Oplevelser i Brisbane

Attraktioner mangler der ikke i Brisbane!

I Brisbane er der uendelig mange ting at tage sig til. Du kan sejle med hjuldamper eller kajak på floden. I timevis kan du gå rundt i South Banks og besøge gallerier eller blive se på udendørs underholdning.

Inspiration-til-brisbane-lokomotiv

Du kan også tage til det nærliggende Scenic Rim med 6 nationalparker og regnskov som er opført på UNESCO’s Verdensarvsliste. 

Eller du kan tage et smut til Moreton Island og se på delfiner eller dykke ned på mystiske vrag.

Listen med underholdning vil ingen ende tage.

Her får du et lille udpluk af hvad Brisbane og omegn har at byde på.

På cykel rundt i Brisbane

En rigtig god måde at se og opleve Brisbane på – og især at komme rundt på, er på cykel. Byen har stillet mere end 150 city-cykler til rådighed, så det er bare at starte fra en ende af.

Start med en tur rundt i byen og fortsæt over broen, Kurilpa Bridge. Kør videre langs havnefronten, Clem Jones Promenade, og tag en dukkert ved “Streets Beach”.

Besøg Epicurious Garden for smagsprøver og et duftorgie af alverdens skønne urter. Tag turen tilbage over Goodwill broen og snup en kop kaffe og en selfie med broens fantastiske udsigt i baggrunden.

Læs mere om Brisbane “City Bikes” HER

Besøg South Banks

South Banks er Brisbanes familievenlige kulturelle park. Parken ligger på den sydlige bred af Brisbane floden.

Området dækker ikke mindre end 17 hektar frodig park med verdensklasse spisesteder, fantastisk udsigt over floden, masser af butikker, museer og gallerier, markeder, pool/strandområder og hundredvis af arrangementer hele året rundt.

Inspiration-til-brisbane-south-banks

Læs mere om Brisbane “South Banks” HER

Bestig Story Bridge

At bestige den ikoniske bro er en stor oplevelse – at stå på toppen af broen og se ud over den funklende Brisbane by, den smukke flod, det fantastiske grønne landskab i Scenic Rim og hele vejen til Moreton Bay.

Inspiration-til-brisbane-historisk-bro

Læs mere om Brisbane Story Bridge HER

Kajak og friske kongerejer

Brug 1,5 time en fredag eller lørdag på at leje en kajak og ro ned langs floden.

Gør det sidst på eftermiddagen og oplev byen fra flodsiden i det smukke eftermiddagslys.

Afslut turen med et hyggeligt og afslappende måltid ved flodbredden, hvor de om fredagen byder på friske kongerejer og om lørdagen grillretter – gå heller ikke glip af den berømte dessert “Queensland Lamingtons”.

– og vil du gøre som de lokale, så skal det hele skylles ned med australsk vin eller øl!

Moreton Island

Inspiration-til-brisbane-Moreton-Island

Kun 25 km fra Brisbane og med en lille færgetur, kommer du til Moreton Island – verdens 3. største sand ø.

Et lille tropisk paradis af en ø, med krystalklare søer, laguner, høje klitter, masser af vilde blomster, næsten øde strande og det lille tårn.

Her kan du opleve vilde delfiner og dykke/snorkle blandt mystiske vrag eller bare ligge på de hvide sandstrande med udsigt til det fantastiske azurblå hav.

98% af øen er nationalpark og en af Queensland bedst bevarede hemmeligheder.

Læs mere om Brisbanes Moreton Island HER

Surfers Paradise

Inspiration-til-brisbane-surfers-paradise

Kun ca. en times kørsel syd for Brisbane ligger “Surfers Paradise”. Surfers Paradise er Guldkystens 3 km lange og mest populære surferstrand.

Australien er kendt for sine mange fantastiske strande, men ingen strand er mere kendt end Surfers Paradise.

Surfers Paradise har dog meget andet at byde på end lækre strande – her finder du masser af aktiviteter, events, underholdning, unikke shopping muligheder (14 shoppingcentre), spillehaller etc.

Inspiration-til-brisbane-surfer-paradise

Hver onsdag og fredag er der, 500 m fra strandpromenaden, et marked med mere end 120 boder som sælger lokalt fremstillet håndværk, kunstværker, skønhedsprodukter, smykker m.m. og flere steder er der musik og anden underholdning.

Surfers Paradise byder på en bred vifte af restauranter, barer, klubber, pubber og natklubber – og det meste har åbent 24 timer i døgnet.

Surfers Paradise står for hele 41% af Guldkystens overnatningsmuligheder, og der er noget som passer til ethvert budget.

Tager du til Surfers Paradise, så sørg for at få nogle ordentlige travesko på, for her vil du virkelig få brug for dem.

Læs mere om Brisbanes Surfers Paradise HER

Se mange flere attraktioner i Brisbane HER

Hvor skal du bo i Brisbane

Hvis du hører blandt dem som ikke booker hele pakken hjemmefra, så skal du tage beslutning om hvor og  hvordan du vil bo i Brisbane. Udvalget er STORT og prisniveauet er lige så bredt som udvalgt er stort.

Skal du rejse rundt i Australien i flere måneder og dermed kun skal gøre “stop” i Brisbane, så kan det anbefales at du overvejer at købe en “Backpacker bil“. Det vil give dig en stor frihed og fleksibilitet, og du får både transport og bolig i et – det kan du læse meget mere om HER

Hostels koster fra ca. kr. 82 pr. nat: Skal det være billigt, så er det hostels du skal kigge på – dem er der mange af i Brisbane og omegn, og du finder dem HER.

Hostels er, udover en billig måde at bo på, også et rigtigt godt sted at møde andre som er på vej gennem Australien. Her kan man sammen både lave mad, dele oplevelser og erfaringer, og nogen gange kan man være heldig at møde nogen, som skal videre ud i verden og derfor sælger deres backpacker bil.

De fleste hostels har opslagstavler med masser af informationer (og tilbud), så er der noget du gerne vil vide eller skal købe/sælge, så er disse opslagstavler et godt sted at starte.

Hoteller og moteller fra ca. kr. 360,00 pr. nat.: Skal standarden være lidt bedre, så skal du vælge enten et motel eller et hotel – dem finder du masser af HER – husk du også sparer op til gratis overnatninger når du booker via Hotels.com.

Rejser man flere sammen, kan det ofte være billigere med hotel end på hostels, da man på hoteller betaler for værelset og ikke pr. person som man typisk gør på hostels.

Campingpladser fra kr. 0,00 pr. nat: Måske du har en ide om at du slet ikke har lyst til at bo midt i byen, i så fald, er det er god og super billig løsning, at campere.

HER er en god side til at søge campingpladser på – du kan både søge afstande til Brisbane, om det skal være “naturpladser” (bush camps) – hvoraf flere er gratis, om det skal være mere almindelige campingpladser til telte m.v. eller om du vil booke en hytte eller lignende.

Læs meget mere om Australien her