Oplevelser i Brisbane

Oplevelser mangler der ikke i Brisbane!

I Brisbane er der uendelig mange ting at tage sig til. Du kan sejle med hjuldamper eller kajak på floden. I timevis kan du gå rundt i South Banks og besøge gallerier eller blive se på udendørs underholdning.

Du kan også tage til det nærliggende “Scenic Rim” med 6 nationalparker og regnskov som er opført på UNESCO’s Verdensarvsliste. Eller du kan tage et smut til Moreton Island og se på delfiner eller dykke ned på mystiske vrag.

Listen med underholdning vil ingen ende tage.

Her får du et lille udpluk af hvad Brisbane og omegn har at byde på.

Oplevelser i Brisbane

På cykel rundt i Brisbane

En rigtig god måde at se og opleve Brisbane på,  og især at komme rundt på, er på cykel. Byen har stillet mere end 150 city-cykler til rådighed, så det er bare at starte fra en ende af.

Start med en tur rundt i byen og fortsæt over broen, Kurilpa Bridge. Kør videre langs havnefronten, Clem Jones Promenade, og tag en dukkert ved “Streets Beach”.

Besøg Epicurious Garden for smagsprøver og et duftorgie af alverdens skønne urter. Tag turen tilbage over Goodwill broen og snup en kop kaffe og en selfie med broens fantastiske udsigt i baggrunden.

>> Læs mere om Brisbane “City Bikes” her <<

Besøg South Banks

South Banks er Brisbanes familievenlige kulturelle park. Parken ligger på den sydlige bred af Brisbane floden.

Området dækker ikke mindre end 17 hektar frodig park. Her får du verdensklasse spisesteder, fantastisk udsigt over floden, masser af butikker, museer og gallerier, markeder, pool/strandområder og hundredvis af arrangementer hele året rundt.

South banks i Brisbane - Australien

Bestig Story Bridge

At stå på toppen af den ikoniske Story Bridge med udsigt over byen, floden, det fantastiske grønne landskab i Scenic Rim og hele vejen til Moreton Bay, er en uforglemmelig oplevelse.

Story Bridge i Brisbane - Australien

Du kan også booke en 2 timers klatretur på Story Bridge hvor du fra toppen får den bedste 360-graders panoramaudsigt over Brisbane.

>> Book klatreturen her << (affiliatelink)

Moreton Island

Kun 25 km fra Brisbane og med en lille færgetur, kommer du til Moreton Island. Verdens 3. største sand ø.

Moreton Island ud fra Brisbane - Australien

Et lille tropisk paradis af en ø, med krystalklare søer, laguner, høje klitter, vilde blomster, næsten øde strande og et lille tårn.

Rundt om øen kan du opleve vilde delfiner og dykke/snorkle blandt mystiske vrag. Eller nyd de hvide sandstrande med udsigt til det azurblå hav.

98% af øen er nationalpark og en af Queensland bedst bevarede hemmeligheder.

>> Book retur færgebillet og entré til øen her << (affiliatelink)

Surfers Paradise

Kun ca. en times kørsel syd for Brisbane ligger “Surfers Paradise“. Surfers Paradise er Guldkystens 3 km lange og mest populære surferstrand.

Surfers Paradise i Australien

Australien er kendt for sine mange fantastiske strande, men ingen strand er mere kendt end Surfers Paradise.

Surfers Paradise har dog meget andet at byde på end lækre strande. Her finder du et hav af aktiviteter, events, underholdning, unikke shopping muligheder (14 shoppingcentre), spillehaller etc.

Hver onsdag og fredag er der ca. 500 m fra strandpromenaden, et marked med mere end 120 boder. Her sælges lokalt fremstillet håndværk, kunstværker, skønhedsprodukter, smykker m.m. og flere steder er der musik og anden underholdning.

Surfers Paradise i Australien

Surfers Paradise byder på en bred vifte af restauranter, barer, klubber, pubber og natklubber. De fleste har åbent 24 timer i døgnet.

Surfers Paradise står for hele 41% af Guldkystens overnatningsmuligheder (affiliatelink) og der er noget som passer til ethvert budget.

Tager du til Surfers Paradise, så sørg for at få nogle ordentlige travesko på, for her vil du virkelig få brug for dem.

>> Se det store udvalg af aktiviteter i Surfers Paradise her << (affiliatelink)

Hvor skal du bo i Brisbane

Hvis du hører blandt dem som ikke booker hele pakken hjemmefra, så skal du selv tage beslutningen om hvor og hvordan du vil bo i Brisbane.

Udvalget er STORT og prisniveauet er lige så bredt som udvalget er stort.

Skal du rejse rundt i Australien i flere måneder og kun vil gøre “stop” i Brisbane, så kan det anbefales at købe en “Backpacker bil“. Det vil give dig en stor frihed og fleksibilitet, og du får både transport og bolig i et.

>> Læs mere om køb af Backpackerbil her << 

Hostels koster fra ca. kr. 82 pr. nat

Skal det være billigt, så er det hostels du skal kigge på.

Hostels er, udover at være en billig måde at bo på, også et rigtigt godt sted at møde andre som er på vej gennem Australien. Sammen hygger man med madlavning og deling af oplevelser og erfaringer. Herudover kan man være heldig at møde nogen, som skal videre ud i verden og derfor sælger deres backpacker bil.

De fleste hostels har opslagstavler med masser af informationer (og tilbud). Så er der noget du gerne vil vide eller skal købe/sælge, så er disse opslagstavler et godt sted at starte.

>> Her finder du hostels i Brisbane og omegen <<

Hoteller og moteller fra ca. kr. 360 pr. nat

Skal standarden være lidt bedre, så skal du vælge enten et motel eller et hotel. Dem finder du masser af HER (affiliatelink)

– HUSK – hvis du tilmelder dig Hotels.com Reward program (affiliatelink), så sparer du op til gratis overnatninger når du booker hotel hos dem.

Rejser man flere sammen, kan det ofte være billigere med hotel end på hostels. På hoteller betaler for du for et værelse og ikke pr. person som man typisk gør på hostels.

Campingpladser fra kr. 0,00 pr. nat

Måske du har en ide om at du slet ikke har lyst til at bo midt i byen. I så fald er det en god og super billig løsning at campere.

HER er en god side til at søge campingpladser på. Du kan både søge på:

  • Afstande til Brisbane
  • Naturpladser” (bush camps) – hvoraf flere er gratis
  • Almindelige campingpladser til telte m.v.
  • Hytter eller lignende

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »