Attraktioner på Koh Samui

Er du på vej til Koh Samui så får du her en oversigt til nogle af øens attraktioner og oplevelser.

Grandma & Grandpa (Hin Ta & Hin Yai)

Grandma & Grandpa templet (affiliatelink), på thai kaldt Hin Ta og Hin Yai, er nogle ret fascinerende klippeformationer beliggende i det sydlige Lamai.

Klipperne har givet anledning til meget morskab og ikke mindst spekulationer, da de for mange år siden blev opdaget af de lokale.

grandma-grandpa-samui_optimized

Sagnet om de 2 klipper er flg.:

Et ældre par boede med deres søn i provinsen Nakhon Si Thammarat. Da deres søn var blevet voksen, mente de at det var på tide, at han blev gift.

Parret besluttede at sejle til en nærliggende provins for at bede om hånden til datteren af en mand ved navn Ta Monglai.

Undervejs kæntrede deres båd i en storm. Da den ældre mand og hans kone druknede i havet, forvandlede de sig til klipper som bevis på deres reelle hensigter overfor den kommende bruds forældre.

Historien kan også læses på et skilt ved klipperne.

Big Buddha templet (Wat Phra Yai)

Big Buddha templet (affiliatelink) ligger på en lille klippeø ud for det nordøstlige hjørne af Koh Samui. Den 12 m siddende “guld” buddha statue blev bygget i 1972 og er øens populæreste attraktion.

Attraktioner på Koh Samui - Big Buddha

Buddhaen kan ses på flere kilometers afstand og er formentlig det første du ser, hvis du flyver til Koh Samui.

På området omkring buddha’en ligger der flere små fine templer. På gårdspladsen med den farverige trappe op til buddha’en sælges der alt fra amuletter & div. religiøse ting, til tøj og souvenirs.

RejseTip: Husk at medbringe et tørklæde eller bluse med ærmer. Det er en fornærmelse hvis du går rundt på området med bare arme. Og du vil blive stoppet af en munk.

Varighed: Du behøver ikke afsætte en hel dag, blot en time eller to.

Na Muang Waterfalls

Der er flere vandfald på Koh Samui. Et af de flotteste er Na Muang vandfaldene (affiliatelink) som ligger ca. 10 km syd for Nathon.

Fra Na Muang parkens parkeringsplads skal du kun gå ca. 100 m før du kommer til det første af de 2 vandfald. Det ca. 18 meter høje vandfald.

Na-Muang-vandfaldene

Herfra er der yderligere ca. 100 m til det næste og største vandfald på 80 m højde. Turen til det største vandfald kan være lidt udfordrende på de 30 min. det tager at gå op ad bakke.

Dog er det bestemt udfordringerne og de 30 min. værd.

Sæt mindst en halv dag af til denne tur og husk badetøj. Du kan sagtens tage turen uden guider. Der er masser af skilte som viser vej.

Den mumificerede munk

At opleve den mumificerede munk på Koh Samui er simpelthen et must.

Munken Loung Pordaeng døde i 1973 i en siddende meditativ stilling. Lige siden – og i samme stilling – har han været udstillet i et glasmontre i templet, Wat Khunaram.

Munk-med-solbriller-samui

Det er bemærkelsesværdige ved munken er, at lige siden han døde, har hans krop ingen tegn vist på større forfald.

Dette har givet anledning til mange spekulationer omkring den buddhistiske og thailandske kultur.

Lidt ironisk, så har munkene valgt at give den afdøde munk et par RayBan solbriller på, hvilket får det hele til at se endnu mere mystisk og komisk ud.

Templet er beliggende 6 km vest for Lamai. Det er gratis at komme ind i templet, men meget velanset at donere lidt bath. Husk tørklæde eller bluse med ærmer.

“Ladyboys cabaret”

På Chaweng Beach Road kan du opleve et lidt anderledes show, en Ladyboys kabaret, hvor der ikke er sparet på noget.

Underholdningen er sjov og en del anderledes end det man måske lige forestiller sig om en kabaret.

Thailand er meget åbne og venligtsindede overfor andre kulturer og ikke mindst seksualiteter.

ladyboy-cabaret-Attraktioner-på-Koh-Samui

På disse shows kan du se og opleve “Katoeyer”, som betyder det tredje køn. Tæt på det vi herhjemme vil kalde “drag-queens” og som i generationer, har spillet en stor rolle i Thailands underholdningsindustri.

I Thailand finder du rigtig mange “Kotoeyer” (ladyboys) som ofte er langt mere feminine i deres fremtræden end piger/kvinder normalt ville være.

Det kan være meget svært at spotte, om en pige nu også er en pige. Der har været historier, hvor det er kommet som noget af en overraskelse, at der stadig har været lidt “mand” tilbage.

Få en anderledes aften på Koh Samui. Alle forestillinger er fortolkninger af kendte sange fremført i flotte kostumer fyldt med glitter og glimmer.

Kør ud i naturen

Den sidste, men bedste anbefaling jeg vil give, er en du selv skal stå for. Koh Samui har en fantastisk natur som du bedst oplever på egen hånd. Lej en scooter eller bil og bare kør afsted.

Samui-natur-Attraktioner-på-Koh-Samui

Brug din GPS på mobilen og så bare kast dig ud i det. Du vil blive overrasket over hvor smuk øen er og hvor få turister der er udenfor byerne og de asfalterede veje.

Du kan sikkert få et kort over øen på dit hotel, men du får meget ud af, bare at køre på egen hånd og finde dine egne små “gemte” grusveje.

Arranger selv ture

Du kan sagtens selv arrangere ture til de forskellige attraktioner. Lej scooter eller bil, eller tag en af de små røde “bybusser”- også kaldet songthaew.

En anden mulighed er at lave en aftale med en lokal. Vi har haft succes med at spørge nogle strandsælgere. Det fungerede perfekt.

Det er altid godt at støtte de lokale. De er ofte rigtig gode som guider (også selvom de måske ikke taler engelsk). De har adgang til steder du ikke selv ville finde og ofte kan de skaffe rabatter til lokale shoppingsteder.

Herudover tjener de lidt ekstra penge som går til dem selv og ikke store virksomheder, som ofte står bag de organiserede guides.

Bookede ture

Nogle gange er det dejligt allerede hjemmefra, at have turene på plads. Andre gange kan man sidde på sin terrasse og booke en tur til næste morgen.

Vil du gerne booke nogle fastlagt ture så findes der flere muligheder.

Uanset hvor du bor, så kan du altid spørge om råd og muligheder i receptionen på dit hotel. Overalt ligger der ligeledes små turagenter som sælger alle former for ture.

Når vi rejser og vil booke ture på forhånd, bruger via altid Get Your Guide og/eller Viator (affiliatelinks). Begge er yderst professionelle, priserne er blandt de bedste for organiserede ture, og alt har fungeret rigtig godt.

Har du input og forslag til attraktioner og oplevelser på Koh Samui, så er du velkommen til at skrive i kommentaren herunder.

Attraktioner på Koh Samui er opdateret d. 2. maj 2022.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *