Vil du prøve kræfter med selv at arrangere, planlægge og booke din rejse, så får du her mine bedste råd og en guide til planlægningens processen.

For udover de mange penge du sparer, fleksibiliteten, oplevelserne og den store tilfredshed i selv at have 100% kontrol, så er planlægningens processen den største forskel på selv at arrangere sin rejse og at købe en pakkerejse.

Når du går i gang med en rejseplanlægning er det følgende punkter du skal have fokus på:

  1. Budget – hvor mange penge kan du bruge på rejsen
  2. Destination – hvor vil du hen
  3. Flybilletter – find de billigste flybilletter
  4. Visum & Vaccinationer – hvad er der behov for
  5. Forsikringer – er du dækket ved ulykker, hjemtransport eller manglende bagage
  6. Hoteller – hvor skal du bo
  7. Pakkeliste – hvad skal du have med

Sådan planlægger og booker du selv din rejse

Der er taget udgangspunkt i en rejse på max. 30 dage og min. 14. 

1. Budget – hvor mange penge kan du bruge på rejsen

budget-sparegris-planlaeg-selv-rejse

Først og fremmest skal du beslutte dig for hvor mange penge din rejse totalt må koste. Dit budget har stor betydning for hvor du kan rejse hen.

Et 3 ugers roadtrip i Australien kræver eksempelvis et noget større budget end et 3 ugers øhop i Asienflybilletterne vil være meget dyrere, det samme vil leveomkostningerne. En 3 ugers tur til Asien vil være langt billigere, da både flybilletter og leveomkostningerne er lave.

Faktisk kan det være billigere at rejse 2-3 uger til Asien end 1-2 uger i Sydeuropa – flybilletterne er måske lidt dyrere, men hoteller og leveomkostninger er meget lavere. Det kan du læse mere om i min artikel “Hvordan har I råd til at rejse til Asien?” hvor jeg beskriver forskellene.

Gå evt. ind på Forex Bank Storbyindeks og se deres oversigt på prisforskellen i verdens storbyer ift. Danmark – den danner et meget godt billede af, hvor du skal rejse hen, hvis dine penge skal række langt.

2. Destination – hvor vil du hen

Når du har fundet ud af hvor mange penge du kan bruge på rejsen, skal du finde din destination.

Måske ved du præcist hvilken destination du vil til, måske afhænger det af vind og vejr eller hvor meget du skal betale for en flybillet.

Find-din-destination-planlaeg-rejse

Kender du ikke destinationen i forvejen, så start med at kigge på de destinationer du synes kunne være interessante.

Du finder masser af inspiration ved enten at læse om landene under vores destinationer og på vores RejseBlogs, eller du kan tage et kig på Momondo.dk’s “Discover” hvor du også kan skelne mellem storbyferier, eksotiske rejsemål, badeferie etc.

3. Flybilletter – find de billigste flybilletter

Når du har fundet din destination er det tid til at finde flybilletter. Skal du have de bedste og billigste flybilletter, så er det noget du skal sætte god tid af til.

For at finde en god og billig flybillet, kan det være en fordel at holde godt øje med prisernes udvikling i en periode. En flybillet kan nemt stige og falde med flere tusinde kroner på nogle dage.

flybillet-planlaeg-selv-rejse2

Husk at være opmærksom på, at der er stor forskel på en Salgsportal og en Bookingportal.

På en Bookingportal som fx. Flybillet.dk anbefales de flyselskaber som portalen har et samarbejde med, hvorimod du på en Salgsportal såsom Momondo.dk og Skyscanner.dk bliver sendt til dem som rent faktisk udbyder den billigste billet.

I vores artikel “Hvordan finder du de billigste flybilletter” får du en udførlig gennemgang af, hvordan du finder netop den flybillet der passer til dig og dine kriterier.

4. Visum & Vaccinationer – hvad er der behov for

Når du har besluttet dig for hvilken destination du vil rejse til, skal du sikre dig hvilke krav det pågældende land stiller til Pas & Visum og om der er behov for vaccinationer inden rejsen.

visum-planlaeg-rejse

Skal din rejse være indenfor Europa, så vil der sandsynligvis ikke være behov for visum. Det vil der til gengæld være til de fleste lande udenfor Europa.

Nogle steder fx. Thailand og Indonesien udfylder du papirer i flyet/ankomstlufthavnen som udmunder i et optil 30 dages visum når du står i lufthavnen. Andre lande fx. USA og Australien skal visum være søgt hjemmefra.

Selv om du allerede er klar over hvad der stilles af krav, så tjek altid for en sikkerhedsskyld Udenrigsministeriets opdaterede anvisninger.

Under de fleste af vores destinationer, kan du finde Fakta sider med alt du bør vide inden du rejser.

Mht. vaccinationer så bør du kontakte egen læge for info om hvilket vaccinationer der er nødvendigt. Du kan også tjekke Statens Serum Institut (Rejsevaccination) som giver dig både vaccine-anbefalinger, men også opdateringer og generelle råd.

vaccination-planlaeg-rejse

Tip: Brug altid din sunde fornuft når det kommer til vacciner – der tjenes rigtig mange penge på vacciner, så måske er det ikke hele skalaen du har brug for!

Bor du i Københavnsområdet, så får du 10% på dine vacciner hos Rejseklinikken i Charlottenlund – når du booker tid via RejseTanker.dk

5. Rejseforsikring – et must 

Uanset hvor længe du skal rejse og hvorhen så SKAL du være forsikret!

Når du kun skal rejse indenfor 30 dage, vil den billigste rejseforsikring oftest være den du tegner som en tillægsforsikring til din indboforsikring.

Hos de fleste forsikringsselskaber  kan du vælge om din dækning kun skal gælde Europa eller det skal være hele verden. Hertil vil du formentlig også kunne vælge forskellige tilvalgsdækninger – hos mit forsikringselskab ser det fx. sådan ud:

Forsikrings-tilvalg-planlaeg-rejse

En rejseforsikring hos dit eget forsikringsselskab inkl. Afbestilling burde ligge på mellem 800-1200 kr. årligt – afhængig af forsikringsselskab – og er langt billigere end hvis du skal ud og tegne en separat forsikring.

Når du køber en flybillet, vil du sikkert få tilbudt at købe enten en rejseforsikring eller bare afbestilling. Her skal du være obs på, om du ikke allerede er dækket via dit forsikringsselskab.

Bemærk at den tilbudte rejseforsikring ofte er lige så høj på denne ene rejse, som hvis du tegner en rejseforsikring for et helt år og hvor du kan rejse alle de gange du vil.

6. Hoteller – hvor skal du bo

Så er det blevet tid til at finde ud af hvor du vil bo. Mulighederne er uendelige.

Du har sikkert allerede nu fået masser af inspiration til dit rejsemåls områder, byer, strande etc. og nu skal du booke overnatning.

hotel-planlaeg-rejse

Der findes rigtig mange portaler at booke hotel hos, blandt de mest brugte er Booking.com, Hotels.com, Agoda.dk. og de er stort set lige gode alle sammen, og priserne varierer da heller ikke ret meget.

Skal jeg fremhæve en af dem, må det være Hotels.com som skiller sig ud ved deres Reward program.

Når du tilmelder dig deres Reward program, så sparer du op til gratis overnatninger. Dvs. hver gang du booker et hotel – uanset om det er billigt eller dyrt – så får du en slags rabat som udregnes efter gennemsnitsprisen på dine bookinger. Disse rabatter kan du så trække fra på din næste booking.

Fælles for søgeportalerne er, at du kan stille alle dine kriterier for hvad hotellet skal tilbyde – beliggenhed, pris, skal der være pool, skal det være all inkl. eller bare morgenmad, har de fitnessfaciliteter og meget mere.

Tip: Det er altid en god ide at tjekke prisen for hotellet på flere af søgemaskinerne, men også på hotellets egen hjemmeside. Indimellem har hotellerne nogle tilbud som måske lige passer til dig.

Fx. bookede jeg på en Balirejse et tilbud jeg fandt på hotellets hjemmeside. Jeg bookede 3 overnatninger for under 300 kr. pr. nat for 3 pers. i tilbuddet indgik der et dejligt værelse med morgenmad, lufthavnstransfer, 4 timers guidet rundtur på Bali og 1 times massage. Det må man da sige var en god “velkomstpakke”.

7. Pakkeliste – hvad skal du have med

Når alt ovenstående er på plads, og du er nået til at skulle pakke din kuffert, så er der også hjælp at hente her.

Print vores pakkeliste og få allerede fra starten et godt overblik over, hvad du skal slæbe med på dine rejse.

Pakkeliste-planlaeg-rejse

De fleste har en tendens til at medbringe ALT for meget tøj – især til varme destinationer. Der er en fingerregel som siger – læg det tøj frem som du mener du skal have med, og fjern så 50% af det… så er du ved at være realistisk med hvad du skal medbringe.

Uanset hvor du skal hen, så er jeg sikker på at der også i det land vaskes tøj, hvis du – som en af de meget få – skulle have taget for lidt med.

Har du flere spørgsmål

Har du yderligere spørgsmål, så er du meget velkommen til at stille dem i kommentaren herunder eller i vores Rejseforum.