Sikkerheden i Sharm el Sheikh

Sikkerheden i Sharm el Sheikh

Siden 2015, hvor der antageligt var smuglet en bombe ombord på et russisk fly og hvor flyet styrtede ned umiddelbart efter at være lettet fra Sharm el Sheikh lufthavn, har Sharm el Sheikhs turistindustri været tæt på lammet.

For at redde Sharm el Sheikh som en foretrukken feriedestination, har der siden været et næsten ekstremt fokus på områdets sikkerhed og Sharm el Sheiks generelle stabilitet.

Siden 2015 og frem til februar 2017 frarådede udenrigsministeriet rejser til Egypten generelt, i frygt for flere terrorangreb.

I den periode var det nærmest umuligt at købe en charterrejse til Sharm el sheikh hvilket resulterede i at flere hoteller og store dele af forretningslivet lukkede og egypternes eksistensgrundlag forsvandt.

Grundet den store oprustning indenfor sikkerheden i Sharm el Sheikh i både lufthavnen, på hotellerne og generelt i hele området, blev der allerede i 2016, fra en del andre europæiske lande, givet grønt lys for at turisterne kunne vende tilbage.

Sikkerheden-i-sharm-el-sheikh-ørkenen Sikkerhedstjek på vej ind i Sinaiørkenen – her tjekkes der også for fiskeriudstyr – som er forbudt

Danmark var lidt mere forsigtige, men i februar 2017 kunne også udenrigsministeriet melde grønt lys.

Dette har dog stadigvæk ikke ændret ret meget på danskernes (og resten af europærernes) holdning til at rejse til Sharm el Sheikh som stadigvæk fravælger denne fantastiske destination.

Vi har tjekket sikkerheden i Sharm el Sheikh

Vi er netop hjemkommet efter 11 dage (20. april 2018) i Sharm el Sheikh og vores oplevelser med Sharm el Sheikh, har været en overraskende glædelig oplevelse.

Sikkerheden i lufthavnen er så stor, at det nærmest virker overdrevet. Man skal flere gange gennem securitytjek som både er kropsscanning, have sko, bælter mv. af. og alle bliver kropsvisiteret.

De er meget grundige med også at tjekke håndbagagen, alligevel går det rimeligt hurtigt med at komme igennem.

Når man færdes rundt i Sharm el Sheikh skal man altid have sit pas med – det sker at man bliver stoppet og skal kunne dokumentere sin identitet.

På hotellerne er der ligeledes sikkerhedstjek. Alle biler som kører ind på hotellet tjekkes med hunde hele vejen rundt og ved indgangene til hotellet skal alle gå gennem scanner og håndbagagen tjekkes.

Sikkerheden-i-sharm-el-sheikh-hotellet

På intet tidspunkt uanset hvor man færdes, er man i tvivl om, at sikkerheden er skærpet, men det er ikke på en hverken irriterende eller krigslignende måde – i stedet giver det en rigtig god trygheds fornemmelse.

Al fokussen der er på at Sharm el Sheikh igen skal blive en foretrukken feriedestination, fornemmer man ikke kun på sikkerheden.

Uanset hvor man færdes, kæmper egypterne for at sikre at gæsterne har det godt. Alle er utrolige søde og imødekommende og vil gøre hvad som helst, for at gøre gæsterne glade.

Sælgere fra både hotellerne samt de forskellige butikker er på ingen måde hverken aggressive eller anmasende – de vil selvfølgelig gerne sælge deres “varer”, men afslår du, er der ingen sure miner.

Vi havde en fantastisk og på mange måder en overraskende god oplevelse af Sharm el Sheikh og kan kun anbefale rejser dertil – og især nu hvor der stadig ikke er så mange turister og priserne er nede.

Læs også

Fakta om Sharm el Sheikh

 

Stil dine spørgsmål

Destinationer-Rejseforum

Så sikkert er der

Sikkerheden-i-sharm-el-sheikh

Det bør du vide

Fakta-om-sharm-el-sheikh

Personlige rejsebeskrivelser

Mest-læste-blog-afrika

Kåret til bedste fly søgemaskine

Vær med på Facebook

Book hotel og opspar Rewards