Toldregler – det må du have med hjem i bagagen.

Jeg har rejst massevis af gange og alligevel, står jeg hver gang enten i lufthavnen eller på mit ferieparadis og tænker, hvad og hvor meget er det nu jeg må have med hjem?

Hver gang kan jeg bare ikke huske reglerne, og det er møg irriterende.

Har du det på samme måde, og vil du være helt sikker på at du overholder reglerne, så kan du på denne oversigt, helt præcist se hvad du må have med hjem fra rejser i og udenfor EU.

toldregler_rejser-i-og-udenfor-eu

Udover ovennævnte toldregler, er der også andre ting du skal være meget opmærksom på:

Skadelige kopivarer

De fleste som har været ud at rejse, har på et eller andet tidspunkt fået tilbudt at købe den ene eller anden form for kopivarer.

De fleste forbinder nok mest kopivarer med tøj, sko, ure og elektronik, men også ting som legetøj, parfumer og lægemidler sælges der rigtig meget af og det kan være direkte farligt.

Der er ofte ingen kontrol med produktionen, hvorfor der kan være masser af skadelige og giftige ting i. Så hold jer så vidt muligt fra at købe disse varer!

Dyr & Planter

Principielt må du gerne tage planter med hjem fra EU – så længe det er til eget brug. Dog skal du være opmærksom på, at der på en del planter gælder særlige tilladelser. Det kan du læse mere om her.

Tøj, sko, tasker og andre ting og souvenirs som stammer fra truede dyrearter såsom slangeskindssko og/eller -tasker, pelse – også selv om det kun er i fx. små nøgleringe etc. – er ulovlige at tage med hjem. Gør du det alligevel vil varerne blive konfiskeret og du kan se frem til en betragtelig bøde.

Koraller, stødtænder, tigertænder m.v. er der især stort fokus på, da mange rejsende ikke er klar over de strenge regler og det ofte bliver solgt fra decideret butikker eller markeder.

Med Washington konventionen og CITES konventionen, er der indgået aftale med mange lande om at sikre handel af truede vilde dyr og planter – herunder koraller.

– også selvom undskyldningen ofte er, at de ikke er taget fra vandet, men fra sandet.

Her kan du læse mere om toldregler og hvad du må tage med hjem til Danmark

Få mange flere gode Tips til rejsen → Læs her