Smukke Mallorca på en uge

Tilbage i 1988 var jeg på guideskole med Spies Rejser på Mallorca. På det tidspunkt opholdte vi os primært i Palma området.

For ca. 13 år siden blev det til endnu et besøg. Denne gang på en uges charterferie med familien, hvor vi boede i Alcudia.

På ingen af mine tidligere 2 besøg, var jeg rundt og se hvad øen havde at byde på. Så da den traditionelle sommerferie på Kreta blev droppede til fordel for en uge på Mallorca, skulle det være for at se øen denne gang.

Her kan du læse min rejsebeskrivelse af vores mange skønne oplevelser på smukke Mallorca på en uge.

Smukke Mallorca på en uge

Vi arrangerede selv turen hjemmefra. Bookede flyhotel (affiliatelinks) og lejede bil  for hele ugen. Bilen kunne samtidig kunne være vores transfer til og fra lufthavnen.

Porto de soller havn på Mallorca
Porto de Sóller

Da jeg bestemt ikke er tilhænger af store badebyer med et utal af højhus-hoteller, masser af trafik, horder af turister etc, var det vigtigt at finde et mere tilbagelænet og hyggeligt område at bo i.

Af venner blev jeg anbefalet Porto de Sóller.

På billeder så det helt fantastisk ud med bjerge i baggrunden, en marina, strand og en lille charmerende sporvogn, som vi kunne køre til Palma med.

Porto de soller havn på Mallorca
Porto de Sóller

Valg af hotel

Udvalget af hoteller var begrænset i forhold til de fleste andre steder på Mallorca, så dette måtte jo så også betyde færre turister, tænkte vi.

Vi bookede 8 nætter på Hotel Edén Nord (affiliatelink) – et 3 stjernet hotel, som lå lidt tilbagetrukket fra strandpromenaden. Hotellet havde en skøn udsigt til bjergene og lå kun ca. 3 minutters gang fra strand og marina.

Hotel Edén Nord på Mallorca
Hotel Eden Nord

>> Læs min Anmeldelse af Hotel Edén Nord her << (affiliatelink)

Porto de Sóller

Porto de Sóller levede helt op til vores forventninger. Byen, som er en lille bugt omgivet af bjerge, er ikke ret stor, men yderst charmerende. Alt foregår langs den ca. 1,5 km lange strandpromenade.

Stranden ligger i den sydlige ende. I midten ligger den lille togstation – som fungerer som café og hvorfra den lille sporvogn afgår. Fra stationen fortsætter marinaen op langs den nordlige ende af promenaden.

Porto de soller havn på Mallorca

Et stort udbud af restauranter og caféer ligger hele vejen langs marinaen. På modsatte side af vejen ligger små butikker, primært med de sædvanlige turistbutikker med tøj, badeudstyr og souvenirs.

Stranden

Stranden er rigtig fin og ren – indimellem bliver der fyldt op med nyt rent sand.

Nogle steder har du mulighed for at leje solvogne med parasoller for den nette sum af ca. €20 (2019 priser). Dog kan du på størstedelen af stranden ligge på dit eget håndklæde og under din egen medbragte parasol.

Stranden på Porto de soller - Mallorca

Sporvognen

Porto de Sóller’s største seværdighed er den lille sporvogn. Toget kører i pendulfart mellem Sóller og Port de Sóller.

Sporvognen i Porto de soller havn på Mallorca
Sporvognen i Porto de Sóller

Turen med sporvognen afgår fra centrum af promenaden og kører ind til byen Sóller. Byen Sóller forveksles ofte med Porto de Sóller, men det er altså en helt anden by.

Turen med sporvognen til Sóller tager ca. 20 min. og koster €7 pr. person (2019 priser).

En super hyggelig tur, som på rigtig “Det lille hus på prærien” manér, tager dig gennem de små byen mellem Sóller og Porto de Sóller. Togets endestation er i centrum af byen Sóller.

Turismen i Porto de Sóller er meget afslappet og af den lidt mere voksne slags. Natteliv er der vist ikke meget af, men masser af hygge.

Marinaen

En aften gik vi til den nordligste ende af marinaens mole.

Gemt væk bag containere og andet, kom vi til et lille område hvor der blev holdt et interimistisk boheme arrangement.

Fra gamle campervogne var der salg af mad og drikkevarer. Et lille orkester stod og underholdte og i midten af pladsen var der opstillet borde og stole. Hyggestemningen var i top.

Området var omgivet af de flotteste private luksus yachts.

Porto de Sóller er et rigtig dejligt område – et område jeg til enhver tid ville vende tilbage til.

Palma

Fra byen Sóller kan du stå af sporvognen og tage et andet gammelt tog videre til Palma.

Hjemmefra havde jeg opfattelsen af, at man kunne køre direkte til Palma fra Porto de Sóller. Det kan man ikke, der skal skiftes sporvogn i Sóller.

Turen tager ca. 1 time og koster €40 pr. person (2019 priser).

Endnu en rigtig dejlig tur. Fra de åbne trævogne får du den smukkeste udsigt over bjergene, kører gennem små landsbyer, olivenlunde og frugtplantager og ikke mindst, gennem mørke og lange tunneler i bjergene.

Sporvognstur til Palma
Sporvognen til Palma fra Sóller

Efter ca. 1 times kørsel lander du ved endestationen midt i Palma by. Herfra er der kun ca. 5 minutters gang til hovedstrøget.

Kommer du til Palma med sporvognen, så vær obs på hvornår sporvognen kører retur til Sóller. Vi havde knapt 3 timer vi kunne tilbringe i byen, før vi igen skulle med det lille tog retur.

Palma centrum

Palma er en ren og skøn by med masser af små gader og stræder. Der er butikker af alle slags, både store internationale og små special butikker.

Palma bymidte - Mallorca
Palma

Den store Katedral, som ligger midt i byen og ud til vandet, er byens største trækplaster. Adgang til kirken koster ca. 65 kr. (2019 priser)

Katedralen i Palma Mallorca
Katedralen i Palma

Palma er en by med nerve og en dejlig atmosfære.

At trave rundt i byen og se på smukke bygninger. Blive underholdt af gadegøglere. Sidde på en café og studere mennesker. Købe en sandwich i en af de lækre skinke sandwich shops, er et must når man besøger øen.

Gøglere i Palma by
Gadegøglere i Palma

Lokale delikatesser i Palma
Lokale delikatesser i Palma

Skal der shoppes på Mallorca, så er Palma stedet. Her finder du det største og billigste udvalg. Vi havde, som sagt, kun ca. 3 timer i byen, men vi kunne sagtens have brugt det dobbelte.

Valldemossa

Valldemossa var en af de byer jeg hjemmefra vidste jeg gerne ville besøge.

Valldemossa - Mallorca

Da vi ankom til byen var det alligevel lidt af et tilfælde, da vi egentligt ledte efter en strand, men i stedet endte oppe i bjerget.

Byen består primært af flotte cremefarvede stenhuse med blomster og grønne planter. Stemningen er super hyggelig og afslappet. Overalt ligger der små restauranter, caféer og butikker.

Valldemossa - Mallorca

Valldemossa - Mallorca

Deiá

Turen til Valldemossa gik over bjerget via den lille hyggelige by Deiá. En fantastisk lille og charmerende bjerglandsby.

Deia bjerglandsby - Mallorca

Til trods for, at al kørsel på bjerget foregår i hårnålesving, så er køreturen det hele værd. Udsigten fra bjerget er mere end smuk og skifter mellem hav og bjergbyer.

Deia bjerglandsby - Mallorca

Ingen steder på Mallorca undgår du turister. Men i disse små bjergbyer, er turismen langt mindre og meget mere behagelig. Her møder du også de lokale i bybilledet.

Vi nød i hvert fald meget vores besøg i disse billedeskønne byer.

Alcudia

Fra vores tidligere besøg på Mallorca og i Alcudia, kunne vi vagt huske noget om en lækker lang, bred og flot sandstrand. Vi besluttede derfor at køre til Alcudia og bruge en dag på stranden.

Alcudia strand - Mallorca

Alcudia HAR en lang, bred og flot strand. Den siges at være børnevenlig, da du skal ret langt ud før det bliver dybt.

Hvad Alcudia også har, er en million turister.

Vi fik nogle timer til at gå på stranden, primært med at studere den enorme mængde af mennesker i alle afskygninger.

Udover de mange turister, går der strandsælgere rundt mellem de tæt parkerede solvogne og byder på alt fra frugter til massage.

Alcudia strand - Mallorca

Det var umuligt at tage en lur i al menneskemyldret, så jeg lod mig overtale til en halv times kropsmassage af en kineser til €15.

Desto længere hen på dagen vi kom, desto flere mennesker kom der til.

Alcudia er et forholdsvist stort område som udover stranden har masser af butikker, restauranter og underholdning – og ledige parkeringspladser.

På intet tidspunkt er man i tvivl om, at det er hertil pakkerejserne går. Underholdning er der nok af, både på land og vand.

Alcudia er ikke et sted der tiltaler mig og ikke kun på grund af de mange turister.

Naturen på den vestlige side af Mallorca er bjergrigt med små charmernede byer. Den nordøstlige side, hvor Alcudia ligger, er langt mere fladt og (i mine øjne) ucharmerende.

Port d’Andratx & Sant Elm

Port d’Andratx, Sant Elm & Camp de Mar var 3 kystbyer vi blev anbefalet at besøge. Byer med flotte marinaer, strande og store luksus huse.

Vi kørte gennem Port d’Andratx og Sant Elm, som begge er meget smukke områder i den pænere og dyrere ende af skalaen. Det til trods, afholdte det bestemt ikke turisterne for at tage hertil. Strandene var som fluepapir og at en finde parkeringsplads var helt umuligt.

Uden en parkeringsplads måtte vi nøjes med at køre rundt og kigge på det smukke område. Et område hvor spanierne selv holder ferie. På hele strandvejen lå store og flotte huse med fantastisk udsigt over marinaen.

Camp de Mar

Vi fortsatte videre til Camp de Mar hvor vi endelig fik en parkeringplads.

Camp de Mar - Mallorca

Faktisk havde vi hørt, at Camp de Mar skulle være et dejligt og forholdsvist roligt område – det var bestemt ikke det der mødte os.

Vi styrede direkte mod stranden og vandet, og håbede på at finde en lidt hyggelig restaurant hvor vi kunne spise frokost.

For enden af vejen og på hver sin side, lå 2 kæmpe store turisthoteller.

Fra restauranten kunne man sidde og kigge udover strandens farveorgie af parasoller og mennesker i alle aldre og afstøbninger.

Stranden i Camp de Mar - Mallorca

Fra den anden side af restauranten var udsigten en anelse mere charmerende og udholdeligt (når nu man ikke er fluepapir strand).

Stranden i Camp de Mar - Mallorca

Hyggedage i Porto de Sóller

Vi brugte ca. 1-2 hele dage på vores “egen” lille strand i Porto de Sóller. Hver dag ved drinkstid (ca. kl. 17) var vi tilbage på vores lille Hotel Edén Nord (affiliatelink). Her hyggede vi sammen ved poolen med sangria eller hvidvin, og snak med de andre gæster.

Om aftenen gik tur langs strandpromenaden og nøde stemningen. Caféer og restauranterne summede af hygge og nogle steder kunne man sidde og lytte til en gademusikant.

Skal jeg til Mallorca igen, ville jeg helt sikkert bo i Porto de Sóller igen.

Aftenstemning i Porto de Soller - Mallorca

RejseTips til Mallorca

  • Skal du med sporvognen fra Porto de Sóller til Palma, så kan du med fordel købe hele turen allerede fra Porto de Sóller. Pris for en samlet billet t/r €32 (2019 priser).
  • Er du til vandreture, så findes der flere rigtige flotte ruter i området mellem Porto de Sóller og Deiá. En super smuk tur.
  • Det kan være forvirrende at vurdere hvilke veje man skal køre fra Porto de Sóller til andre byer og strande uden at ende i bjergene.
    Skal du sydligt og vil du undgå bjergkørsel, så start med at sætte kurs mod Palma lufthavn. Når du nærmer dig Palma, kan du taste din destination på GPS’en – så burde du ikke ende i bjerget (vi endte flere gange ufrivilligt i bjerget, ved at sætte gps’en direkte til destinationen).
  • Tunnelerne blev pr. 1. juli 18 gratis at køre gennem – brug dem ellers ender du i bjerget!

Leje bil på Mallorca

Vi lejede bil gennem biludlejningsfirmaet blev Record Rentacar.

For 8 dage kostede det ca. kr. 1.500,- som var inkl. afhentning udenfor åbningstid, ekstra forsikring ved bla. tyveri samt en fuld tank benzin (diesel).

Vi blev lovet en bil i Ford Focus størrelse og standard. Vi fik en super lækker Renault Megane med alt tænkeligt udstyr.

Billeje på Mallorca

Vi havde hørt mange skræk historier omkring billeje på Mallorca. Vi havde INTET at klage over. Alt kørte som smurt fra vi fik bilen udleveret til vi afleverede den igen.

Vores erfaring blev, at leje bil hjemmefra var langt billigere og mere fleksibelt end hvis vi hele tiden skulle med offentlig transport eller taxa.

Mallorcas infrastruktur er i topklasse – det er en ren fornøjelse at køre bil på Mallorca.

Vores tur på Mallorca var oplevelsesrig. Vi fik set rigtig meget af den smukke ø. Vi vil til enhver tid foretrække den vestlige side af øen, med den smukkeste natur og bjerge.

Artiklen er opdateret d. 1. juli.2022

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »