Inspiration til Thailand

De 6 regioner

De 6 regioner

Thailand er delt op i 6 regioner, som alle hver har deres at byde på. Her får du inspiration til Thailand med en hurtig gennemgang fra nord til syd og øst til vest.

Nordthailand

I det nordlige Thailand er det storslåede bjergkæder som dominerer landskabet. Det er herfra størstedelen af kilderne til de mange floder kommer.

Chiang Mai

Den nordlige region besøges primært af naturelskere som søger regnskovs adventure med vandrestier, vandfald overnatning i trætoppe, og besøg på de lokale fabrikker og små landsbyer.

Nordøstthailand

I det Nordøstlige Thailand finder du det smukke højlandet med de mange risterrasser. Det er bla. herfra Jasmin risene kommer og som eksporteres til hele verden.

Mekong floden
Langs Mekongfloden, som løber gennem området, ligger flere populære områder som Amphoe Chiang Khan i Loei provinsen, Tha Sadet Market i Nong Khai provinsen, Indokina markedet i Mukdahan provinsen og Sam Pan Bok Grand Canyon i Ubon Ratchathani provinsen.

Centralthailand

I Centralthailand løber floden Chao Phraya. Udover at være vigtig for de mange rismarker og landbrug, har floden også stor betydning for Thailands historie.

Ayutthaya
Af spændende seværdigheder finder du gamle historiske templer som Bang Pa-in Royal Palace og Bang Sai Royal Folkecenter i Ayutthaya provinsen, samt Koh Kret i Nonthaburi provinsen.

Er du til shopping, kan du udforske Bangkoks mange lokale markeder, såsom Wang Lang Market, Tha Phra Chan Market, Saphan Phut Night Market og Asiatique Night Market.

Sydthailand

I Sydthailand er det de mange smukke strande og øer som lokker.

Guide til Phuket - Koh Phi PhiBedst kendt er Phuket, Koh Samui, Koh Phi Phi, Koh Lipe og Koh Tao og en hel del flere.

Sydthailand er et af de mest eftertragtede feriedestinationer i Thailand.

Østthailand

Halvdelen af Østthailand består af bjerge, den anden halvdel af hav.

I denne del af Thailand er der ikke mange provinser, men masser af spændende seværdigheder og smukke steder som bør besøge.

De bedst kendte øer og områder på denne side af Thailand er Koh Samed, Koh Chang, Koh Mak, Koh Lan, Koh Si Chang, Bang Saen Beach, Pattaya, Jomtien Strand, Laem Mae Phim Strand og Mae Ram Phueng Beach.

Vestthailand

Det vestlige Thailand er bjergrigt med skove, vandfald og dæmninger. Her finder du en række gode nationalparker.

Er du til fantastisk natur så omfatter dette område et hav af attraktioner som Thong Pha Phum National Park, Srinakarin Dam, Vajiralongkorn Dam, Sai Yok Noi Vandfaldet og mange, mange flere.

Inspiration til Thailand er opdateret d. 20. april 2022.