Guide til Cuba

Det skal du opleve på din tur til Cuba

Cuba-det-skal-opleves

Guide til Cuba

En rejse til Cuba vil være spækket med oplevelser og attraktioner, som vidner om en falmende storhedstid med masser af historie, kultur og mystik.

En rejse til Cuba giver fornemmelses af at være kommet til et sted, hvor tiden er gået i stå. En caribisk ø med brostensbelagte gader og stræder. Veteranbiler som stadig cruiser rundt. Smukke gamle bygninger fra kolonitiden. Og overalt summer det af levende musik.

Cuba-oplevelser

Udover kultur, en skøn imødekommende befolkning og et hav af naturoplevelser, kan Cuba også bryste sig af ikke mindre end 9 placeringer på UNESCOs Vedensarvsliste. Steder som absolut er et besøg værd.

Øens kyststrækning på mere end 3000 km er belagt med fantastiske strande og et turkisblåt koralrev. Endvidere besidder Cuba et frodigt og smukt landskab og flere vidunderlige øer, som gennem tiden har være værter for en hel del revolutionære præsidenter.

Cuba er nok den ø i Caribien som med sin dybde og mangfoldighed har mest at byde på. Her får du en guide til Cuba og nogle af de største højdepunkter.

 Guide til Cuba

Det skal opleves på din rejse til Cuba

Havana

Havana – Vieja eller Det Gamle Havana som byen også bliver kaldt – er en af de steder som er opført på UNESCOs Verdensarvsliste grundet sin velbevaret cubanske historie.

At slentre rundt i de brostensbelagte gader og se på de store bygninger i nyklassicisme, giver et rigtigt godt og levende billede af livet i Cuba for 200 år siden.

Cuba-havana-bygning

Brug en dag på at besøge:

  • Plaza de la Catedral (domkirkepladsen) – med en af de 11 romersk-katolske katedraler.
  • Den legendariske Bodeguita del Medio restaurant hvor Hemingway altid opholdte sig.
  • Militær fæstningen Castillo de la Real Fuerza.
  • Plaza Vieja med sit livlige samlingspunkt for de lokale cubanere og hovedbygningen fra det 18. århundrede,
  • Casa del Conde Jaruco – og husk endelig det nærtliggende tårn som med sine 35 meters højde giver dig en fantastisk udsigt.

Trinidad

Endnu et sted på UNESCOs Verdensarvsliste er Trinidad.

At udforske denne by er som at træde tilbage i tiden med smukke restaurerede bygninger og brostensbelagte gader i byens centrum. En stor del af byens arkitektur stammer fra det 17. til det 19. århundrede, hvor Trinidads velmagtsdage bestod af handel med sukker og slaver.

Trinidad er en af Cubas mest besøgte byer og oftest er det centrale torv, Plaza Mayor, fyldt med udlændinge som elsker den livlige atmosfære i den charmerende by.

Af attraktioner i Trinidad skal du besøge:

Parque Nacional Vinales

På UNESCOs Verdensarvsliste står også Parque Nacional Vinales, som er en meget smuk grøn dal i Sierra de los Organos.

Her møder du stejle kalkstensbakker gennem et dramatisk og smukt landskab. Bunden af dalen er udstykket til landbrugsjord hvor der dyrkes tobak, frugt og grøntsager.

Cuba-vinales-valley

I disse dale er der rig mulighed for at tage på fantastiske trekkingture og ride i bjergene.

Det kan anbefales at bo i den nærtliggende charmerende by, Vinales, som er et godt udgangspunkt for at udforske det super smukke område. Herfra kan du også tage på dagsture til Havana (affiliatelink).

Baracoa

Smukke Baracoa blev grundlagt helt tilbage i 1511 og er dermed Cubas ældste by.

Indtil 1960’erne, hvor motorvejen La Farola blev bygget, lå byen helt isoleret og den dag i dag, føles det stadig som om byen holder sig for sig selv.

Baracoa er kendt for sin charmerende koloniale arkitektur og frodige landskaber, hvor vandfald, smukke strande og den dampende regnskov, giver en fantastisk kontrast.

Guide-til-Cuba-arkitektur

Er du til trekking, så kan du her tage udfordringen og vandre de 589 meter op til toppen af bjerget El Yunque. Bjergsiden på El Yunque står også opført på UNESCOs Verdensarvsliste for sine sjældne fugle og planter.

San Pedro de la Roca Castle

Castillo del Morro (San Pedro de la Roca Castle) er fra det 17. århundrede og en af de bedst bevarede spanske fæstninger.

Fæstningen ligger ca. 10 km sydvest for Santiago de Cuba som er landets næststørste by.

Guide-til-Cuba-Castillo-del-Morro

Fæstningen blev allerede i 1587 påbegyndt, men det skulle tage årtier at blive færdige og først i slutningen af det 17. århundrede blev fæstningen endelig færdigbygget.

Fæstningen var oprindeligt bygget med det formål at beskytte mod piratangreb, men fungerede i 1700-tallet også som fængsel.

Hele fæstningen kan i dag besøges og har blandt andet et lille museum, hvor du kan høre om fortets historie med pirater og andre spændende ting.

På fortets klipper kan du få en imponerende udsigt over bugten.

Guide-til-Cuba-Castillo-del-Morro

Kun en times kørsel fra fortet ligger parken, Parque Baconao, hvor du har mulighed for at tage på en guidet tur gennem skønne velduftende kaffeplantager. Gå en tur gennem de smukke botaniske haver eller nyd den fantastiske udsigt over bjergene og havet, fra den ca. 1234 meter høje vulkanske klippe, Gran Piedra.

Både Castillo del Morro og Parque Baconao står også opført på UNESCOs Verdensarvsliste.

Peninsula de Zapata

Er du blandt dem som elsker natur og fugle, så er det halvøen De Zapata du skal besøge.

Området er tyndt befolket med skønne forskelligartede landskaber og en af Caribiens største vådområder. Også dette område er på UNESCOs Verdensarvsliste grundet deres 150 forskellige arter af fugle såsom vandhøns, papegøjer, hejrer, den sjældne punggrævling og mange andre.

Tager du til, Gran Parque Natural de Montemar, naturreservat som er den ene del af halvøen kan du også være heldig at opleve krokodiller på nogle af deres naturlige levesteder.

Varadero

Varadero er kendt for at være Cubas mest populære stranddestination som tiltrækker turister fra hele verden.

Her finder man de smukkeste hvide sandstrande med hoteller på stribe og eksotisk omkranset af palmetræer. Området huser også Parque Natural Punta Hicacos, et naturreservat med strand og hulerne Cueva de Ambrosio og Cueva de Musulmanes.

Guide-til-Cuba-Varadero

Besøg også parken, Parque Josone, med sine frodige blomsterhaver, restaurant, swimmingpool og lille sø – hvor du kan tage på en lille rotur.

Nordøst for Varadero finder du undervandsparken, Cayo Piedra, som er et tilløbsstykke for dykkere og snorklere som vil udforske skibsvrag og stimer af smukke farvestrålende fisk.

Af andre aktiviteter i Varadero kan du kaste dig over både golf og faldskærmsudspring, eller du kan springe på en af de mange dagsture (affiliatelink) til spændende kulturelle attraktioner.

Guardalavaca

Omkranset af smukke sandstrande finder du Guardalavaca, som ligger i Holguin provinsen – et noget mere fjernt og roligere område end Varadero.

Guide-til-Cuba-Guardalavaca

Området er dækket af frodigt løv og palmer, som giver nogle behagelige pauser fra den tropiske varme.

Udover de skønne strande er der også rig mulighed for at dykke og snorkle på det fantastiske koralrev.

Fra Guardalavaca kan du tage på flere skønne eventyr såsom junglebesøg, sejlture eller en tur til Santiago de Cuba.

Vest for Guardalavaca finder du Baha de Naranjo som udgør en stor del af kysten og 3 øer, herunder øen Cayo Naranjo med det populære Dolphinarium. Vi anbefaler IKKE anbefale at I støtter Dolphinarium. På RejseTanker.dk er vi meget imod at holde vilde dyr (heriblandt delfiner) i fangeskab alene for turisternes underholdning.

Cayo Coco

En anden af Cubas eksotiske strand destinationer er Cayo Coco. Cayo Coco er en del af af øgruppen Sabana-Camaguey og er den mest isolerede strand. Stranden er forbundet til fastlandet med en bro, dog ankommer de fleste med fly.

Guide-til-Cuba-Cayo-Coco

De fantastiske strande på øen er dem de fleste kommer for. Mange kommer dog også for at besøge parken, El Baba Nature Park, som er hjemsted for et stort antal skildpadder, krokodiller, flamingoer og fugleopdræt. Alt sammen en stor oplevelse.

Med min Guide til Cuba, håber jeg du har fået masser af gode input til din rejseplanlægning.

God rejse!

Når du ser (affiliatelinks) i artiklen, betyder det at hvis du booker ture via vores anbefalede links, så tjener vi en lille smule i kommission – tak for din støtte.

Læs også

→ Inspiration til Cuba

Artiklen er opdateret d. 4. maj 2020