Derfor skal du til smukke New Zealand

New Zealand, som består af 3 øer, Nord- & Sydøen samt Stewart Islands, er beliggende i det smukke Stillehav. Et lille land med kun ca. 4 millioner indbyggere.

Fra nordspidsen af Nordøen til sydspidsen af syd-øen er der kun ca. 1600 km. så på et roadtrip burde du kunne nå hele vejen rundt.

New Zealand ligger langt fra ALT!

Faktisk er det verdens mest isolerede land. Nærmeste nabo er Australien ca. 2000 km væk og herefter kommer naboøerne Ny Kaledonien, Fiji og Tonga.

På grund af New Zealands isolerede beliggenhed i millioner af år, har både dyrelivet og naturen tilpasset sig livet på New Zealand.

Milford Sound - Smukke New Zealand

Naturen på NZ er nok det mest fantastiske – sjældent finder du et sted på jorden med så magisk og dramatisk en natur.

Uanset hvor du befinder dig, kan du opleve alt fra bjerge, regnskove & fjorde, til smukke kyststrækninger, gletchere og meget meget mere.

Det er slet ikke til at begribe, når man står midt i det.

Smukke New Zealand - Lake TekapoLake Tekapo

Fra nordspidsen til sydspidsen er der kun ca. 1600 km og det kan anbefales at leje eller købe bil. I egen bil kan du på den mest fleksible måde og i dit eget tempo, nå ud til de utrolig mange oplevelser.

Naturen

New Zealands natur er noget af det mest fantastiske. Her finder du alt fra varme og solbeskinnede strande til kolde snedækkede bjerge og gletchere.

Milford Sound - Inspiration til New Zealand
Melford Sound

Du kan opleve aktive vulkaner, svømme med delfiner, trekke i endeløse regnskove eller dåne over de mest imponerende fjorde og søer.

Alt dette indenfor et par timers kørsel fra hinanden.

Hængebro i New Zealand naturHængebro i naturen

Aktiviteterne

Udover den betagende natur er New Zealand også et ideelt sted at besøge, hvis du vil have action og adrenalinsus.

Lake Taupo - Smukke New ZealandLake Taupo

Af aktiviteter kan du kaste dig over alt fra klatring og skiløb, til paragliding, windsurfing, rafting. Og hvem har ikke hørt om Bungy jump som for første gang så dagens lys på New Zealand.

Lake Wakatipu - Bungy jump - New Zealand

Mulighederne vil ingen ende tage…

Historien

New Zealands historie er også interessant og går flere 1000 år tilbage.

De første indbyggere, Maori-folket, kom til øen i 7 små kanoer fra andre dele af Polynesien.

I 1642 blev New Zealand udforsket af den hollandske navigatør, Abel Tasman. I 1769 foretog den britiske kaptajn James Cook 3 rejser til øerne, som i 1840 formelt knyttede New Zealand til England.

I 1840 blev der indgået en traktat (Waitangi traktaten) mellem briterne og Maoristammerne, som lovede at beskytte Maori land, hvis Maorierne anerkendte britisk styre.

Maori folket på New Zealand
Maori folket

Til trods for denne aftale, var de britiske bosættere dengang ubarmhjertige mod de oprindelige Maoristammer.

I dag ser det helt anderledes ud og New Zealand burde hyldes for deres anerkendelse og respekt for deres oprindelige folks kultur og traditioner.

Her kunne resten af verden lære meget, for på New Zealand lever man langt venligere, blidere og mere respektfuldt med hinanden, end man gør de fleste andre steder i verden.

Befolkningen

Indbyggerne på New Zealand er en skøn og mangfoldig blanding af mennesker fra hele verden. Dog overvejende fra Europa, Asien, øerne i Stillehavet samt deres egne Maorier.

Alle disse forskellige baggrunde danner et rigt kulturliv og udmønter sig i en endeløs række af oplevelser og begivenheder.

New Zealænderne – også kaldet Kiwi’erne, efter deres lille nationale strudse fugl – bruger det meste af deres tid udendørs.

De er super sociale og deltager glædeligt i enhver begivenhed. De er stolte af deres lille land og deler det gerne med resten af verden.

Befolkningen på New Zealand
Udendørsliv

Begivenheder

Hvert år byder New Zealand på en lang liste af tilbagevendende, både internationale som nationale, begivenheder.

Uanset om det er musikfestivaller, prøvesmagning af New Zealands fantastiske køkken eller vine, så finder du verdenklasse underholdning i næsten alle byer.

Vinfestival på New ZealandVinfestival

Tjek op begivenhederne i det område du befinder dig i, og deltag i alt fra vinfestivaller til konkurrencer i adventure sports på land, i vand eller i luften.

Disse arrangementer giver et godt indblik i de lokale aktiviteter, kulturer og ikke mindst maorihistorien.

Samtidig er det en god måde at sidde og gnubbe skuldre med de lokale. Deltag så meget du kan – det vil helt sikkert blive en uforglemmelig oplevelse.

Hobittens hus i Milford SoundHobbittens hus ved Milford Sound

New Zealand highlights

Der er masser af spændende områder, der skal besøges på en rejse rundt i New Zealand, for blot at nævne nogle få:

– hele New Zealand vrimler med “must see” steder.

3 ekstra plusser

  1. I Milford Sound kan du komme bagom kulisserne på Ringenes Herre
  2. Til trods for at være verdens mest isoleret land, så vil en rejse til NZ bringe dig meget tættere på Stillehavsøerne som Fiji, Samoa, Salomon Islands etc.
  3. De felste flybilletter til New Zealand tilbyder stopovers på en til to Stillehavsøer.

Det kan varmt anbefales at udnytte et stopover. Jeg have et 3 ugers stopover på Fiji, som var en helt unik, og ikke mindst, en af mine største eksotiske oplevelser.

Smukke New Zealand bør sættes højt på din bucketlist – der er kun godt at sige om det land – altså bortset fra en rejseplan med manglende tid og…. sandfluerne.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »