Blue Mountains og de 3 berømte søstre

Blue Moutains

Ved en kort køretur fra Sydneys ydre metroområder finder du Blue Mountains.

Blue Mountains er en bølgende række af sandstensskrænter, kløfter, floder, klippeformationer og vandfald. Alt sammen dækket af et tykt tæppe af eukalyptus duftende australsk krat.

Blue Mountains i Australien

Blue Mountains er verdens tredjelængste bjergkæde og en national stolthed og skønhed.

Kolonister

Sådan var opfattelsen i hvert fald blandt områdets tidlige kolonister Blaxland, Wentworth og Lawson.

Trioen var de første kolonister til at krydse bjergkæden og det er en gåde hvordan de var i stand til at navigere igennem det ufremkommelige terræn.

Blue Mountains i Australien

Dette uforstyrrede og vilde område, tager nu og da stadig besøgendes liv på grund af fald, drukning, sult eller overeksponering.

Blue Mountains i Australien

Blaxland var motiveret til at krydse bjergkæden af sin trang til at finde mere græsning til sit kvæg, og det er præcist, hvad du kan finde på den anden side af bjergkæden.

Naturen

Her finder du rustikke landområder og utrolige, grønne marker fyldt med køer, får, heste og den mest berømte af alle Australiens græssende dyr, kænguruen.

En overnatning i ethvert gæstehus eller tilflugtssted i bjergene omkring Oberon eller Lithgow vil helt sikkert give dig mulighed for at se en skare af dyrene godt i gang med at græsse.

Landskab i Blue Mountains i Australien

Hovedturistområdet i Blue Mountains er den stille, kølige kulturarvsby Katoomba.

Byens hovedgade tilbyder en række klassiske butikker, caféer, restauranter og historiske hoteller.

De berømte 3 søstre

Hovedattraktionen i Katoomba ligger for enden af hovedgaden, Echo Point.

Blue-Mountains-og-de-beroemte-3-soestre

Echo Point er det bedste udsigtspunkt for de berømte 3 søstre “Three Sisters“. Tre store klippeformationer med udsigt ud over den enorme Jamison Valley.

Myten

Ifølge de myter fra de indfødte, blev de tre søstre Meehni, Wimlah og Gunnedoo forelsket i mænd fra rivaliserende stammer.

For at forhindre deres ægteskaber forvandlede deres onkel dem til sten, men han blev dræbt før han kunne forvandle dem tilbage igen.

Besøgende med rimelig kondition kan gå til et lille udsigtspunkt ved Mehni, eller gå ned ad den enorme Giant Stairway. En 800-trin lang trappe til bunden af dalen, hvor der er adskillige vandrestier.

Cable car in Blue Mountains i Australien

For at komme op igen skal du enten i krig med de 800 trin igen eller gå 90 min. til ’Scenic Railway’, der hejser gæster 300 m op ad til Katoomba Scenic World.

Nogle gange foregår det i en 45-graders vinkel!

Trekking for alle

Både Echo Point og Katoomba Scenic World har restauranter og souvenirbutikker, men den største ‘Aussie’ oplevelse her, er trekking- og vandreturene i regnskoven.

Selv ikke-vandrere kan gå igennem den australske flora og få glimt af dyrelivet fra højtliggende placeringer.

På turen er der masser af steder at slappe af samt friske bjergvandløb – f.eks. ved Marangaroo Spring, som bogstaveligt talt leverer mineralvand direkte fra kilden.

Tunneler i Blue Mountains i Australien

Jamison Valley

Erfarne vandrere kan udforske Jamison Valleys mere afsidesliggende områder via et netværk af etablerede stier og campingpladser.

Dalen, der er 10 km bred og 12 km lang, kan krydses, men der er en- og tredagsvandreture for mindre intense oplevelser.

Vandfald i Blue Mountains i Australien

Udover at se The Three Sisters fra Echo Point, Jamison Valley, Scenic Railway og Katoomba Scenic World så er der også Jenolan Caves.

Jenolan Caves

Jenolan Caves er en række kalkstenshuler med ni adskilte huler. Her tilbydes guidede ture og bjergkløftvandring forskellige sværhedsgrader.

Jenolan Caves - Blue Mountains i Australien

Endelig er der også Edge Cinema i Katoomba, der viser naturfilm om Blue Mountains på storskærm.

Blue Mountains, de berømte søstre og byen Katoomba byder på en masse spændende oplevelser og er uden tvivl et besøg værd.

Translate »