Sådan planlægger og booker du selv rejsen

Vil du prøve kræfter med selv at booke din rejse og blive din egen rejsekonsulent, så får du her en guide – spækket med mine bedste bud til planlægningensprocessen.

For udover de mange penge du sparer, fleksibiliteten, oplevelserne og den store tilfredshed i selv at have 100% kontrol, så er planlægningens processen den største forskel på en selv-arrangeret rejse og en pakkerejse.

Når du går i gang med en rejseplanlægning er det følgende punkter du skal have fokus på:

  1. Budget – hvor mange penge kan du bruge på rejsen
  2. Destination – hvor vil du hen
  3. Flybilletter – find de billigste flybilletter
  4. Visum & Vaccinationer – hvad er der behov for
  5. Forsikringer – er du dækket ved ulykker, hjemtransport eller manglende bagage
  6. Hoteller – hvor skal du bo
  7. Hvordan kommer du fra A til B
  8. Pakkeliste – hvad skal du have med

Sådan planlægger og booker du selv rejsen

For overskuelighedens skyld har jeg taget udgangspunkt i en rejse på som varer min. 14 dage. 

1. Budget – hvor mange penge kan du bruge på rejsen

Budget - Sådan planlægger og booker du selv rejsen

Først og fremmest skal du beslutte dig for hvor mange penge din rejse totalt må koste. Dit budget har stor betydning for hvor du kan rejse hen.

Et 3 ugers roadtrip i Australien kræver eksempelvis et noget større budget end et 3 ugers øhop i Asien. Flybilletterne vil være meget dyrere, det samme vil leveomkostningerne.

En 3 ugers rejse til Asien vil være langt billigere end fx. Australien, da både flybilletter og leveomkostningerne til denne del af verden er lave.

Faktisk kan det være billigere at rejse 2-3 uger til Asien end 1-2 uger i Sydeuropa. Flybilletterne er måske lidt dyrere, men hoteller og leveomkostninger er meget lavere.

>> Læs min artikel “Hvordan har I råd til at rejse til Asien?” hvor jeg beskriver forskellene <<

Gå evt. ind på Forex Bank Storbyindeks og se deres oversigt på prisforskellen i verdens storbyer ift. Danmark. Den danner et meget godt billede af, hvor du skal rejse hen hvis dine penge skal række langt.

2. Destination – hvor vil du hen

Når du har fundet ud af hvor mange penge du kan bruge på rejsen, skal du finde din destination.

Måske ved du præcist hvilken destination du vil til, måske afhænger det af vind og vejr eller hvor meget du skal betale for en flybillet.

Destination - Sådan planlægger og booker du selv rejsen

Kender du ikke destinationen i forvejen, så kan du starte med at kigge på mine destinationer, som jeg har skrevet masser af detaljerede info om. 

Alternativt kan du tage et kig på Momondo.dk’s “Explorer(affiliatelink) hvor du også udforske en masse spændende destinationer og vælge mellem storbyferier, eksotiske rejsemål, badeferie etc.

3. Fllybilletter – find de billigste flybilletter

Når du har fundet din destination er det tid til at finde flybilletter. Skal du have de bedste og billigste flybilletter, så er det noget du skal sætte god tid af til.

For at finde en god og billig flybillet, kan det være en fordel at holde godt øje med prisernes udvikling i en længere periode. En flybillet kan nemt stige og falde med flere tusinde kroner på bare én dag.

Flybilletter - Sådan planlægger og booker du selv rejsen

Husk at være opmærksom på, at der er stor forskel på en Salgsportal og en Bookingportal.

Bookingportal

På en Bookingportal som fx. Flybillet.dk anbefales kun de flyselskaber som portalen har et samarbejde med. Det betyder at flybilletterne de anbefaler dig, er nødvendigvis er markedets billigste, men de billigste blandt de flyselskaber de samarbejder med.

Salgsportal

På en Salgsportal såsom Momondo.dk (affiliatelink) bliver hele nettet crawlet for billigste flybilletter til din ønskede destination og herefter kan du klikke dig videre til den udbyder som tilbyder den billigste billet.

På en salgsportal er der altså ikke tale om et samarbejde, men en reel søgning på hele nettet.

>> Læs min artikel “Sådan finder du de billigste flybilletter” med en udførlig gennemgang af, hvordan du finder netop den flybillet der passer til dig og dine kriterier <<

4. Visum & Vaccinationer – hvad er der behov for

Når du har besluttet dig for hvilken destination du vil rejse til, skal du sikre dig hvilke krav det pågældende land stiller til Pas & Visum. Og om der er behov for vaccinationer inden rejsen.

Landefakta på RejseTanker.dk

Skal din rejse være indenfor Europa, så vil der sandsynligvis ikke være behov for visum. Det vil der til gengæld være til de fleste lande udenfor Europa.

Nogle steder fx. Thailand og på Bali udfylder du visum ansøgningen i flyet eller i ankomstlufthavnen som udmunder i et optil 30 dages visum når du står i lufthavnen. Andre lande fx. USA og Australien skal visum være søgt hjemmefra.

Selv om du allerede er klar over hvad der stilles af krav, så tjek altid for en sikkerhedsskyld Udenrigsministeriets opdaterede anvisninger.

Under de fleste af mine destinationer, kan du finde Fakta sider med alt du bør vide inden du rejser.

Mht. vaccinationer så bør du kontakte egen læge for info om hvilket vaccinationer der er nødvendigt.

Du kan også tjekke Statens Serum Institut (Rejsevaccination) som giver dig både vaccine anbefalinger, men også opdateringer og generelle råd.

Vaccination - Sådan planlægger og booker du selv rejsen

RejseTip: Brug altid din sunde fornuft når det kommer til vacciner – der tjenes rigtig mange penge på vacciner, så måske er det ikke hele skalaen du har brug for!

5. Rejseforsikring – ALTID ET MUST

Uanset hvor længe du skal rejse og hvorhen, så SKAL du være forsikret!

Når du kun skal rejse indenfor 30 dage, vil den billigste rejseforsikring oftest være den du tegner som en tillægsforsikring til din indboforsikring.

Hos de fleste forsikringsselskaber kan du vælge om din dækning kun skal gælde Europa eller den skal dække hele verden. Hertil vil du formentlig også kunne vælge forskellige tilvalgsdækninger – hos mit forsikringselskab ser det fx. sådan ud:

Forsikring - Sådan planlægger og booker du selv rejsen
En rejseforsikring hos dit eget forsikringsselskab inkl. afbestilling burde ligge på mellem 1000-1500 kr. årligt – afhængig af forsikringsselskab. Det er langt billigere end hvis du skal ud og tegne en separat forsikring.

HUSK at tjekke om din forsikring dækker Covid-19 – det er der en del som ikke gør.

Når du køber en flybillet, vil du sikkert få tilbudt at købe enten en rejseforsikring eller bare afbestilling. Her skal du være obs på, om du ikke allerede er dækket via dit forsikringsselskab.

Bemærk at den tilbudte rejseforsikring ofte er lige så høj på denne ene rejse, som hvis du tegner en rejseforsikring for et helt år og hvor du kan rejse alle de gange du vil.

Skal du rejse længere end 30 dage, skal du tegne en seperat rejseforsikring. Tjek evt. disse selskaber:

6. Hoteller – hvor skal du bo

Når alt ovenstånde er på plads, kan du begynde at finde ud af hvor du skal bo. Mulighederne er uendelige.

Hoteller - Sådan planlægger og booker du selv rejsen

Der findes rigtig mange portaler hvorfra du kan booke hoteller.

Skal jeg fremhæve en af dem, må det være Hotels.com (affiliatelink) som med deres Reward program (affiliatelink) giver mulighed for at optjene rewards som munder ud i gratis overnatninger.

Det fungerer sådan, at hver gang du booker et hotel – uanset om det er billigt eller dyrt – så får du rewards. Rewards er en slags rabat som udregnes efter gennemsnitsprisen på dine bookinger.

Det kan virkelig bliv til noget, når man booker gennem længere tid.

Søgeprotalerne

Fælles for søgeportalerne er, at du kan stille alle dine kriterier for hvad hotellet skal tilbyde. Du kan fx. indtaste krav til beliggenhed, pris, om der skal være pool, om det skal være med all inkl. eller bare morgenmad, om der skal være  fitnessfaciliteter etc..

RejseTip: Det er altid en god ide at tjekke prisen for hotellet på flere af søgemaskinerne, men også på hotellets egen hjemmeside. Indimellem har hotellerne nogle tilbud som måske lige passer til dig.

7. Pakkeliste – hvad skal du have med

Når alt ovenstående er på plads og du er nået til at skulle pakke din kuffert, så er der også hjælp at hente her.

Print vores pakkeliste og få allerede fra starten et godt overblik over, hvad du skal slæbe med på dine rejse.

Drop panikken - lav en pakkeliste

De fleste har en tendens til at medbringe ALT for meget tøj – især til varme destinationer.

Der er en fingerregel som siger – læg det tøj frem som du mener du skal have med, og fjern så 50% af det… så er du ved at være realistisk med hvad du skal medbringe.

Uanset hvor du skal hen, så er jeg sikker på at der også i det land vaskes tøj, hvis du – som en af de meget få – skulle have taget for lidt med.

Har du input eller yderligere spørgsmål til at planlægge og booke rejsen selv, så er du velkommen tl at skrive i kommentaren herunder.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *