Få hjælp til Thailandsrejsen
> Tilmeld dig vores Facebook gruppe <

Få hjælp til Thailandsrejsen > Tilmeld dig vores Facebook gruppe <

Oplevelser på Koh Phangan

Koh Phangan er et af de steder jeg nok har besøgt flest gange i Thailand (udover Samui), siden jeg for første gang besøgte øen tilbage i 2000.

Selv om øen dengang  var en helt anden end den er i dag, så er jeg stadig ret vild med øen. Flere af mine favorit steder fra dengang er dog i dag udskiftet med nye yndlingssteder, som endnu ikke er ødelagt af tursime.

Oplevelser på Koh Phangan

Det fede ved vores mange besøg de første 10 år var, at alle veje på øen var dirt roads. Hvert år forsøgte man at asfaltere, men hvert år skred det hele sammen under regntiden. Det er de dog blevet meget klogere på i dag, hvor der næsten ikke er flere jordveje tilbage.

Fordelen ved de noget bedre veje, giver en noget mere behagelig og nemmere tilgang til de mange oplevelser der er på øen – når der skal ske lidt mere end solbadning.

Her deler jeg nogle af mine mange oplevelse på Koh Phangan – oplevelser som helt sikker er værd at opleve.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via disse links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte 

Øens smukke strande

Koh Phangan har fantastiske strande.

Jeg har skrevet et andet indlæg om strandene på øen – som du finder her – så jeg vil kun lige nævne nogle få.

Haad Rin

Bedst kendt af alle strandene, er nok Haad Rin for sine Fullmoon parties – udenfor for disse fester, sker der ikke meget på Haad Rin og er måske er denne strand ikke den mest spændende strand.

Thong Nai Pan

Thong Nai Pan, var tilbage i 2000 og 10 år frem, min yndlingsstrand, kun med nogle få backpacker resort og masser af mangrove skov langs stranden.

Oplevelser på Koh Phangan - Tong Nai Pan strand

I dag er al mangrove væk og hele vejen langs stranden, ligger der flotte luksus resort. Stemningen er dog stadig super hyggelig og tilbagelænet.

Bottle Beach

Bottle Beach ligger helt afsides – og er nu min yndlingsstrand – og en af de sidste strande, hvor du stadig kommer til ad jordveje.

Bottle Beach - Koh Phangan

> Læs og: Besøg på Bottle Beach

Full Moon Party

Hvis du er til fest og natteliv, må du ikke gå glip af Full Moon Party i Haad Rin. Denne kæmpe og meget populære fest, finder sted hver måned og tiltrækker festglade mennesker fra hele verden.

Haadrin skilt - Koh Phangan - vores 4. stop i Thailand

Dans, lyt til musik og oplev en unikke atmosfære under fuldmånen. Vær opmærksom på at der bliver taget rigtig mange stoffer under festen – bliver du taget for dette af politiet, vil du fortryde det for resten af dit liv! Thailand har absolut nul-tolerance hvad alle former for stoffer angår.

Vandretur til Phaeng Waterfall

Koh Phangan har en smuk og frodig jungle, som helt sikkert er værd at udforske.

Tag på vandretur til Phaeng Waterfall, som ligger i en smuk nationalpark. På turen gennem junglen kan du opleve vandfaldet i flere niveauer, se flere lidt mere skjulte vandfald, få de mest fantastiske udsigter og møde det lokale dyreliv.

Husk at medbringe badetøj.

Vandfald på Koh Samui

Book evt. en guidet tur eller lej en scooter og tag rundt på egen hånd.

Dykning og snorkling

På øen har du mulighed for at dykke og/eller snorkle. Jeg har ikke selv dykket/snorklet her, men nogle vil mene at du kan opleve et farverig undervandsliv og et smukt koralrev – andre siger, der ikke er meget at komme efter.

Mae Haad området siges at være særligt populært og hjemsted for det beskyttede område Koh Ma – med et  rigt marine liv.

Yoga og wellness

Koh Phangan er populær for yogaentusiaster. Der findes en hel del yoga retreats på øen, hvor du kan deltage i klasser og workshops med fordybelse i yoga, meditation og holistisk sundhed.

Landsbyen Chaloklum

Tag en tur til Chaloklum, en charmerende fiskerlandsby beliggende i det nordlige Koh Phangan. Her kan du opleve det lokale liv, besøge fiskemarkedet og smage på frisk fisk og skaldyr i de lokale restauranter langs kysten.

Fisker landsby - Koh Kood

Wat Phu Khao Noi Templet

Besøg et smukt tempel, som ligger på en bakke med fantastisk udsigt over øen. Rundt på området findes der et utal af farverige buddhistiske statuer.

Området har en skøn fredelige atmosfære.

Thong Sala Night Market

Thong Sala er hovedbyen på øen. Det er formentlig også her du sejler til når du ankommer til øen.

Du skal helt sikkert besøge markedet som dagligt er åbent fra kl. 16-22.

Nogle af de mere permanente boder som sælger mad og drikkevarer, åbner noget tidligere på dagen, men fra kl. 16 begynder markedet for alvor at komme til live.  

Her kan du virkelig opleve og mærke det lokale liv og smage på et bredt udvalg af thailandske retter. Naturligvis finder du også masser af forskelligt håndlavet kunst og souvenirs.

Vær en god gæst

Når du besøger Koh Phangan, er det vigtigt at du respektere den lokale kultur og miljøet. Vær opmærksom på de lokale skikke og religiøse steder som templer.

Sørg for at rydde op efter dig selv og behandel naturen ordentlig – både på land og i vand. Undgå at røre ved koraller under snorkling og dykning – de dør af det.

Oplevelser på Koh Phangan er der mange af – det er bare at starte fra en ende af.

Oplevelser på Koh Phangan

Tips til Koh Phangan

 • Den bedste og billigste måde at komme rundt på Koh Phangan er ved at leje scooter.
 • Alternativt kan du booke en guidet tur rundt på øen. Her kan du booke enten via dit hotel, en turagent på en af strandene eller du kan booke forud via Viator (affiliatelink) som har et stort udvalg af ture.
  Benytter du dig af Viator, tjener vi en lille smule i kommission uden det koster dig ekstra.
 • Du kan komme til Koh Phangan med båd fra:
  Koh Samui (affiliatelink)
  Surat Thani (affiliatelink)
  – eller du kan vælge blot at tage til de nærliggende havne og høre hvornår der er bådafgang og købe din billet der.
  Dit hotel vil altid være dig behjælpelig.
 • Booker du hotel via Hotels.com (affiliatelink) har du mulighed for at spare op til gratis overnatninger, samtidig med, at der på de fleste hoteller er afbestillingen op til 24 timer før ankomst. Så hvis du vil være sikker på at få dit drømmehotel, kan det varmt anbefales at booke, uden at miste penge hvis du alligevel ombestemmer dig.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *