Toldregler

– Hvad må du have med hjem fra rejsen

Toldregler – det må du have med hjem i bagagen

Jeg har rejst rigtig meget! Alligevel står jeg ofte i lufthavnen eller på mit ferieparadis og tænker, hvad og hvor meget er det nu jeg må have med hjem.

Hver gang kan jeg bare ikke huske reglerne og det er møg irriterende.

Har du det på samme måde og vil du være helt sikker på at du overholder reglerne, så kan du på denne oversigt, helt præcist se hvad du må have med hjem fra rejser i og udenfor EU.

Toldregler

Udover ovennævnte toldregler, er der også andre ting du skal være meget opmærksom på:

Kopivarer

De fleste som har været ud at rejse, har på et eller andet tidspunkt sikkert fået tilbudt at købe den ene eller anden form for kopivare.

De fleste forbinder nok mest kopivarer med tøj, sko, ure og elektronik, men også ting som legetøj, parfumer og lægemidler sælges der rigtig meget af og det kan være direkte farligt.

Der er oftest ingen kontrol med produktionen, hvorfor det kan være tilsat masser af skadelige og giftige ting.

Så hold jer så vidt muligt fra at købe disse varer!

Dyr & Planter

Principielt må du gerne tage planter med hjem fra EU – så længe det er til eget brug. Dog skal du være opmærksom på, at der på en del planter gælder særlige tilladelser. Det kan du læse mere om her.

Tøj, sko, tasker etc. samt souvenirs som stammer fra truede dyrearter såsom slangeskindssko og -tasker, pelse mm er ulovlige at tage med hjem. Også selv om det kun er i fx. små nøgleringe etc. Gør du det alligevel vil varerne blive konfiskeret og du kan se frem til en betragtelig bøde.

Koraller, stødtænder, tigertænder m.v. er der især stort fokus på. Disse varer bliver ofte solgt fra butikker og markeder – hold jer langt væk fra at købe disse “souvenirs”.

Køber du alligevel, kan du se frem til meget dyre bøder, samtidig med at du støtter ulovligt bla. krybskytteri.

Med Washington konventionen og CITES konventionen, er der indgået aftale med mange lande om at sikre handel af truede vilde dyr og planter, herunder koraller.

Også selvom undskyldningen ofte er, at de ikke er taget fra vandet, men fra sandet.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *