeligt at sidde på torvet med en drink eller vandpibe, og se på den blandende skare af mennesker der går forbi.

Du kan læse mere om SoHo Square HER

The Old Market

Efter sigende, skulle The Old Market være byens billigste shoppingområde. Da vi endnu intet havde shoppet, var det med stor købetrang vi tog til dette marked.

The-old-Marked-Shopping-i-Sharm-el-Sheikh

Med taxa blev vi sat af lige udenfor den kæmpe store og smukke moské, som i mørket lyste flot op.

Moske-The-old-Market-sharm-el-sheikh

Vi havde dårligt sat benene på jorden før adskillige sælgere forsøgte at charmere sig ind på os, og inden vi nåede at sige stop, var vi klædt ud som Cleopatra og Cæsar.

Vi var ikke helt forberedt på disse “angreb”, men alle var søde og der var ingen sure miner, da vi forlod butikkerne uden at købe.

The-old-market-udklaedning

Meningen var at vi ville spise aftensmad på The Old Market, men der blev vi virkelig udfordret. The Old Market er primært henvendt til de lokale – det samme er de få restauranter.

Man skal ikke være kræsen

Med det lille og kun meget lokalt udvalg af restauranter, valgte vi en tilfældig. Vi bestilte hver en cola og gik igang med at nærlæse menukortet.

Størstedelen anede vi ikke hvad var, men da vi nåede retterne med nyrer, lever, fårehoveder og testikler, så blev vi en anelse skeptiske overfor de andre retter og besluttede, at vi nok bare skulle nøjes med vores colaer.

Menukort-the-old-market

Vi gik endnu en runde på markedet, som trods sit brede udvalg af butikker ikke rigtig fristede os til at købe noget. Priserne er var lave, men helt de samme som andre steder.

The Old Market var fint at besøge og nok det sted man kommer tættest på de lokale.

Moskéen kan efter sigende besøges indvendig, vi så den dog kun udefra.

Naama Bay – “Sharms” største og mest besøgte shopping område

En af vores sidste aftener, besøgte vi Naama Bay. Området havde vi hørt, skulle være Sharm el Sheikhs mest besøgte og turistede område –  og med meget pågående sælgere.

Naama-bay-shopping

Vi blev af vores taxa sat af forenden af den lange gågade, hvor butikkerne lå på den ene side og restauranter/barer på den anden side af gaden.

Naama Bay er stort og der skulle være rigtig meget at opleve i området. Vi havde dog kun nogle få timer, som skulle bruges på shopping. Vi så kun en lille brøkdel af hvad området har at byde på.

Alle sælgere var, som alle andre steder, rigtige søde og “anmasende” på en helt ok måde – på ingen måde pågående og aggressive.

Vi fik grinet godt – og igen blev vi klædt ud. Konstant lå jeg i forhandlinger om hvor mange kameler jeg skulle have for at gifte min ældste datter væk 🙂

Naama-bay-udklaening-Sharm-el-Sheikh

Naama Bay blev stedet hvor vi fik shoppet alt det vi turde (aht. toldregler).

Måske vi efter flere dage i byen var blevet bedre rustet i både prisniveau og prisprutning, for vi fik faktisk shoppet rigtig billigt – og til priser langt billigere end i Asien.

Vi kunne godt lide Naama Bay, som på ingen måde var så turistet som vi var blevet fortalt.

På vejen tilbage til en taxa, gik vi langs restauranterne – her var underholdningen godt igang med både mavedansere, slangetæmmere, karaoke barer mv. Underholdning for både store og små.

Næste gang vi besøger Sharm el Sheikh, skal vi helt sikkert afsætte langt flere timer til Naama Bay.

Shopping i Sharm el Sheikh var faktisk både hyggeligt og sjovt og på alle måder en god oplevelse.

“Shopping i Sharm el Sheikh” er opdateret d. 6. juni 2022.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *