Mexico | Cancun

Cancun – PAS PÅ hvad du bestiller

Jeg ELSKER at rejse – faktisk så meget at størstedelen af min tid går med at planlægge nye rejsedestinationer…

Grundet vi pludselig havde et hul i kalenderen og ikke selv havde tid til at planlægge rejsen, valgte jeg for en gang skyld, at booke en charterrejse til Cancun. En rejse hvor jeg betalte for dyrt for at et rejsebureau arrangerede drømmerejsen til Mexico.

Charterrejse fordomme

Faktisk hører jeg til en af dem, som er spækket med fordomme om charterrejser. Måske fordi jeg er fra Simon Spies tiden, hvor charterrejser primært var dårlige hoteller med endnu dårligere mad. Udflugtsturene var traditionelle grisefester og sjovest for alkoholikerne og bestemt ikke sjovt for børnene!

Royalton Riviera stranden - Charterrejse til Cancun
Royalton Riviera Cancun – stranden

Når man selv arrangerer sine rejser, giver det oftest en helt anden frihed og mulighed for at se og opleve steder udenfor de mest turistede områder. Herudover kan der samtidig spares flere tusinde kroner ved ikke at have et mellemled – penge man i stedet kan bruge på destinationen.

Når jeg skriver min historie om vores charterrejse til Cancun, er det i håb om at kunne hjælpe andre med at træffe de rigtige valg. Jeg er derfor gået pænt i dybden med detaljerne.

Charterrejse til Cancun

Forberedelser

3 uger før mine børns vinterferie, tager jeg en noget impulsiv beslutning. Jeg er træt og stresset, og det samme er mine børn. Vi TRÆNGER til at komme væk, få nogle oplevelser sammen og mærke varmen.

For en gangs skyld syntes jeg det kunne være skønt, at al planlægning blev lagt i hænderne på et bureau.

Købe en rejse hvor størstedelen allerede var arrangeret. Derudover var det vel også på tide, at alle mine fordomme om charterrejser bliver gjort til skamme. Så en charterrejse til Cancun blev bestilt – dog ikke helt uden “forsikringer”.

Nogle af mine bekendte, havde med et meget anerkendt rejsebureau været på charterrejse til Cancun i Mexico.

Deres beretninger var fantastiske – så jeg begynder at undersøge muligheder og priser.

Efter adskillige samtaler med bureauet om alle vores ønsker og forventninger, ender jeg med at vælge en pakkerejse til et helt nybygget all incl. luksushotel (fandtes stadig ikke på Google) i Cancun til kr. 35.855,- hertil køber jeg transfer til og fra lufthavnen som beløb sig til kr. 387,-

Royalton Riviera Cancun - Charterrejse til Cancun
Royalton Riviera Cancun

Som sagt, plejer jeg altid selv at arrangere mine rejser, med alt fra køb af flybilletter, booking af hoteller til selv at finde de lokales tilbud om transport og udflugter.

Denne gang valgte vi luksusudgaven, hvor alt mere eller mindre blev arrangeret for os – vi skulle bare nyde og slappe af.

Valg af hotel

Beslutningen var taget – vi skulle købe en charterrejse til Cancun inkl. det hele og skulle nu bare vælge hvilket af de hoteller bureauet  kunne tilbyde, vi ville bo på.

Vi vidste vi med sikkerhed skulle besøge øen Isla Mujeres. Vi skulle ud og svømme med delfiner og skildpadder i Akumal. Vi skulle besøge det kendte Playa del Carmen.

Herudover skulle vi selvfølgelig shoppe og se andre seværdigheder.

Derfor skulle hotellet være placeret så centralt for disse udflugter som muligt, og være i gå afstand til lokale oplevelser.

Delfiner ved Akumal - Charterrejse til Cancun

Af flere omgange ringer jeg til bureauet. De må jo have helt styr på deres hotellers beliggenhed i forhold til de steder vi skal besøge.

Det har de heldigvis også, hvorfor jeg er helt rolig og sikker på at vores valgt af hotellet Royalton Riviera Cancun (affiliatelink) er det helt rigtige. Et fantastisk spritnyt luksushotel, med alt hvad hjertet kan begære. Placeret i midten af de områder vi vil besøge og så nyt at det endnu ikke figurerer på Google. Bureauet har helt styr på det og “ved” det opfylder vores ønsker.

Vi glæder os vildt. Nu kan vi bare læne os tilbage og se billeder af alle de områder som skal udforskes og finde udflugter som vi vil arrangere med de lokale.

Velkommen til Cancun

Dagen oprinder og efter en ubegribelig lang 12 timers flyvetur med Norwegian, og totalt radbrækket, ankom vi endelig til Cancun lufthavn.

Charterrejse til Cancun

Efter et par timer og en større gennemgang af al vores bagage og en bøde for at have medbragt hvad Bureauet skriver er tilladt, men som de åbenbart ikke har sat sig ind i, kan vi endelig gå gennem security.

Royalton Riviera Cancun

Efter 15 min. kørsel med bussen ser vi skiltet med “Welcome to Royalton Riviera Cancun”.

Royalton Riviera Cancun - Charterrejse til Cancun
Royalton Riviera Cancun

Vi kører med vores transferbus fra hovedvejen og yderligere ca. 5 km med 3 bom stop undervejs, hvor bussen skulle dokumentere dens ærinde på Royalton.

I receptionen på hotellet bliver vi mødt af et meget venligt lobby personale med et velkommen og et dejligt forfriskende glas “champagne”.

Vi får vores all incl. armbånd på og en sød “Bellboy” følger vores bagage og os til værelset. Han går glad tilbage $3 rigere.

Værelset på Royalton Riviera Cancun - Charterrejse til Cancun
Royalton Riviera Værelse

Wauw lækkert lækkert lækkert…. et fantastisk værelse med 2 store dobbeltsenge, Jacuzzi, bruseafdeling, 50″ fladskærm, skrivebord etc. Sjældent har vi boet så fint.

I kufferten har jeg pakket stearinlys så vi kan sidde og hygge på vores terrasse, som er med havudsigt, iflg. bureauets beskrivelse.

Udsigten fra Royalton Riviera - Charterrejse til Cancun

BUM terrassen kunne være rigtig dejlig, men ca. 100 m overfor, har man bygget en slags maskinhal hvor motoren konstant er i gang – som en slags generator.

Her vil vi i hvert fald ikke sidde og hygge os – og havudsigten den skal man godt nok hænge lagt ud over gelænderet for at se.

Udsigten fra Royalton Riviera - Charterrejse til Cancun

BUM terrassen kunne være rigtig dejlig, men ca. 100 m overfor, har man bygget en slags maskinhal hvor motoren konstant er i gang – som en slags generator.

Her vil vi i hvert fald ikke sidde og hygge os – og havudsigten den skal man godt nok hænge lagt ud over gelænderet for at se.

Nå, men det skal ikke slå os ud!

Royalton Riviera Cancun (affiliatelink) skal vi bo i 14 problemfrie dage – et liv i luksus med svipture til alverdens oplevelser….

De første dage skal bruges ved stranden og de forskellige pools, hvor ungerne kan give den gas.

Jeg undre mig lidt over de mange hvide telte rundt omkring, som der hele tiden bliver flere af. Først tror jeg, at der er tale om et eller andet arrangement som skal løbe af stablen senere.

Hvide telte – aften surprice?

Men ak og ve, teltene, finder vi hurtigt ud af, dækker over en helt anden surprice for gæsterne, nemlig at hotellet endnu ikke er kommet helt i mål med færdiggørelsen. Teltene skjuler synet af  håndværkernes arbejdsområder – men ikke lyden.

Det er nærmest umuligt at finde et sted ved poolen, hvor man ikke ligger op af et telt og hører på håndværkernes hamren og boren. Også flere pool-områderne er på skift lukkede.

Poolområder på Royalton Riviera Cancun - Charterrejse til Cancun
Teltene i baggrunden var overalt på hotellet

Nå, men vi er jo heller ikke fløjet om på den anden side af jorden, for kun at ligge ved poolen. Jeg begynder at undersøge mulighederne for udflugter.

Udflugtsmuligheder

Jeg forhører mig hos både bureauets guider, hotellets personale, hotellets egen udflugts-bix etc.

Hvordan kommer vi ud og væk fra hotellet, hvor gemmer de lokale sig, hvor langt er der fra det ene til det andet, hvad koster dit og dat etc….

Efter noget tid går det op for – ikke bare os, men også for alle de andre danske og svenske gæster, at bor man på Royalton, så kommer man ingen steder, medmindre man har den helt store pengepung med.

Man har KUN mulighed for at benytte sig af hotellets eller bureauets udflugtstilbud – også hvad angår transport ud af hotellet.

Jeg behøver vel ikke sige, at prisniveauet er så højt, at selv Maldiverne bliver et attraktivt rejsemål.

Hjemmefra havde jeg netop talt med bureauet om deres udflugtstilbud og sagt at jeg syntes de var voldsomt dyre med deres udflugter. Jeg understregede derfor, at vi hellere ville benytte os af de lokale, som måtte findes på stranden eller i de små omkringliggende byer…. Ja, det kunne vi sagtens gøre, var deres svar. Ikke ET ord om, at den mulighed ikke eksisterer på på dette hotel.

Isle Mujeres

At besøge Isla Mujeres (Kvindernes ø) stod som 1. prioritet.

Vores eneste mulighed for at komme dertil var ved at hyre en taxa fra hotellet til at køre os til havnen. En tur på ca. 40 km hvoraf de 5 km alene var for at komme ud fra hotellet (i den forkerte retning). En sådan tur med hotellets taxa kostede kr. 764,-

Vi stod tidligt op, for at få så meget ud af dagen som muligt. Der skulle lige hæves penge fra en af hotellets 2 ATM maskiner og så af sted med taxa’en.

Playa Norte på Isla Mujeres - Isla Mujeres - Yucatan halvøen
Stranden på Isla Mujeres

Igen slog vi hovedet mod en mur –  den ene ATM maskine var tom for penge, den anden ude af drift.

I receptionen bad de os vente 2-3 timer, så kunne de muligvis få det bragt i orden, men de gjorde os opmærksomme på, at det i bund og grund ikke var deres problem, da det var en ekstern “service”.

Indespærret uden penge

FLOT – vi var spærret inde på et hotel og var 100% afhængige af deres “service” – og når vi så får brug for den, så virker den ikke!

Jeg var ved at være lidt desperat. Vi var SÅ klar til at komme ud og opleve noget nyt og var rimelige trætte af at høre på håndværkernes boremaskiner. Heldigvis kunne vi låne $100 af det sødt ungt par som også boede på hotellet.

Af sted kom vi. En skøn dag væk fra hotellet. Isla Mujeres var en dejlig og befriende oplevelse.

Efter én udflugtsdag, hvor taxameteret startede på kr. 764,- inden vi overhovedet var ude af hotelområdet, brugte vi yderligere nogle dage ved poolen mellem telte og hamren.

Playa del Carmen

Vi ville gerne en tur til Playa del Carmen, som iflg. google lå ca. 45 km fra hotellet.

En taxa for os 3 vil koste ca. kr. 870,-, men da det unge par også gerne ville med, ville vi være smarte og gøre en god handel!

Heller ikke her havde vi heldet med os. Hotellets bedste pris for 5 per. + en baby var ca. kr. 1470,- for sådan en tur. Vi VILLE af sted og se lidt mere af Cancun. Vi endte derfor med at acceptere det horrible tilbud!

Prisforhandlinger udenfor hotellet

Udenfor hotelområdet, begynder vi at forhandle med chaufføren. Hvad skulle han have for at køre os videre til Akumal, så vi kan komme ud og snorkle i en lagune, for derefter at køre os til Playa del Carmen?

Vi fik forhandlet os frem til en total pris på 867,- pr. familie (og igen – vi taler KUN transport), hvilket da trods alt er en langt bedre pris end den hotellet (for samme tur) havde kunne tilbyde os. Herudover sad chaufføren og ventede på os de forskellige steder.

Lagune besøg - Charterrejse til Cancun
Akumal lagune

Vores tur til Akumal og Playa del Carmen blev vores anden og sidste tur.

At svømme med delfiner og skildpadder, at se Chichén Itzá ruinerne, en tur til Cobá & Tulum samt øen Isla de Holbox og mange af de andre kystområder måtte vi droppe.

Vi havde simpelthen ikke de mange tusinde kroner det vil koste, fordi vores hotel lå totalt isoleret og afsides.

Mexico “Hotel Zone” er ikke billig, men hvis man samtidig placerer gæster på hoteller som ligger fuldstændig udenfor “zonerne” så ender man med, at skulle bruge flere tusinde kroner alene på transport. En transport som generelt i Mexico ikke er specielt dyr. Det kalkulerer man jo ikke just med hjemmefra, hvor pakken i sig selv er dyr.

Charterrejse til Cancun – en stor og dyr skuffelse

Det som piner mig mest er, at jeg faktisk havde taget højde for alt.

Jeg havde undersøgt og talt med bureauet om alle vores forventninger. Alligevel anbefaler de et hotel som på ingen måde kan tilbyde det vi har bedt om.

Playa del Carmen - Yucatan halvøen
Playa del Carmen

Havde jeg ønsket KUN at ligge på en solvogn i 14 dage, så havde jeg helt sikkert ikke betalt kr. 35.855,-, fløjet 12 timer og valgt et land hvor der er så meget at se.

For 30 år siden boede jeg i San Diego, Californien, hvor vi én dag kørte til Tijuana i Mexico. På denne ene dag, så jeg mere af Mexico, end jeg gjorde på disse 14 dage!

Jeg er sikker på at min charteroplevelse havde været en helt anden, hvis bureauet havde vidst hvad de talte om og ikke lovet hvad som helst for at sælge pakken.

Mine charter fordomme er i hvert fald ikke blevet gjort til skamme, tværtimod, så er de i den grad blevet bekræftet.

Klagemulighederne

Jeg indsendte en klage til bureauet og var meget spændt på, hvad de ville svare. Tanken om hvor mange mennesker som i flere år sparer op til sådan en rejse og de så bliver så frygteligt snydt, kunne jeg ikke holde ud.

Bureauet ignorerede min klage, hvilket blot førte til en sag i Rejseankenævnet.

En langvarig proces, men som jeg i sidste ende vandt overvejende, da jeg kunne dokumentere alle Bureauets brud på løfter i kraft af billeder på stedet, screenshots fra deres hjemmeside med usande informationer etc.

Det kan godt betale sig at klage, men du skal være tålmodig og bruge meget tid på det – bureauet vil gøre alt hvad de kan for at afvise dine anklager…

Sørg for at få taget billeder og kopier af ALT du oplever – også af det som de lover (skriver) på hjemmesiden. Vi oplevede at de fik travlt med at ændre ting de havde skrevet på deres hjemmeside efter jeg gik til Rejseankenævnet – heldigvis havde jeg screenshots af det de ændrede.

Forskellen på pakkerejse (Charter) og en individuel rejse

Charterrejse:

Nem planlægning – find rejse og book
Oftest en del dyrere end egne planlagte rejser
Oftest bor man det samme sted under hele rejsen eller max. 2 steder.
Rejsens varighed varierer oftest med 7, 10 og 14 dage
Afrejsedatoer ligger oftest på bestemte datoer
Hotellerne er ofte store, i flere etager og med placering i de mest besøgte områder og dermed også mest turistede

Fordel (for nogen): Alt booking og planlægning styres af et rejsebureau.

Selv arrangeret (individuel) rejse

Man planlægger, arrangerer og booker selv alt
Mulighed for at planlægge og arrangere den helt samme rejse som et bureau vil tilbyde, men til langt lavere priser
Stor fleksibilitet i afrejsedatoer og flybilletter – og de fåes ofte billigt med store udsving afhængig af afrejsedatoer
Man bestemmer selv hvor, hvordan og hvor dyrt man vil bo
Rejsens varighed bestemmer man selv
Mulighed for at slippe væk fra turismen

Fordel: Stor fleksibilitet og muligheden for at undgå store turisthorder.

Set bort fra alle mine skuffelser, så var Royalton Riviera Cancun (affiliatelink) hotellet super lækkert og med en masse søde mennesker, aktiviteter, restauranter m.m. Booker du hotellet i dag, formoder jeg, at de er færdige med at bygge og larme.

Det jeg anser for at være det største problem er, at rejsebureauet anbefalede og udtalte sig om noget, de ingen anelse havde om. De havde aldrig besøgt stedet og efterfølgende benægtede de alt.

Skal du på Charterrejse til Cancun eller et andet sted, så vær super kritisk overfor alt hvad du bliver lovet.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *