Inspiration til Thailand

Guide til Bangkok

Guide til Koh Chang

Guide til Koh Kood

Guide til Koh Mak

Guide til Koh Samui

Guide til Phuket

Inspiration til Thailand

Få god inspiration til planlægningen af din rejse til Thailand. Læs alt fra Fakta, Øer og Områder, til personlige Rejseblogs & Anmeldelser.

Der er rigtig mange skønne steder i Thailand. Uanset om du er til charter, fest og farver, eller til natur, afsondrede steder og øde strande, så har Thailand det hele.

Thailand er det 50. største land i verden og det 12. største land i Asien – så der er masser af plads til at boltre sig på.

Har du endnu ikke bestemt dig for hvorhen du skal i Thailand, så får du her en beskrivelse af områderne.

Thailands 6 regioner

Thailand er indelt i 6 regioner som alle har hver deres at byde på.

Nordthailand

I det nordlige Thailand er det storslåede bjergkæder som dominerer landskabet. Det er herfra størstedelen af kilderne til de mange floder kommer.

Inspiration-til-Thailand-chiang-mai

Den nordlige region besøges primært af naturelskere som søger regnskovs adventure med vandrestier, vandfald overnatning i trætoppe, og besøg på de lokale fabrikker og små landsbyer.

Nordøstthailand

I det Nordøstlige Thailand finder du det smukke højlandet med de mange risterrasser. Det er bla. herfra Jasmin risene kommer og som eksporteres til hele verden.

Inspiration-til-Thailand-Mekong-floden

Langs Mekongfloden, som løber gennem området, ligger flere populære områder som Amphoe Chiang Khan i Loei provinsen, Tha Sadet Market i Nong Khai provinsen, Indokina markedet i Mukdahan provinsen og Sam Pan Bok Grand Canyon i Ubon Ratchathani provinsen.

Centralthailand

I Centralthailand løber floden Chao Phraya. Udover at være vigtig for de mange rismarker og landbrug, har floden også stor betydning for Thailands historie.

Inspiration-til-Thailand-Ayutthaya

Af spændende seværdigheder finder du gamle historiske templer som Bang Pa-in Royal Palace og Bang Sai Royal Folkecenter i Ayutthaya provinsen, samt Koh Kret i Nonthaburi provinsen.

Er du til shopping, kan du udforske Bangkoks mange lokale markeder, såsom Wang Lang Market, Tha Phra Chan Market, Saphan Phut Night Market og Asiatique Night Market.

Sydthailand

I Sydthailand er det de mange smukke strande og øer som lokker.

Inspiration-til-thailand-phuket

Bedst kendt er Phuket, Koh Samui, Koh Phi Phi, Koh Lipe og Koh Tao og en hel del flere.

Sydthailand er et af de mest eftertragtede feriedestinationer i Thailand.

Østthailand

Halvdelen af Østthailand består af bjerge, den anden halvdel af hav.

I denne del af Thailand er der ikke mange provinser, men masser af spændende seværdigheder og smukke steder som bør besøge.

De bedst kendte øer og områder på denne side af Thailand er Koh Samed, Koh Chang, Koh Mak, Koh Lan, Koh Si Chang, Bang Saen Beach, Pattaya, Jomtien Strand, Laem Mae Phim Strand og Mae Ram Phueng Beach.

Vestthailand

Det vestlige Thailand er bjergrigt med skove, vandfald og dæmninger. Her finder du en række gode nationalparker.

Er du til fantastisk natur så omfatter dette område et hav af attraktioner som Thong Pha Phum National Park, Srinakarin Dam, Vajiralongkorn Dam, Sai Yok Noi Vandfaldet og mange, mange flere.

youtube-RejseTanker.dk Se vores små videoer på Youtube

Det skal du vide om Thailand

Fakta om Thailand

Det bør du vide inden rejsen

Thailands Områder

Skønne områder

Guides til områder

Mest læste Rejseblogs

Anmeldelser – her skal du bo

Tours til de bedste seværdigheder

Har du spørgsmål til Thailand?

Verdens bedste Rejsebøger

Book hotel og optjens gratis overnatninger

Instagram-forside Følg os på Instagram

youtube-RejseTanker.dk Se vores små videoer på Youtube

Når du booker fly, hotel, seværdigheder osv. via vores links, tjener vi en lille smule i kommission - tak for din støtte.

Rejsetanker-dk-logo

På RejseTanker.dk skriver vi alt fra guides og rejsebeskrivelser, til anmeldelser og gode tips, alene baseret på at inspirere og hjælpe andre med planlægningen af drømmerejsen.

Personlige anbefalinger er nemlig dem, som giver de mest troværdige og de bedste oplevelser.