Vi fandt et hul i kalenderen, hvor mine 3 børn og jeg kunne smutte på en solferie et eller andet sted hen. Gennem et par uger kiggede vi på mulighederne og faldt over Egyptens “snorkleparadis” Sharm el Sheikh.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-strand

En af strandplateauerne ved vores hotel

Det så død godt ud – mange lækre hoteller, masser af god snorkling, høje temperaturer og så kunne det gøres til BILLIGE penge.

Fredag bookede vi flybilletter og 11 overnatninger på hotel. Mandag fløj vi – til det vi adskillige gange havde hørt var lige dristigt nok, for der er jo terrorister i Egypten og egypterne er vist også lidt “farlige”.

Det der med at der er terrorister afskrækker mig nu ikke, for skulle jeg tage hensyn til det, så vil det jo efterhånden være meget begrænset hvor jeg kan rejse hen.

Når det så er sagt, så var jeg selvfølgelig lige inde og tjekke udenrigsministeriets anbefalinger, og de meldte grønt lys for Sharm el Sheikh, så længe man opførte sig “forsigtigt” – det læste jeg som “fornuftigt”.

Vores rejse til Sharm el Sheikh blev en af de bedste familieferier vi har været på, og ikke én gang følte vi os utrygge.

Rejse-til-sharm-el-sheikh-udsigt

Sikkerheden var i top (på den behagelige måde) og egypterne var de mest venlige, smilende og serviceminded mennesker vi endnu har mødt – og så har de en skøn humor.

Her kan du læse om vores skønne tur – måske du også skulle besøge Sharm el Sheikh, nu mens det stadig er billigt og turisterne er få.

Visum til Sharm el Sheikh

Grundet vi bookede vores flybilletter meget tæt på afrejsedatoen, kunne vi ikke få direkte billetter, hvorfor vi måtte rejse over Kairo.

Inden vi rejste havde vi tjekket godt op på det med visum til Egypten og Sharm el Sheikh (troede vi), og vidste derfor at skulle man til Sharm el Sheik så skulle man ikke have turistvisum.

Jeg havde i min vildeste fantasi ikke regnet med at fordi vi skulle være 2 timer i transit i Kairo, også skulle have turistvisum.

Da vi landede i Kairo lufthavn, var bagagen checket ind til Sharm el Sheikh og vi havde også fået vores bordingpass’ til næste fly.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Visum

Til trods for at jeg kæmpede en kamp med de små skrankepaver om retfærdighed og alt det jeg havde læst om visum, så kunne jeg ikke vinde kampen om ikke at skulle købe et turistvisum for et 2 timers transitophold.

25$ pr. person måtte vi af med (kontant), for at få lov til (på det tidspunkt) at løbe ud til vores ventende fly.

Læs mere om visum og andet du bør vide om Sharm el Sheikh HER

Ankomst til Sharm el Sheikh

Vi ankom til Sharm el Sheikh ved midnatstid.

Da vi stod blandt de sidste ved bagagebåndet uden bagage, kom en lufthavnsmedarbejder pludselig i tanke om, at transitbagage vist kom på et andet bånd, som lå lige ved siden af, men med væg og låst dør imellem.

Det kostede os yderligere 15 min. at finde en nøgle til døren, men heldigvis stod bagagen og ventede på os, da vi endelig fik låst døren op.

Mærkeligt der ikke skiltes med denne “detalje”.

Som aftalt med hotellet, stod vores chauffør klar med navneskilt i hånden og ca. 30 min. senere ankom vi til vores super skønne hotel.

Renaissance Sharm El Sheikh Golden View Beach Resort

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-hotellet-pool

Udsigten fra vores terrasse

Et super dejligt og smukt hotel med fantastisk beliggenhed ud til Rødehavet.

4 pools, 3 restauranter og de sødeste mennesker, som alle var noget af det mest imødekommende og serviceminded vi endnu har oplevet.

Næste gang vi kommer tilbage til Sharm el Sheikh skal vi helt sikkert bo her igen.

Her kan du læse min anmeldelse og få mange flere detaljer om hotellet og HER kan du finde priser

Aktiviteter i Sharm el Sheikh

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-dykkerskole

Du kan tage scuba dive certifikat på hotellet til ca. 2.500 kr.

Allerede første dag vi lå ved poolen på hotellet, blev vi introduceret til samtlige repræsentanter fra alle de forskellige aktiviteter der tilbydes både på hotellets egen matrikel samt rundt i Sharm el Sheikh området.

Tricket med at sælge oplevelser allerede den første dag en gæst ankommer er smart, for det er her vi er nemmest at overtale. Behovet for selvforkælelse er stort og man er stadig totalt uvidende om prisniveauet.

Vi lod os hurtigt overtale og bookede en tur i ørkenen med besøg i en lille beduinlejr hvorfra vi kunne snorkle samt en full treatment i hotellets spa.

Ras Mohammad – ørken, beduinlejr & snorkletur

Vores tur til Ras Mohammed – ørkenen og beduinlejren, var en rigtig god oplevelse og på ingen måde kommerciel, som jeg har oplevet det i Dubais ørken.

Sinai ørkenen

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Ras-Mohammed

Ørkensafari er fantastisk og kan varmt anbefales

Vi blev hentet kl. 8.30 om morgenen af en rigtig sød chauffør, som på hele turen agerede turguide og som på flydende engelsk, kunne fortælle om Sharm el Sheikhs kultur og historie, og om alt hvad vi passerede på vores vej.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Sinai

Flere gange skejede han ud fra vores ellers fastlagte program, og tog et sving indenom noget han mente vi også lige skulle se.

Ørkenlandskabet i Sinai er fantastisk og skiller sig ud fra andre ørkener jeg ellers har besøgt. Til trods for at ørkenen er gold, så er den alligevel meget levende.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Ras-Mohammed

Alle steder vi kørte, kunne man hele tiden se vand og kom man tæt på, kunne man ikke være i tvivl – her var der tale om et rev med marineliv – vandet havde de smukkeste farver som hele tiden ændrede sig afhængig af dybden.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-sinai

Flere steder mødte vi “vilde” kameler (dromedarer) som tilhører beduinerne, men som får lov til at løbe frit omkring i Sinai ørkenen.

Vores guide fortalte os, at for at undgå at affald flyder og spreder sig i ørkenen, så har regeringen indgået en aftale med beduinerne om, at de, mod betaling, holder ørkenen ren for alle former for affald og især plastik.

Det var en fornøjelse ikke at se affald ligge og flyde i vejkanten eller andre steder – noget som efterhånden er et sjældent syn.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-sinai

At se en ørken indrammet af både bjerge og vand var nærmest surrealistisk – ørken forbinder man jo ikke ligefrem med vand.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-jordskælv-krater

Mine 3 poder ved et jordskælvkrater i ørkenen

Bedawi ECO camping, Ras Mohammed

Den lille beduinlejr vi besøgte efter vores tur rundt i ørkenen, var super charmerende og lå helt fredeligt for sig selv, lige ud til det lille hjørne af Rødehavet vi skulle snorkle i.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-beduinlejr

Beduinlejren bestod af ca. 5 telte som, hvis man virkelig skal have en beduinlejr oplevelse, kan leje og bo i for en nat eller nogle dage.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-beduintelt

Herudover var der et hovedtelt med et lille køkken i den ene ende, stole og borde i midten, og madrasser i den anden ende til at sidde/ligge og hygge på.

“Jord-toilet” og friluft-bruser lå diskret placeret bag en lille bakke.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-beduinlejr

Hyggeområdet og vores taxaguide

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-beduinlejr-chill-området

Ca. 20 m. fra hovedteltet begav vi os ud i det kolde Rødehav, hvori vi skulle have vores første snorkleoplevelse.

Egypteren som drev lejren, tog med os ud på snorkleturen som instruktør (det er ved lov, at der altid er instruktør med ud og snorkle på bookede ture).

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Ras-Mohammed

Strandbredden ud for beduinlejren hvor der kan snorkles på revet

Vores første snorkletur i Rødehavet var en succes og til trods for at vandet var MEGET koldt, var det en fantastisk oplevelse med masser af smukke og levende koraller og fisk i alverdens farver.

Efter snorkleturen sad vi i teltet og hyggede os, mens vi hørte lidt om livet i ørkenen og drak en kop beduinkaffe.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-beduinlejr-kaffe

Kaffetid

Full treatment – Spa behandling på hotellet

Vi gik all in på spa behandlingen.

Der var masser af behandlinger at vælge mellem og iflg. spa repræsentanten, ja så fik vi den absolutte bedste behandling til den mest fantastiske pris.

Ud over forskellige enkeltstående behandlinger, så kunne man også vælge pakker hvor du får hele balladen.

Vi prøvede at prutte prisen ned, men i stedet byttede spa-manden rundt på de forskellige behandlinger i pakken og vupti, så blev prisen på behandlingen/pakken stadig den samme, til gengæld, skulle vi have fået nogle langt bedre behandlinger og dermed sparet meget – iflg. spa-manden.

Spa behandlingen var fantastisk og fuldstændig til samme pris som havde vi fået den hjemme.

Senere fandt vi ud af, at vi til samme pris, 100 m nede af stranden kunne havde fået et 10 turs klippekort til 1 times massage.

Hele behandlingen tog 2 timer og kostede ca. 700 kr. pr. pers.

8 timers bådtur med snorkling og frokost

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-snorkling

På vores hotel mødte vi et dansk par, som fortalte om deres mange bådture med dykning og snorkling. En tur jeg selv havde prøvet at finde og booke, men som ikke rigtig var lykkedes for mig.

Parret skulle på endnu en tur og fik arrangeret, at vi også kom med.

Denne oplevelse blev rejsens bedste.

Kl. 7.30 blev vi hentet på hotellet og kørt til dykkercentret Werner Lau Divers.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-snorkletur-Werner-lau

Det blev en helt fantastisk dag med god snorkling, hygge på dækket, en frokost som blev vores bedste måltid på hele rejsen og solbadning på store madrasser.

Vi så fantastiske koraller og fisk i alverdens størrelser og farver, og på tilbagevejen, legende delfiner med deres børn.

baadtur-med-snorkling-dykning-og-frokost-delfiner

Vi kan virkelig anbefale at tage på bådtur. Det er en kæmpe oplevelse for både børn og voksne.

Læs meget mere om vores bådtur, priser og Werner Lau Diving  HER

Shopping og “must see” i Sharm el Sheikh

Ingen rejse uden shopping – og skal du shoppe lækre “mærkevarer” i alt fra tasker og tøj, til sko og solbriller, så er Sharm el Sheikh helt sikkert et godt sted.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Naama-bay

Som noget af det første, besøgte vi butikkerne på vores hotel. Her lå der både en taskeforretning, med et godt udvalg af, i vores øjne, pæne tasker, punge og kufferter fra både Louis Vuitton, Gucci, Hilfiger, Chanel etc.

(Jeg behøver vel ikke skrive, at ingen af ovennævnte navne har noget som helst at gøre med de originale brands).

En smykkeforretning med funklende “diamanter” og en souvenirbutik med både pyramider, kamel tingeling, Cleopatra i nøgleringe etc.

Vi blev hurtigt enige om, at butikker på et hotel helt sikkert måtte være overpriser, så shopping måtte vente til vi kom til noget by.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Naama-bay

Vi besøgte shoppingområderne SoHo Square – det fancy område, The old Market – det lokale område og Naama Bay – området som omtales som det mest turistede – alle områdene kan du læse meget mere detaljeret om HER

Vores generelle oplevelser af alle shoppingområderne var, at alt hvad du kan købe er BILLIGT – billigere end mange steder i Asien.

Der er ingen af områderne som er billigere/dyrere end andre – medmindre du følges med en egypter, som helt sikkert kan få priserne endnu længere ned, end du selv kan prutte dig til.

Alle varer er kopivarer, men af en rigtig god kvalitet – og deres egne skindvarer er super lækre.

Ingen af stederne vrimler det med mennesker og alle sælgere er super søde og “anmasende” på en helt ok måde – de er på ingen måde aggressive.

Vi fik grinet godt igennem – og blev flere steder klædt ud som både det ene og det andet – og aldrig var der sure miner, når vi forlod en butik uden at købe.

Shopping-i-Sharm-el-Sheikh-The-old-Market-udklædning

Vi fik som sådan ikke et favorit område, men Naama Bay blev stedet vi shoppede. Området er stort og byder på meget mere end bare shopping, så umiddelbart ville det nok være her, vi ville tage til en anden gang.

Fik vi et favoritsted i Sharm el Sheikh, så var det Loungen, Farsha Mountain Lounge.

Farsha – en super hyggelig egyptisk lounge – et “must visit” sted

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Farsha-lounge

Første gang man ankommer til Farsha Lounge syner det fra vejen ikke af meget. Men når man kommer gennem indgangspartiet og hen til trappen, så er det virkelig en wauw oplevelse.

Allerede fra første trin af den lange trappe som fører ned af bjerget og forbi de mange plateauer som loungen er bygget på, oser dette helt specielle orientalske sted af en hyggestemning  som er helt vidunderlig.

Det er fuldstændig som at bevæge sig ind i Aladdins hule.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Farsha-lounge

Overalt og i flere niveauer sidder folk på orientalske madrasser og ved små borde og hygger med vandpiber og udsigt over Rødehavet.

Udover alle siddepladserne, så er indretningen gennemført med smukke detaljer i form af krukker, bænke, tæpper, billeder og meget mere.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-Farsha-lounge

I et par timer sad vi og nød den gode atmosfære over en kop kaffe og nogle shakes, mens vi studerede de mange forskellige mennesker der her var repræsenteret.

Stedet var pakket og uanset hvorfra i verden folk kom, sad man side om side og nød en dejlig aften.

Her kan du læse min anmeldelse af stedet og se mange flere billeder fra Farsha Lounge

Vi havde 11 vidunderlige dage i Sharm el Sheikh og på intet tidspunkt følte vi os utrygge.

Det er tydeligt at Sharm el Sheikh har stort fokus på sikkerheden og arbejder hårdt på igen, at blive en attraktiv destination.

Vi oplevede på intet tidspunkt at deres sikkerhedsforanstaltninger virkede generende, men gav i stedet en god tryghedsfornemmelse. Det er ikke sådan at der render soldater rundt med geværer eller lign.

Flere steder som fx. ved nogle shoppingområder har man valgt at lukket for al indkørsel, og nogle steder skal man igennem en metaldetektor for at komme ind i området.

På hotellerne skal alle også gennem en detektor og have tjekket håndbagagen.

Færdes man udenfor hotellerne skal man altid have sit pas på sig, da man kan blive stoppet for et sikkerhedstjek og skal kunne dokumentere sin identitet – det oplevede vi nu ikke.

Desværre er der stadig mange fordomme om at rejse til Egypten – og ja, der er steder man ikke bør rejse til, men Sharm el Sheikh er et lukket område som kører med deres helt egne regler og love.

Holder man sig indenfor Sharm el Sheikh grænser, så er det ikke farligere at rejse til Sharm el Sheikh, end til et hvilket som helst sted i Europa.

Nyttig info om Sharm el Sheikh

 • Book fly i god tid – desto tættere på afrejsedatoen, desto dyrere bliver billetterne!
  Blot nogle dage før vi købte flybilletterne fandt vi dem til ca. 2400 kr. pr. person, i mellemtiden steg de ca. 3.500 kr. pr. pers.
  Vi fløj med Egyptair (booket via Momondo.dk som i denne omgang var de billigste), et ok selskab, når man ikke skal flyve længere.
 • Kan du booke direkte flybilletter, så gør det!
  Skal du over Kairo kommer du til at betale US$ 25 ekstra pr. pers. for et turistvisum
  Du skal være i godt tid for at sikre at direkte billetter ikke er udsolgt.
 • Rejsen kan være billigere ved at købe en færdigrejse fx. med Atlantis Rejser – flyene er direkte.
 • Skal du på safari/beduintur, så book jeres egen tur frem for en bustur. Vores ørkentur var privat – kun os i bilen (vi bookede via hotellet).
  Flere gange kørte vi forbi fyldte busser, som kun kørte og stoppede de samme steder som alle andre busser. Vores chauffør sørgede for kun at køre os steder hen vi havde helt for os selv.
 • Rigtig mange af de ansatte på hotellerne taler lidt dansk – alle taler engelsk
 • Forvent ikke det store af din all incl. (hvad angår mad og drikke) – der er restriktioner på hvad du får og det er bestemt ikke af den bedste kvalitet.
 • Vær opmærksom på, at gæster ved buffeten er slemme til at tage maden med fingrene
 • Er du et madøre, så skal du ikke rejse til Sharm el Sheikh – der er ingen madkultur overhovedet og man spiser primært junk
 • Prisniveauet er LAVT – lavere end i Asien.
  Taxa, mad, kopivarer etc. er super billigt.
 • Man kan kun hæve 2000 egyptiske pund (ca. 700 kr.) ad gangen i ATM maskinerne og hver gang betaler man et gebyr på kr. 30.
  Har du dollars eller Euro liggende, så tag dem med.

Egypten viste sig at være en helt fantastisk oplevelse. Vi havde primært valgt destinationen på baggrund af sol-garanti, en forholdsvis kort rejsetid samt et billigt rejsemål, men at vi fik langt mere end vi havde forventet og turde håbe på.

rejse-til-Sharm-el-Sheikh-familiebillede

Familien

Vi skal helt sikkert tilbage til Sharm el Sheikh – for ja, vi tør godt rejse til Sharm el Sheikh.

Læs også

Inspiration til Sharm el Sheikh
Fakta om Sharm el Sheikh
Sikkerheden i Sharm el Sheikh
Her skal du bo i Sharm el Sheikh
Shopping i Sharm el Sheikh
Heldags snorkle/dykkertur