Koh Samui på budget

Del 4 ud af 6

Fra Koh Lanta gik turen videre til Koh Samui – øen jeg tydeligt husker fra adskillige besøg i min barndom…

Turen til Koh Samui

På Koh Lanta købte vi bådbillet til Koh Samui. Vi gav lidt ekstra for at ankomme tidligt på dagen til Koh Samui – det skulle vi så IKKE have gjort.

Lamai Beach på Koh Samui

Turen startede med, at vi blev hentet senere end aftalt – i en fyldt minivan, hvor der stort set ikke var plads til vores bagage.

Vi endte på forsædet – den værste plads i hele minivan’en. Lidt efter skulle vi da lige have 2 passagere mere med, så endnu måtte vi igang med en omrokering af alt i bilen.

Vi var dog meget begejstrede over, at vores chauffør var en “glad” mand, men vi undrede os lidt over, at han blev ved med at snøfte og konstant trippede med benene.

Først sad vi i kø i mere end en time ved den første færgeovergang. Derefter endnu en times kø. Da vi endelig kunne køre uden kø, havde vores chauffør lige en del personlige stop han skulle gøre undervejs.

Han råbte når han talte i tlf. hvilket han gjorde KONSTANT.

Vi skulle ankomme til Koh Samui kl. 14.30, og eftersom vores chauffør hele tiden skulle gøre stop, gruede vi for om vi overhovedet ville nå den sidste båd til tiden.

Under turen var chaufføren hele tiden ved at falde i søvn. Han blev ved med at slå sig i hovedet for at holde sig vågen, han drak konstant et eller andet som formentlig skulle holde ham vågen.

På nuværende tidspunkt var vi ikke i tvivl om, at han var påvirket af stoffer OG havde været i gang hele natten.

Han var uhøflig og møg irriterende. Turen endte, som vi gruede for, med at vi først var ved færgen kl. 14.10 – altså næsten samme tidspunkt, vi skulle være landet på Samui.

Vi var rasende over at chaufføren havde taget røven på os og prøvede at holde ham tilbage, indtil han havde tilbagebetalt vores penge – det hjalp ingenting.

Han skred og så kunne vi sidde der og vente på den næste færge, som først gik en del timer senere.

Koh Samui – 3. stop gennem Thailand

Sejlturen til Koh Samui tog ca. 1,5 time og og grundet det sene tidspunkt, ankom vi først til vores Hotel “New Hut Bungalows” (affiliatelink) på Samui kl. 18.30.

Nå, men det blev jo så bare en af de oplevelser man efterfølgende heldigvis kan grine af… og GODT vi er sådanne nogle tålmodige og overbærende mennesker 🙂

Solnedgang på Lamai Beach, Koh Samui

Rejsetip:

  • Vi betalte 750 bath pr. pers. (140 kr. i 2016) for billetten til Samui.
  • Glem hvor lang tid “rejsen” tager, bare køb den billigste billet.
  • Prut om prisen og tjek i de forskellige agency’s.

På “New Hut Bungalows” (affiliatelink) på Lamai Beach fik vi en lille bungalow direkte på stranden, dog med fælles bad – som vi egentligt slet ikke troede var os, men det var rent og faktisk rigtig hyggeligt.

New Hut Bungalows - Koh Samui på budget

Vi gav 75 kr. pr nat. Stedet ligger lidt udenfor byen, hvilket er skønt, da her ingen larm er.

Vi fik hurtigt lejet en scooter for de 14 dage vi havde tænkt os at blive.

Chaweng

Hver aften tog vi til Chaweng Beach og spiste på “Foodcourt” (streetfood).

Et område med masser af “madboder” samt stole og borde til at sidde og spise ved. Her kan du så vælge hvilken “bod” du har lyst til at spise ved – det er super god mad og næsten alt kan bestilles.

Foodcourt på Koh Samui

På modsatte side af madboderne ligger der boder med tøj osv. Der bliver spillet musik og det er alle slags mennesker som kommer her.

Scooterture

På vores scooterture på Koh Samui, tror jeg, vi så ALT hvad der er at se – og der skal ikke herske tvivl om, at Koh Samui altid vil have en særlig plads i mit hjerte – her er vidunderligt!

Scootertur på Koh Samui
Scootertur rundt på Koh Samui

Vandfald på Koh Samui
Vandfald på Samui

Vi er vilde med Koh Samui og kommer helt sikkert snart tilbage.

Rejsetip:

På Koh Samui boede vi fast det samme sted i alle 14 dage. Vi lejede scooter for alle 14 dage. Super gode priser og vi kunne køre rundt på øen – hvor som helst, når som helst.

Budget for Koh Samui (2016):

Pr. dag kr. 313 (ca. 1655 bath)
Hotel: ca. 75 kr. (ca. 400 bath) pr. dag
Scooter: ca. kr. 29 kr. (150 bath)
Mad og diverse havde vi så ca. kr. 200 (1105 bath)

Vi havde brugt alt for mange penge mens vi var på Bali og i Singapore, så da vi kom til Samui, var vi nødt til at lægge et nyt budget, og skære kraftigt ned på vores forbrug.

VI besluttede derfor, at vi ikke ville betale mere end max. 300 bath pr. måltid pr. dag – for os begge. På den måde fik vi mulighed for at spare lidt op til bla. vores transport til Cambodia.

Efter næsten en måned i Thailand gik turen nu til videre til Cambodia – har du lyst, kan du herunder klikke dig ind og læse om andre steder vi besøgte i Thailand.

Når du ser (affiliatelink) i artiklen, betyder det at hvis du booker flybilletter, hoteller, seværdigheder mv. via vores links, så tjener vi en lille smule i kommission UDEN det kommer til at koste dig ekstra - Tak for din støtte

Nomadlife - Emilie & Daniel

En backpackerrejse på ubegrænset tid

I 2016 rejste Emilie & Daniel på en 6 måneders backpackerrejse i Sydøstasien. "På scooter gennem Vietnam" er en ud af flere rejsebeskrivelser fra rejsen. Siden de kom hjem fra denne rejse, har de begge taget hver deres uddannelse, arbejdet, sparet sammen og planlagt en rejse ud i verden på ubestemt tid.

I februar 2022 blev det en realitet! Hvis du har lyst til at følge dem på deres eventyr kan du besøge dem på Nomadlife.dk, på deres Instagram og på Facebook.

En backpackerrejse på ubegrænset tid

Nomadlife - Emilie & DanielI 2016 rejste Emilie & Daniel på en 6 måneders backpackerrejse i Sydøstasien. "På scooter gennem Vietnam" er en ud af flere rejsebeskrivelser fra rejsen. Siden de kom hjem fra denne rejse, har de begge taget hver deres uddannelse, arbejdet, sparet sammen og planlagt en rejse ud i verden på ubestemt tid.

I februar 2022 blev det en realitet! Hvis du har lyst til at følge dem på deres eventyr kan du besøge dem på Nomadlife.dk, på deres Instagram og på Facebook.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »