Blue Mountains og Australiens mest berømte søstre

27. februar 2018 Australien   RejseBlog

Er du i Sydney og trænger til en større naturoplevelse, så skal du smutte en tur til Blue Mountains

Ved en kort køretur fra Sydneys ydre metroområder finder du Blue Mountains.

Blue Mountains er en bølgende række af sandstensskrænter, kløfter, floder, klippeformationer og vandfald, der alle er dækket af et tykt tæppe af eukalyptusduftende australsk krat.

Blue-Mountains-og-Australiens-mest-berømte-søstre-natur

Blue Mountains, der en del af Great Dividing Range – verdens tredjelængste bjergkæde og en national stolthed og skønhed – har fået sit navn efter det lilla skær der kommer fra eukalyptustræerne.

Sådan var opfattelsen i hvert fald blandt områdets tidlige kolonister Blaxland, Wentworth og Lawson.

Hvordan denne trio var i stand til at navigere igennem dette ufremkommelige terræn – de var de første kolonister til at krydse bjergkæden – er uforståeligt.

Blue-Mountains-og-Australiens-mest-berømte-søstre-natur

Dette uforstyrrede og meget upålidelige område – som mange andre steder i den australske bush og outback, tager nu og da, stadig besøgendes liv på grund af fald, drukning, sult eller overeksponering.

Blue-Mountains-og-Australiens-mest-berømte-søstre-trekking

Blaxland var motiveret til at krydse bjergkæden af sin trang til at finde mere græsning til sit kvæg, og det er præcist, hvad du kan finde på den anden side af bjergkæden.

Her finder du rustikke landområder og utrolige, grønne marker fulde af køer, får, heste og den mest berømte af alle Australiens græssende dyr, kænguruen.

En overnatning i ethvert gæstehus eller tilflugtssted i bjergene omkring Oberon eller Lithgow vil helt sikkert give dig mulighed for at se en skare af af dyrene godt i gang med at græsse.

Blue-Mountains-og-Australiens-mest-berømte-søstre-landbrug

Men tilbage til de berømte søstre. Hovedturistområdet i Blue Mountains er den stille, kølige kulturarvsby Katoomba.

Byens hovedgade tilbyder en række klassiske butikker, caféer, restauranter og historiske hoteller.

Blue-Mountains-og-Australiens-mest-berømte-søstre-de-tre-søstrene

Hovedattraktionen i Katoomba ligger for enden af hovedgaden, Echo Point – det primære udsigtspunkt for “Three Sisters”, de tre store klippeformationer med udsigt ud over den enorme Jamison Valley.

Ifølge lokale indfødtes myter blev de tre søstre Meehni, Wimlah og Gunnedoo forelsket i mænd fra rivaliserende stammer.

For at forhindre deres ægteskaber forvandlede deres onkel dem til sten, men han blev dræbt før han kunne forvandle dem tilbage igen.

Besøgende med rimelig kondition kan gå til et lille udsigtspunkt ved Meehni, eller gå ned ad den enorme Giant Stairway – en 800-trin lang tur til bunden af dalen, hvor der er adskillige vandrestier.

Blue-Mountains-og-Australiens-mest-berømte-søstre-cable-car

For at komme op igen skal du enten i krig med de 800 trin eller gå 90 minutter til den ret så oprivende ’Scenic Railway’, der hejser gæster 300 meter opad til Katoomba Scenic World.

Nogle gange foregår dette i en 45-graders vinkel!

Både Echo Point og Katoomba Scenic World har restauranter og souvenirbutikker, men den største ‘Aussie’-oplevelse her er trekking- og vandreturene i regnskoven.

Selv ikke-vandrere kan gå igennem den australske flora og få glimt af dyrelivet fra højtliggende placeringer, hvor der er masser af steder at slappe af samt friske bjergvandløb – f.eks. Marrangaroo Spring – der bogstaveligt talt giver mineralvand direkte fra kilden.

Blue-Mountains-og-Australiens-mest-berømte-søstre-tunnel

Erfarne vandrere kan udforske Jamison Valleys mere afsidesliggende dele via et netværk af etablerede stier og campingpladser.

Dalen, der er 10 km bred og 12 km lang, kan krydes med tilladelse fra Sydney Water (ejerne af servicevejene i området), men der er endags- og tredagsvandreture for mindre intense oplevelser.

Blue-Mountains-og-Australiens-mest-berømte-søstre-vandfald

Udover at se Three Sisters fra Echo Point samt Jamison Valley, Scenic Railway og Katoomba Scenic World så er der også Jenolan Caves.

Jenolan Caves er en række kalkstenshuler med ni adskilte ’fremvisningshuler’, guidede ture, bjergkløftvandring og huleudforskning i fire forskellige sværhedsgrader.

Blue-Mountains-og-Australiens-mest-berømte-søstre-Jenolan-Caves

Endelig er der også Edge Cinema i Katoomba, der fremviser naturfilm om Blue Mountains på storskærm.

Blue Mountains og og Australiens mest berømte søstre samt byen Katoomba har masser af spændende og intense oplevelser i vente og er uden tvivl et besøg værd.

Få meget mere inspiration om Australien HER 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>