Backpackerrejse gennem sydøstasien

Del 1 ud af 6

Min kæreste og jeg tog på backpackerrejse gennem Sydøstasien i 6 måneder. Gennem 6 rejseblogs fordelt på de lande vi besøger, deler vi alle vores mange oplevelser med jer som overvejer at gøre det samme.

Planlægningen

Fra første færd så vores rute lidt anderledes ud, men endte med blive sådan:

→ Bali & Øer 1 mdr.
→ Thailand 1 mdr.
→ Cambodia 1 mdr.
→ Vietnam 1 mdr.
→ Laos 2 uger
→ Cambodia i 1 mdr. mere

Budget

Inden vi rejste havde flere steder undersøgt hvad et realistisk budget burde være for en backpackerrerjse i Sydøstasien. Her blev vi vældigt overraskede.

Et anerkendt såkaldt ungdoms-rejsebureau, som hedder sig at hjælpe unge med at rejse billigt, mente vi som minimum skulle bruge 100.000 kr. pr. person for 6 mdr.

Havde det været tilfældet, var vi aldrig kommet ud at rejse.

Vi var overbeviste om, at det måtte kunne gøres billigere. Vi tog derfor afsted med et budget på 60.000 kr. for 2 pers. for 6 mdr. (altså 140.000 kr. mindre end anbefalet) og det skulle dække ALT.

På hele turen lavede vi dagsbudgetter for de steder vi boede. Nogle steder kunne vi bo og leve så billigt, at vi sågar havde mulighed for at spare op til transport som vi skulle bruge senere.

Vi prøvede at gøre alt så økonomisk som muligt, uden på noget tidspunkt at føle at det var på bekostning af gode oplevelser.

Backpackerrejse gennem Sydøstasien - Koh Rong SamloemBådturen til Koh Rong Samloem, Cambodia

Vores rejseblogs

Under hver af de lande vi besøgte, har jeg (Emilie) skrevet rejseblogs indholdende guides til hvordan du bedst, billigst, hurtigst og uden at blive snydt, kommer over landegrænser. Hvor vi boede, spiste etc. og hvad vi i øvrigt syntes om de forskellige områder.

Skal du selv på backpackerrejse gennem Sydøstasien og har du spørgsmål, er du velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under de de forskellige blogindlæg.

Vores første måned på Bali & Øer har min mor skrevet om. Vi rejse nemlig den første måned sammen med hende og mine 2 yngre søskende. Derfor starter vi vores rejsebeskrivelser med Singapore.

I slutningen af alle mine rejseblogs, får du generelle tips og anbefalinger.

Stopover i Singapore

Singapore MRT station - Backpackerrejse gennem SydøstasienDen 2. marts rejste vi fra Bali til Singapore, hvor vi skulle tilbringe 2 dage.

Singapore lufthavnen er rigtig fin og stor.

Vi loggede på Singapores offentlige wifi – hvor du gratis kan registrere dig i et døgn. Vi downloadede apps på telefonen over Singapores offentlige transport.

På den måde var det nemt for os, at se hvilke toge og busser vi skulle benytte.

Fra lufthavnen kan du gratis køre med Skytrain ud til en MRT (metro) station.

Stopover i Singapore

 

Singapore MRT station - Backpackerrejse gennem Sydøstasien
Den 2. marts rejste vi fra Bali til Singapore, hvor vi skulle tilbringe 2 dage.

Singapore lufthavnen er rigtig fin og stor.

Vi loggede på Singapores offentlige wifi – hvor du gratis kan registrere dig i et døgn. Vi downloadede apps på telefonen over Singapores offentlige transport.

På den måde var det nemt for os, at se hvilke toge og busser vi skulle benytte.

Fra lufthavnen kan du gratis køre med Skytrain ud til en MRT (metro) station.

Singapores MRT system kører gennem hele byen og fungerer rigtig godt. Du køber billetter ved indgangen til stationen.

Når du ved hvor du skal hen, er det fuldstændig som at søge på sin GPS derhjemme – hvorfra og hvortil du skal hen.

Herefter får du så oplyst i hvilken retning du skal tage toget (togene kører i to retninger) og hvor du skal stå af osv.

Du kan dog altid spørge dig frem hvis du er i tvivl, både ved informationsstederne og blandt folk som skal med toget. Folk i Singapore er meget venlige og hjælpsomme.

Billetterne er ikke ret dyre, og du sparer en del ved at tage tog eller bus. Et STORT plus er, at togene har aircondition.

Vi boede på “Chang Ziang Hotel” som kostede kr. 230 kr. UDEN morgenmad, hvilket (for os) var ret dyrt. Ingen af os havde dog lyst til at sove på dorms (sovesale) den første nat vi skulle rejse alene.

(Hotellet er i dag lukket permanent)

Dorms kontra hoteller

I øvrigt fandt vi senere ud af, at rejse man 2 personer sammen, kan det slet ikke betale sig at bo på dorms.

På dorms betaler du pr. pers. hvorimod du på hoteller betaler for værelset, som oftes er billigere end pr. pers. i et dorm.

Udsigten fra vores hotel i Singapore - Backpackerrejse gennem Sydøstasien
Udsigten fra vores hotel i Singapore

Vores værelset var ubegribeligt lille og lå i Singapores “luder kvarter” hvor hotellerne er billigst.

Vi boede på 5. sal med udsigt over byen. Værelset var inkl. aircon, et pænt lille badeværelse og dejligt isoleret fra byens larm.

Hotellet lå ca. 10 min. gang fra togstationen. Et helt fint hotel til 2 overnatninger.

Storby & Shopping

Singapore er virkelig en storby. Der er altid mennesker og altid meget trafik. Butikkerne har længe åbent og maden er ret billig.

Dog kan det blive en dyr tur, hvis du skal opholde dig i byen i længere tid. Vores vigtigste ærinde i Singapore var at købe en laptop, så vi var ikke rigtig på sightseeing.

Begge vores dage blev brugt i KÆMPE store elektronik malls. Singapore er helt sikkert byen over alle byer indenfor elektronik.

Du kan få alt i Singapore og udover elektronik, så byder byen også på masser af muligheder for shopping til rimelige priser.

Mad finder du i alle afskygninger og til billige penge.

Alt i alt var Singapore en fin by, men 2 dage var rigeligt for os.

Vi er ikke storbymennesker og da lige havde forladt de mest fantastiske strande på Gili Øerne ved Bali, så havde vi nok lidt svært ved at omstille os.

Vi så ikke ret meget andet end elektronik malls, så det er begrænset hvad vi ellers kan skrive om byen.

Vi har dog læst, at der er mange fantastiske ting at opleve. Herudover er det en sikker og tryg by at opholde sig i.

Budget i Singapore

Da vi ankom til Singapore hævede vi 100 Singapore $, som svarer til 500 kr. Da vi rejste derfra havde vi stadig lidt penge tilovers.

Rejsetips til Singapore

  • Download appen Valutaomregner. Den kan bruges offline og der er alle slags valutaer at vælge mellem.
  • Google Maps er uundværlig. Hvert land har deres egne kort som kan bruges off-line.
  • Køb simkort i de lande du befinder dig i. Det er billigt og du kan være på nettet overalt.
  • Medbring altid en lille tørresnor, lidt klemmer og lidt vaskepulver.
Nomadlife - Emilie & Daniel

En backpackerrejse på ubegrænset tid

I 2016 rejste Emilie & Daniel på en 6 måneders backpackerrejse i Sydøstasien. "På scooter gennem Vietnam" er en ud af flere rejsebeskrivelser fra rejsen. Siden de kom hjem fra denne rejse, har de begge taget hver deres uddannelse, arbejdet, sparet sammen og planlagt en rejse ud i verden på ubestemt tid.

I februar 2022 blev det en realitet! Hvis du har lyst til at følge dem på deres eventyr kan du besøge dem på Nomadlife.dk, på deres Instagram og på Facebook.

En backpackerrejse på ubegrænset tid

Nomadlife - Emilie & DanielI 2016 rejste Emilie & Daniel på en 6 måneders backpackerrejse i Sydøstasien. "På scooter gennem Vietnam" er en ud af flere rejsebeskrivelser fra rejsen. Siden de kom hjem fra denne rejse, har de begge taget hver deres uddannelse, arbejdet, sparet sammen og planlagt en rejse ud i verden på ubestemt tid.

I februar 2022 blev det en realitet! Hvis du har lyst til at følge dem på deres eventyr kan du besøge dem på Nomadlife.dk, på deres Instagram og på Facebook.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »