Er du i Pescara området og er du til gode vine og smuk beliggenhed, så arranger en tur til Cantina Zaccagnini vingård…

Anmeldelse af Cantina Zaccagnini vingård, Abruzzo

Cantina Zaccagnini vingård ligger i hjertet af Bolognano i byen Abruzzo.

Vingården er en familiedrevet vingård som blev grundlagt i 1978 og som siden da, har vokset sig stor og som i dag eksporterer mere end 85% af deres vinproduktion til resten af verden.

Anmeldelse-af-Cantina-Zaccagnini-vingård-Udsigt2

Gården besidder 150 hektar vinmarker som plejes og kontrolleres efter alle kunstens regler og med stor passion og dedikation til vinproduktionen.

Anmeldelse-af-Cantina-Zaccagnini-vingård-Udsigt

Er du pjattet med vine og gerne vil opleve hvordan vinen, fra druerne hænger i klaser på markerne til de hældes på flasker foregår, så book en rundvisning på gården, som ligger i de mest naturskønne områder med vin- og olivenlunde så langt øjet rækker.

Vi tog en guidet tur hvor vi fik en detaljeret beskrivelse af gårdens historie, blev præsenteret for deres samarbejder med både lokale og udenlandske kunstnere – som pryder væggene med kunstneriske værker, samt oplevede magien – som de selv kalder det – af omdannelsen fra fine druer til endnu bedre vine.

Anmeldelse-af-Cantina-Zaccagnini-vingård-Kunst

Desværre var vores besøg på et tidspunkt hvor druerne allerede var høstet og hældt på flaske, men vi var gennem produktionen hvor flaskerne stod klar til at blive pakket, først med påsætning af gårdens kendetegn, en lille bastsnor med flaske om halsen og påsætning af etikette og slutteligt pakning i kasser.

Anmeldelse-af-Cantina-Zaccagnini-vingård-Vintønder2

Anmeldelse-af-Cantina-Zaccagnini-vingård-Vintønder

Efter rundturen mellem vintønder i alle afskygninger, fortsatte vi videre til en lille hytte som lå med udsigt over den smukke dal fyldt med vinranker, oliventræer og bjerge i baggrunden – nu var det tid til at smage på de udsøgte vine og en let frokost, altsammen lokalt produceret.

Anmeldelse-af-Cantina-Zaccagnini-vingård-Udsigt3

Anmeldelse-af-Cantina-Zaccagnini-vingård-Frokost4

Under den lækre frokost, som både bød på oste med trøfler, hvidløgs ciabatta, diverse skønne skinker og mozzarella’er etc. smagte vi først på en skøn frisk og lidt sødlig mousserende vin, herefter hvid- og rødvine af gårdens både kendte og lidt mere ukendte vine og slutteligt en meget lækker dessertvin.

Anmeldelse-af-Cantina-Zaccagnini-vingård-Vin2

En super hyggelig og stemningsfyldt vin- og madsmagning, som blev indtaget sammen med sjove historier fra tiden gennem årene på gården.

Anmeldelse-af-Cantina-Zaccagnini-vingård-Vin3

Vi havde en rigtig god oplevelse med vores vingårdsbesøg og kan kun anbefale, at booke sådan en rundtur med vinsmagning, hvis du er på disse kanter.

Kontakt Cantina Zaccagnini

Adresse: Cantina Zaccagnini – C.da Pozzo – Bolognano, Pescara – Italien
Telefon: +39 085.8880195
Email:  info@cantinazaccagnini.it

Læs mere om Cantina Zaccagnini vingård HER

Læs mere fra Italien

Inspiration til Italien