Peru bliver en oplevelse du sent vil glemme…

At rejse i Peru kan føre dig gennem Machu Picchu, Cuzco, Titicacasøen, Inkastien og Inkariget, Amazonas samt Lima – oplevelser på oplevelser som ingen ende vil tage

Fantastiske oplevelser i Peru

Peru er blandt nogle af Sydamerikas største oplevelser – en fantastisk smuk natur, en imponerende kulturarv samt pulserende storbyer.

Peru er et land, der har hele pakken og som bestemt må opleves!

fantastiske-oplevelser-i-peru-lokale

Inkariget

Inkariget var det største rige i Sydamerika før Columbus kom til kontinentet.

Inkariget opstod i 1100-tallet i det peruvianske højland og bredte sig langsomt og mere eller mindre fredeligt i store dele af det vestlige Sydamerika.

Inkarigets hovedstad var Cuzco indtil 1533, hvor den sidste selvstændige inka-kejser faldt for europæerne.

Inkaerne byggede, i deres tid, masser af prægtige bygninger, paladser, templer og hele byer.

fantastiske-oplevelser-i-peru-Inkariget

Der er derfor rig mulighed for at opleve imponerende historisk arkitektur, når man er i Peru.

Det man især skal lægge mærke til i forbindelse med inkaernes arkitektur er den måde, som de lagde stenene på.

Inkaerne var i stand til at sætte stenene sammen på en sådan måde, at det end ikke var muligt at få en kniv ind mellem sprækkerne, hvilket er noget, som de er særligt kendte for.

De mange templer og religiøse bygninger som blev bygget i Inkariget, blev i høj grad brugt til ofringer, da Inkaerne mente, at det var den eneste måde at tilfredsstille guderne på.

Dog er de fleste templer, der er tilbage i dag, blevet til ruiner, hvorfor det ikke er muligt at se dem i deres fulde pragt.

Ruinerne er dog stadig fascinerende at se, og sammen med alle de andre skatte man kan se i Inkariget, tager man ikke skuffet derfra.

Cuzco

Cuzco er beliggende i den sydlige del af Peru og er en fascinerende by, som var hovedstad for Inkariget.

fantastiske-oplevelser-i-peru-Cusco

Cuzco er, ligesom Machu Picchu, på UNESCOs verdensarvsliste, og er en attraktiv destination i Peru.

Ydermere er Cuzcos placering optimal som rejsemål, hvis man drømmer om at besøge Machu Picchu samt de hellige Inkadale. Byen er den største og mest behagelige i dette område.

Byen indeholder et fantastisk sammensurium af forskellige tider, da man både vil kunne genkende Inkarigets oprindelse, kolonitidens arkitektur, samt den moderne verdens indvirkning på byen.

Det er en anderledes og fantastisk by, som er et ideelt stop for et par overnatninger, inden man bevæger sig mod andre af Inkarigets skatte.

Machu Picchu

Machu Picchu er nok en af de mest fascinerende og fantastiske kreationer, som Inkariget har skabt.

De store bygninger og de skarpe vægge er integreret som en naturlig del af bjerget, hvilket er et fantastisk syn.

Det antages, at Machu Picchu blev bygget fra omkring år 1400 af Inkafolket og brugt som rekreations by for inka-ledere og “adelsfolk”.

fantastiske-oplevelser-i-peru-machu-picchu

Af uvisse årsager blev Machu Picchu opgivet af inkafolket, og glemt, formentlig fordi funktionen ikke var nødvendig efter den spanske erobring.

Machu Picchu blev først genopdaget i 1911 af en historiker fra Yale University.

Siden dette tidspunkt har Machu Picchu været en enorm attraktion for utallige turister, hvilket ikke er uden grund.

Denne fantastiske og interessante by er beliggende i de mest fantastiske omgivelser, med den øvre del af Amazonas omkring sig, samtidig med at byen ligger placeret i Andesbjergenes klipper.

Det er en enestående attraktion, som uden tvivl skal være på listen over, hvad man skal se i Peru.

Naturen

Peru har en helt fantastisk natur, som strækker sig fra høje bjergtinder i Andesbjergene til frodige områder i Amazonas til fantastiske kyststrækninger.

Perus geografi og unikke beliggenhed ved stillehavet gør, at Peru er en af de mest varierede lande, man kan tænke sig.

fantastiske-oplevelser-i-peru-Natur

På en og samme rejse kan man opleve alt fra tørre ørkener, frodige dale og skove, dybe kløfter, høje tinder, fantastiske gletsjere, uendelige sletter, iskolde bjergsøer, rygende vulkaner, smukke kyststrækninger og dybe regnskove.

Perus natursceneri er således meget alsidigt og mangfoldigt, hvilket kun gør landet endnu mere spændende og imponerende.

Der er næsten ikke det, som den peruvianske natur ikke kan tilbyde en nysgerrig og opdagelseslysten rejsende.

Titicacasøen

Denne imponerende sø er beliggende på grænsen mellem Peru og Bolivia på en højslette i Andesbjergene i 3.810 meters højde.

Søen er 8.340 km2 stor og op til 272 meter dyb og er rent faktisk verdens højest beliggende sejlbare sø.

Den store sø har en stor effekt på dens besøgende, da den med sine store vidder og dybblå vand, der strækker sig så langt øjet kan række, fremstår kraftfuld og næsten overvældende.

fantastiske-oplevelser-i-peru-Lake-Titicaca

På søen kan man både bade, samt sejle i enten de traditionelle sivbåde eller mere traditionelle mini færger og cruise ships.

Ved at sejle på den fantastiske sø, har man også muligheden for at se de utallige ruiner, der ligger langs kysten.

Udover at Titicacasøen er en utrolig smukt natur destination, er søen især blevet kendt af historiske årsager.

Søen har stor historisk betydning, fordi sagnet siger, at den første inka-leder Manco Capac rejste sig fra Titicacasøen for at lede inkafolket. Derfor er der også mange af de gamle Inka-bygninger, som man kan se i dette område, hvilket er en fornøjelse at sejle forbi.

Andesbjergene

Andesbjergene er verdens næststørste bjergkæde, kun overgået af Himalaya.

Andesbjergene rejser sig hurtigt fra kysten, og allerede 100 km inde i det peruvianske landskab finder man det højeste bjerg i Peru, Huascaran, som har en højde på 6.768 meter over havets overflade.

Det mest imponerende område i de peruvianske Andesbjerge må uden tvivl være Cordillera Blanca.

fantastiske-oplevelser-i-peru-Huascaran

I dette område, som er helt ideelt til trekking, er der 22 toppe, som er over 6.000 meter over havets overflade, således er der rig mulighed for at bevæge sig rundt i de højere luftlag. Yderligere er der utallige søer og gletsjere.

Cordillera Blanca er et helt enestående smukt område, som bestemt burde være på listen over, hvad der skal opleves i Peru, forudsat at man er til trekking og fysisk aktivitet.

fantastiske-oplevelser-i-peru-Cordillera-Blanca

Amazonas

Amazon regnskoven dækker omkring 60% af det peruvianske landskab, hvilket er mere end noget andet land med undtagelse af Brasilien.

Således er det næsten et must at gå på opdagelse i den peruvianske del af Amazon regnskoven, når man er på en rejse i Peru.

Eksempelvis kan man tage ind i den dybe jungle ved at sejle med kano ind til hjertet af Manu og opleve det naturparadis, som eksisterer langt væk fra civilisationen.

fantastiske-oplevelser-i-peru-Amazonas

Manu nationalpark er et forrygende sted, hvor man virkelig oplever den ægte jungle og det vildnis, som Amazon er.

Det er en oplevelse, som ikke kan sammenlignes med noget. De dyr og planter, som man kan støde på, når man er på trekking i denne exceptionelle nationalpark, ligner ingenting, som vi har hjemme i Danmark.

Det er dermed bestemt værd at bruge omkring 3-4 dage på at gå på opdagelse i junglens indre.

Lima

Hovedstaden i Peru er Lima, som bestemt også er værd at opleve.

Som andre hovedstæder er Lima en dynamisk by, hvor der sker mange ting hele tiden.

Især i den moderne del af Lima kan man besøge utallige små cafeer, barer, restauranter og markeder, som kan give indsigt i andre dele af den peruvianske kultur og samfund.

fantastiske-oplevelser-i-peru-Lima

Det historiske centrum af Lima er også helt fantastisk, hvor man kan erhverve sig stor viden om historien bag byen.

Når man er i Lima, er det næsten et must at se Plaza de Armas, regeringsbygningen, rådhuset samt ærkebiskoppens palads. Derudover kan klosteret San Francisco også anbefales.

Der lever omkring 9 millioner mennesker i Lima, hvilket svarer til cirka en tredjedel af hele den peruvianske befolkning.

Byen blev grundlagt i 1533 af den spanske kolonimagt, og har fungeret som hovedstad lige siden.

De mange mennesker kan få byen til at virke overbefolket og kaotisk, men det gælder om at finde de lyspunkter, som der bestemt er i byen.

Således er det ikke en by, som de fleste turister opholder sig i, i flere uger, men byen har bestemt noget at byde på, som også bør opleves, når man er i Peru.

Forståelse for Peru

Når man rejser til Peru, er det næsten en nødvendighed, at man har en lille forståelse for og kendskab til Inkariget, som i høj grad har været med til at forme den kulturarv, der nu eksisterer i Peru.

Derfor er det en god idé, at læse bøger om Peru, som man eventuelt kan læse på flyveturen.

fantastiske-oplevelser-i-peru-lokale-kvinder

Peru er et mekka af fantastiske oplevelser, hvorfor det bare er om at komme afsted!

Læs flere rejsebeskrivelser fra Syd- & Mellemamerika HER