Tør i virkelig rejse til Sharm el Sheikh?

Tør i virkelig rejse til Sharm el Sheikh? – Det er da farligt og fyldt med anmasende egyptere…

Dette blev vi mødt med, da jeg fortalte at jeg havde booket en rejse med mine 3 børn til Sharm el Sheikh.

Her får du vores rejseoplevelse, så kan du jo selv vurdere hvor farligt det er.

Vi fandt et hul i kalenderen, hvor mine 3 børn og jeg kunne smutte på en solferie. Gennem et par uger kiggede vi på mulighederne og faldt over Egyptens “snorkleparadis” Sharm el Sheikh.

Stranden-renaissance-hotel
En af strandplateauerne ved vores hotel

Det så død godt ud – mange lækre hoteller, masser af god snorkling, høje temperaturer og så kunne det gøres til BILLIGE penge.

Planlægningen

Fredag bookede vi flybilletter og 11 overnatninger på hotel. Mandag fløj vi – til det vi adskillige gange havde hørt var farligt, for der er jo terrorister i Egypten og egypterne er vist også lidt anmassende.

Det der med at der er terrorister afskrækker mig nu ikke – skulle jeg tage hensyn til det, så vil det jo efterhånden ikke kunne rejse nogle steder hen.

Når det så er sagt, så tjekkede jeg selvfølgelig op på udenrigsministeriets anbefalinger. De meldte grønt lys for Sharm el Sheikh, så længe man opførte sig “forsigtigt” – det læste jeg som “fornuftigt”.

Vores rejse til Sharm el Sheikh blev en af de bedste familieferier vi har været på, og ikke én gang følte vi os utrygge.

Udsigt-renaissance-hotel-nico

Sikkerheden var i top (på den behagelige måde) og egypterne var de mest venlige, smilende og serviceminded mennesker vi endnu har mødt – og så har de en skøn humor.

Her kan du læse om vores skønne tur – måske du også skulle besøge Sharm el Sheikh, mens det stadig er billigt og turisterne er få.

Visum til Sharm el Sheikh

Grundet vi bookede vores  flybilletter meget tæt på afrejsedatoen, kunne vi ikke få direkte billetter, hvorfor vi måtte rejse over Kairo.

Inden vi rejste undersøgte vi grundigt reglerne om visum til Egypten og i særdeleshed til Sharm el Sheikh (troede vi). Vi vidste derfor, at skulle vi til Sharm el Sheikh så skulle vi ikke have turistvisum.

På ingen måde havde jeg forestillet mig, at fordi vi skulle skifte fly og dermed havde 2 timer i transit i Kairo også skulle betale for et turistvisum.

Da vi ankom til Kairo lufthavn, var bagagen checket ind til Sharm el Sheikh og vi havde bordingpass’ til næste fly.

Fakta-om-Sharm-el-sheikh

Til trods for at jeg kæmpede en kamp med de små skrankepaver om retfærdighed og alt det jeg havde læst om visum, så vandt jeg ikke kampen om ikke at købe et turistvisum for et 2 timers transitophold.

25$ pr. person måtte vi af med (kontant), for at få lov til (på det tidspunkt) at løbe ud til vores ventende fly.

Ankomst til Sharm el Sheikh

Vi ankom til Sharm el Sheikh ved midnatstid.

Da vi stod blandt de sidste ved bagagebåndet uden bagage, kom en lufthavnsmedarbejder pludselig i tanke om, at transitbagage vist kom på et andet bånd, som lå i et aflåst rum ved siden af.

Det kostede os yderligere 15 min. at finde en nøgle til rummet, men heldigvis stod bagagen og ventede på os da vi endelig fik låst døren op.

Mærkeligt der ikke skiltes med denne “detalje”.

Som aftalt med med vores hotel (affiliatelink), stod vores chauffør klar med navneskilt i hånden og ca. 30 min. senere ankom vi til vores super skønne hotel.

Renaissance Sharm El Sheikh Golden View Beach Resort

Hotellet (affiliatelink) var super lækkert og med en fantastisk beliggenhed ud til Rødehavet.

Pool-renaissance-hotel

Vi kunne boltre os i 4 pools, 3 restauranter og overalt blev vi mødt af de sødeste, mest imødekommende og serviceminded mennesker.

Næste gang vi kommer til Sharm el Sheikh skal vi helt sikkert bo her igen.

Læs mere om vores hotel ›
Find priser på hotellet her ›

Aktiviteter i Sharm el Sheikh

Allerede første dag ved poolen, blev vi introduceret til samtlige repræsentanter fra de forskellige aktiviteter der tilbydes af både hotellet og andre udbydere i området.

Dykkerskole-renaissance-hotel

Tanken bag at sælge oplevelser allerede den første dag en gæst ankommer, er at de fleste turister er nemmere at overtale den første dag. Behovet for selvforkælelse er stort og du er stadig totalt uvidende om prisniveauet.

Vi lod os nemt overtale, og bookede en tur i Sinai ørkenen med besøg i en lille beduinlejr, hvorfra vi kunne snorkle. Herudover bestilte vi også tid til en full treatment i hotellets spa.

Ras Mohammed – ørken, beduinlejr & snorkletur

Vores tur til Ras Mohammed – ørkenen og beduinlejren, var en rigtig god oplevelse og på ingen måde kommerciel, som jeg har oplevet det i Dubai’s ørken.

Sinai ørkenen

Vi blev hentet kl. 8.30 om morgenen af en rigtig sød chauffør. På hele turen var han en yderst kompetent guide, som på flydende engelsk fortalte om Sharm el Sheikhs kultur og historie, og om alt vi passerede på vores vej.


Ørkensafari er fantastisk og kan varmt anbefales

Flere gange kørte han os til steder, som var helt udenfor vores ellers fastlagte program – steder han mente vi også skulle se.

Ørkenlandskabet i Sinai er fantastisk og skiller sig ud fra andre ørkener jeg ellers har besøgt. Til trods for at ørkenen er gold, så er der alligevel meget både vand og liv.

sinai-oerkenen

Overalt kan man se vand og på afstand er det i de smukkeste farver som hele tiden ændre sig afhængig af dybden.

Flere steder mødte vi “vilde” kameler (dromedarer) som tilhører beduinerne, men som får lov til at løbe frit omkring i Sinai ørkenen.

sinai-oerkenen

Ren ørken

Vores guide fortalte, at for at undgå affald flyder og spreder sig i ørkenen, så har regeringen indgået en betalt aftale med beduinerne om, at de holder ørkenen ren for alle former for affald og især plastik.

Det virker! – og det var en fornøjelse ikke at se affald ligge og flyde i vejkanten eller andre steder – noget som efterhånden er et sjældent syn.

At se en ørken indrammet af både bjerge og vand er nærmest surrealistisk – ørken forbinder man jo ikke ligefrem med vand.

jordskaelv-krater-sinai
Mine 3 poder ved et jordskælvskrater i ørkenen

Bedawi ECO camping, Ras Mohammed

Den lille beduinlejr vi besøgte efter vores tur rundt i ørkenen, lå helt fredeligt og for sig selv, lige ud til Rødehavet. Her skulle vi snorkle.

beduinlejr-Sharm-el-Sheikh

Beduinlejren bestod af ca. 5 telte som, hvis man virkelig skal have en beduinlejr oplevelse, kan leje for en nat eller nogle dage.

beduintelt-sinai

Herudover var der et hovedtelt med et lille køkken i den ene side, stole og borde i midten, og madrasser i den anden side til at sidde/ligge og hygge på.

“Jord-toilet” og friluft-bruser lå diskret placeret bag en lille bakke.

beduinlejr-omraadet
Hyggeområdet og vores taxaguide

Snorkling i Ras Mohamed

Ca. 20 m. fra hovedteltet begav vi os ud i det kolde Rødehav, hvori vi skulle have vores første snorkleoplevelse.

Egypteren som drev lejren, tog med os på snorkleturen som instruktør (det er ved lov, at der altid er instruktør med ud og snorkle på bookede ture).

Ras-Mohamed-sinai-Rejse-til-Sharm-el-Sheikh
Strandbredden ud for beduinlejren hvor der snorkles på revet

Vores første snorkletur i Rødehavet var en succes, og til trods for at vandet var MEGET koldt, var det en fantastisk oplevelse med masser af smukke og levende koraller og fisk i alverdens farver.

Efter snorkleturen sad vi i teltet og hyggede med beduinkaffe, mens vi hørte om livet i ørkenen og som beduin.

beduinlejr-kaffe-Rejse-til-Sharm-el-Sheikh
Kaffetid

Full treatment – Spa behandling på hotellet

Vi gik all in på spa behandlingen.

Der var masser af behandlinger at vælge mellem og iflg. spa repræsentanten, ja så fik vi den absolutte bedste behandling til den mest fantastiske pris.

Ud over forskellige enkeltstående behandlinger, så kunne man også vælge pakker hvor du får hele balladen.

Billigst massage på stranden

Vi prøvede at prutte prisen ned, men i stedet byttede spa-manden rundt på de forskellige behandlinger i pakken. Vupti, så blev prisen på behandlingen/pakken stadig den samme, men med langt bedre behandlinger i følge spa-manden.

Spa behandlingen var fantastisk og til fuldstændig samme pris som vi kunne få den til herhjemme.

Senere fandt vi ud af, at vi til samme pris, 100 m nede af stranden kunne havde fået et 10 turs klippekort til 1 times massage pr. gang.

Hele behandlingen tog 2 timer og kostede ca. 700 kr. pr. pers.

8 timers bådtur med snorkling og frokost

På vores hotel mødte vi et dansk par, som fortalte om deres mange bådture med dykning og snorkling. En tur jeg selv havde prøvet at finde og booke, men som ikke rigtig var lykkedes for mig.

Snorkletur-sharm-el-sheikh

Parret skulle på endnu en tur og fik arrangeret at vi også kom med.

Rejsens bedste oplevelse

Kl. 7.30 blev vi hentet på hotellet og kørt til dykkercentret Werner Lau Divers.

Baadtur-sinai-divers

Det blev en helt vidunderlig dag! Fantastisk snorkling, hygge på dækket, en frokost som blev vores bedste måltid på hele turen og solbadning på store madrasser.

Vi så smukke koraller og fisk i det reneste og klareste vand jeg længe har været i, og på tilbagevejen legede delfiner med deres børn.

delfiner-sharm-el-sheikh

Vi kan virkelig anbefale at tage på bådtur. Det er en kæmpe oplevelse for både børn og voksne.

> Læs meget mere om vores bådtur, priser og Werner Lau Diving < 

Shopping og “must see” i Sharm el Sheikh

Ingen rejse uden shopping – og skal du shoppe lækre “mærkevarer” i alt fra tasker og tøj til sko og solbriller, så er Sharm el Sheikh helt sikkert et godt sted.

Naama-bay-shopping

Som noget af det første, besøgte vi butikkerne på vores hotel. Her lå en taskeforretning med et godt og stort udvalg af tasker, punge og kufferter. Alle i de kendte mærker fra Louis Vuitton, Gucci, Hilfiger, Chanel etc.

Alle varer er kopivarer

(Jeg behøver vel ikke skrive, at ingen af ovennævnte navne har noget som helst at gøre med de originale brands).

Endvidere lå der en smykkeforretning med funklende “diamanter”. En souvenirbutik med pyramider, kamel tingeling, Cleopatra i nøgleringe etc.

Naama-bay-shopping

Vi besøgte shoppingområderne SoHo Square – det fancy område, The old Market – det lokale område og Naama Bay – området som omtales som det mest turistede.

> Læs mere om shoppingområderne <

Billigere shopping end i Asien

Vores generelle oplevelser af alle shoppingområderne i Sharm el Sheikh var, at alt hvad du kan købe er BILLIGT – billigere end mange steder i Asien.

Der er ingen af områderne som er billigere/dyrere end andre – medmindre du følges med en egypter, som helt sikkert kan få priserne endnu længere ned, end du selv kan prutte dig til.

Alle varer er kopivarer, men af en rigtig god kvalitet – og deres egne skindvarer er super lækre.

Ingen af stederne vrimlede det med turister og alle sælgere var super søde og “anmasende” på en helt ok måde – de var på ingen måde aggressive.

Vi fik som sådan ikke et favorit shoppingområde, men Naama Bay blev stedet vi shoppede. Området er stort og byder på meget andet end bare shopping. Det vil umiddelbart være her vi en anden gang også skal shoppe.

Fik vi et favoritsted i Sharm el Sheikh, så var det Farsha Mountain Lounge.

Farsha – en super hyggelig egyptisk lounge

Farsha Lounge syner ikke af meget fra vejen. Men når man kommer gennem indgangspartiet og hen til trappen, så er det virkelig en wauw oplevelse.

Farsha-lounge

Allerede fra første trin af den lange trappe som fører ned af bjerget og forbi de mange plateauer loungen er bygget på, er der en helt særlig hyggestemning.

En 1001 nats oplevelse

Det er fuldstændig som at begive sig ind i Aladdins hule.

Overalt og i flere niveauer sidder folk på orientalske madrasser og ved små borde og hygger med vandpiber og udsigt over Rødehavet.

Indretningen er gennemført med smukke detaljer i form af krukker, bænke, tæpper, billeder og meget mere.

Farsha-lounge

I et par timer sad vi og nød den gode atmosfære over en kop kaffe og nogle shakes, mens vi studerede de mange gæster.

Stedet var pakket og uanset hvorfra i verden folk kom, sad man side om side og nød en dejlig aften.

> Læs mere om Farsha Lounge <

Vores oplevelse med Sharm el Sheikh

Vi havde 11 vidunderlige dage i Sharm el Sheikh og på intet tidspunkt følte vi os utrygge.

Det er tydeligt at Sharm el Sheikh har stort fokus på sikkerheden og arbejder hårdt for igen, at blive en attraktiv destination.

Vi oplevede på intet tidspunkt at deres sikkerhedsforanstaltninger virkede generende. I stedet får man en god tryghedsfornemmelse. Det går ikke soldater rundt med geværer eller lign.

Flere steder som fx. ved nogle shoppingområder har man valgt at lukket for al indkørsel. Andre steder skal man igennem en metaldetektor for at komme ind i området.

På hotellerne skal alle gennem en detektor og have tjekket håndbagagen.

Udenfor hotellerne skal du altid have dit pas med dig, da det skal kunne fremvises ved et sikkerhedstjek. Du skal kunne dokumentere din identitet – det oplevede vi nu ikke.

Desværre er der stadig mange fordomme om at rejse til Egypten. Ja, der er steder man ikke bør rejse til i Egypten, men Sharm el Sheikh er et lukket område som har deres helt egne regler og love.

Holder man sig til Sharm el Sheikh, så er det ikke farligere end til et hvilket som helst sted i Europa.

RejseTips til Sharm el Sheikh

 • Book fly i god tid – desto tættere på afrejsedatoen, desto dyrere bliver billetterne!
  Blot nogle dage før vi købte flybilletter (affiliatelink) fandt vi dem til ca. 2400 kr. pr. person, i mellemtiden steg de ca. 3.500 kr. pr. pers.
  Vi fløj med Egyptair (booket via Momondo.dk (affiliatelink) som på vores rejse tidspunkt var de billigste). Et ok selskab når man ikke skal flyve længere.
 • Kan du booke direkte flybilletterså gør det!
  Skal du via Kairo, skal du betale US$ 25 ekstra pr. pers. for et turistvisum
  Du skal være i godt tid for at sikre at direkte billetter ikke er udsolgt.
 • Rejsen kan i nogle perioder være billigere ved at købe en færdigrejse, med mulighed for at flyve direkte.

Få din egen guide – undgå tursitbusser

 • Skal du på safari/beduintur, så book en privat tur frem for en bustur. Vi var kun os i bilen (vi bookede via vores hotel).
  Flere gange kørte vi forbi fyldte busser, som kørte og stoppede de samme steder som alle andre busser. Vores chauffør sørgede for kun at køre os steder hen vi havde helt for os selv.
 • Rigtig mange af de ansatte på hotellerne taler lidt dansk – alle taler engelsk
 • Forvent ikke det store af din all incl. (hvad angår mad og drikke). Der er restriktioner på hvad du får af mad & drikke og det er bestemt ikke af den bedste kvalitet.
 • Vær opmærksom på, at gæster ved buffeten er slemme til at tage maden med fingrene (det er derfor du altid hører om dårlige maver)
 • Er du et madøre, så skal du ikke rejse til Sharm el Sheikh – der er ingen madkultur overhovedet og man spiser primært junk
 • Prisniveauet er LAVT – lavere end i Asien.
  Taxa, mad, kopivarer etc. er super billigt.
 • Man kan kun hæve 2000 egyptiske pund (ca. 700 kr.) ad gangen i ATM maskinerne. Hver gang du hæver betaler du et gebyr på kr. 30.
  Har du dollars eller Euro liggende, så tag dem med.

En god anbefaling

Egypten viste sig at være en helt fantastisk oplevelse. Vi valgte Sharm el Sheikh på baggrund af sol-garanti, en forholdsvis kort rejsetid og et billigt rejsemål, men at vi fik langt mere end forventet og hvad vi turde håbe på.

harm-el-Sheikh-familiebillede-Rejse-til-Sharm-el-Sheikh
Mine 3 børn og mig

Vi skal helt sikkert tilbage til Sharm el Sheikh – for ja, vi tør godt rejse til Sharm el Sheikh.

Artiklen er opdateret d. 3. juni 2022

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »