Sikkerheden i Sharm el Sheikh

Sådan er sikkerheden i Sharm el Sheikh idag

Siden 2015, hvor der antageligt var smuglet en bombe ombord på et russisk fly og hvor flyet styrtede ned umiddelbart efter at være lettet fra Sharm el Sheikh lufthavn, har Sharm el Sheikhs turistindustri været tæt på lammet.

Lige siden, har der været et næsten ekstremt fokus på Sharm el Sheikhs sikkerhed og generelle stabilitet, i håbet om igen at blive en foretrukken feriedestination.

Fra 2015 og frem til februar 2017 blev det det af udenrigsministeriet frarådet at rejse til Egypten generelt, i frygt for nye terrorangreb.

I den periode var det nærmest umuligt at købe en charterrejse til Sharm el sheikh hvilket resulterede i at flere hoteller og store dele af forretningslivet lukkede og egypternes eksistensgrundlag forsvandt.

Grundet den store oprustning af sikkerheden i Sharm el Sheikh lufthavn, på hotellerne og generelt i hele området, blev der tilbage i 2016 givet grønt lys fra en det meste af Europa til at turisterne roligt kunne vende tilbage.

Danmark var lidt mere forsigtige, men i februar 2017 kunne også udenrigsministeriet melde grønt lys.

sinai-oerkenen-SikkerhedstjekSikkerhedstjek på vej ind i Sinaiørkenen – her tjekkes der også for fiskeriudstyr – som er forbudt

Til trods for alle disse sikkerhedsforanstaltninger og grønt lys fra udenrigsministeriet, så udebliver turisterne stadig fra denne fantastiske destination.

Vi har tjekket sikkerheden i Sharm el Sheikh

I 2018 tog vi 11 dage til Sharm el Sheikh og vores oplevelser med Sharm el Sheikh, har været en overraskende glædelig oplevelse.

Sikkerheden i lufthavnen var så stor, at det nærmest virkede overdrevet. Flere gange skulle vi gennem securitytjek i form af kropsscanning, have sko og bælter af som grundigt blev undersøgt, håndbagagen endevendt og ALLE blev kropsvisiteret.

Til trods for den omfattende security, så går det alligevel rimeligt hurtigt med at komme igennem.

Når man færdes rundt i Sharm el Sheikh skal man altid have sit pas med sig – det sker at man bliver stoppet og skal kunne dokumentere sin identitet.

På hotellerne er der ligeledes sikkerhedstjek. Alle biler som kører ind på hotellets matrikel tjekkes med hunde. Ingen kommer ind på et hotel uden at håndbagagen gemmemgås og man selv går gennem en scanner.

På intet tidspunkt, uanset hvor man færdes, er man i tvivl om, at sikkerheden er skærpet, men det er ikke på en hverken irriterende eller ubehagelig måde – i stedet giver det en rigtig god tryghedsfornemmelse.

Egypterne gør virkelig en stor indsats for at sikre at deres gæster har det godt. Alle er utrolige søde og imødekommende.

Selv de tidligere lidt pågående sælgere, har lært at holde igen. Hverken på hotellerne eller i de forskellige shoppingområder opfører de sig anmasende eller aggressivt med henblik på salg. Selvfølgelig vil de gerne sælge deres “varer”, men afslår du, er der ingen sure miner.

Vi havde en fantastisk og på mange måder en overraskende god oplevelse af Sharm el Sheikh.

Vi kan kun anbefale rejser dertil – og især mens der stadig ikke er så mange turister og priserne er nede.

 Artiklen er opdateret d. 06. juni 2022.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »