Inspiration til Latinamerika

Inspiration til Latinamerika – det bliver ikke nemt at vælge… 

Latinamerika er en af de mest spændende verdensdele med sit oprindelige folk, regnskove, bjerge, vulkaner, historie og sprudlende multikultur i en fascinerende blanding af afrikansk, indiansk og europæisk afstamning.

Det oprindelige folk

Latinamerika’s oprindelige befolkning er så godt som udryddet, men i det nordlige Mellemamerika og i flere af Andesbjergene, udgør indianerne stadig en stor del af befolkningen.

Det oprindelige folk - inspiration til Latinamerika

Oplevelser

Oplevelserne i denne verdensdel er uendelige og strækker sig over verdens største regnskov og floden Amazonas, som med sit fantastiske dyre- og planteliv strækker sig over store dele af Brasilien, Venezuela, Bolivia, Ecuador og Colombia og Peru.

Vandfald - Inspiration til Latinamerika

Det er også i Latinamerika du kan opleve verdens længste bjergkæde, Andesbjergene, med de charmerende byer Caracas, Medellín, Quito, Santiago de Chile.

Galapagos øerne er kendte for sine skildpadder, søløver og havleguaner og ørkenerne som Atacama, landskaber i Patagonia & Tierra del Fuego med verdens højeste vandfald, Angel Falls, i Venezuela.

Ørken - Inspiration til Latinamerika

Du kan også se verdens ældste klippemalerier ved Serra da Capivara og deltage i nogle af verdens største festligheder, såsom Rio karneval og Belem sin Cirio de Nazaré, Tango VM. Vendimia festivalen i Argentina er også noget af et tilløbsstykke.

Vægmalerier - Inspiration til Latinamerika

Brasilien

I Brasilien, Latinamerikas største og verdens 5. største land, finder du 7000 km kridhvide strande med palmer og det azurblå Atlanterhav. For ikke at glemme de utallige tropiske øer, musik-fyldte metropoler og fortryllende kolonibyer.

Brasiliens strande - Inspiration til Latinamerika

Inde i landet, byder Brasilien på flotte seværdigheder som majestætiske vandfald og krystalklare floder. Brasilien’s aller største attraktion er Amazonas og Pantanal floderne, som er noget af det mest fantastiske og livsbekræftende.

Amazonas - Inspiration til Latinamerika

Amazonas

Oplev Amazonas med båd (jo mindre jo bedre) ned gennem floden, hvor du passerer både huse bygget på pæle og kan høre skrigende aber og fugle i skoven.

Eller du kan svede dig gennem floder og laguner på en kanotur.

Er du endnu mere hardcore, så har du også mulighed for at campere i regnskoven og på helt tæt hold, møde områdets fascinerende dyr – både dag og nat.

Dyr i Amazonas - Inspiration til Latinamerika

Den bedste måde at se dyrelivet på, er på en aftentur.

Medbring en kraftig lommelygte og kom helt tæt på fugleedderkopper, træfrøer, flagermus, tornede rotter og slanger (hvoraf de fleste er ikke-giftige).

Dyr i Amazonas - Inspiration til Latinamerika

Bjerge & Vandfald

Udforsk også nogle af verdens højeste bjerge, vidtstrakte ørkener og imponerende vandfald i Argentina – verdens 8. største land.

Her finder du alt fra vilde og fjerntliggende områder i det sydlige Patagonien. Verdensklasse metropoler som tango’ens Buenos Aires, Sao Paulo, Bogatá, Caracas, Santiago og verdens smukkest by, Rio de Janerio.

Smukke byer i Latinamerika

Peru

Peru er hjemsted for snedækkede bjerge, kæmpe sandklitter, flokke af tropiske fugle, vulkaner og de stenede Stillehavsøer – beboet af søløver.

I Peru kan du opleve nutidens indfødte, som bor på flydende øer i den højt beliggende sø, Titicaca, eller i andre område som Belém, Manaus, Lima, La Paz.

Også den glemte inka-by, Machu Picchu, i Cuzco med fortidens indianere er meget interessant.

Peru i Latinamerika

I Ecuador kan du rejse fra Amazonas over de isdækkede Andes vulkaner, ned gennem tropisk regnskov med eksotiske orkideer, fugle, bizarre regnskovsplanter, mærkelige insekter og frygtløse dyr.

Musikken

Findes der én stor fællesnævner for Latinamerika, så er det musikken.

Dans i Latinamerika

Musikken spilles og høres overalt og er hver mands eje. Her finder du samba på de sandede gader, brasilianske rytmer på strande og i byer, panfløjter på Andes markederne, argentinsk folkemusik og meget meget mere.

Faldskærmsudspring - Inspiration til Latinamerika

Oplevelserne og aktiviteterne er endeløse og der findes noget for en hver

Med helt få ord kan man sige, at rejse til Latinamerika, vil blive en helt uforglemmelig oplevelse.