Inspiration til Syd- & Mellemamerika

Verdens største regnskov, et spændende dyre- og planteliv, en oprindelige indiansk befolkning og skøn musik er kun et lille udpluk af de mange oplevelser der venter forude…

Inspiration til Syd- & Mellemamerika

Syd- og Mellemamerika er en af de mest spændende verdensdele med indfødte indianere, regnskove, bjerge, vulkaner, historie og sprudlende multikultur i en fascinerende blanding af afrikansk, indiansk og europæisk afstamning.

Latinamerika’s oprindelige indianske befolkning er så godt som udryddet, men i det nordlige, Mellemamerika og i flere af Andesbjergene, udgør indianerne stadig en stor del af befolkningen. 

indfoedte-indianere-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Oplevelserne i denne verdensdel er uendelige og strækker sig over verdens største regnskov og floden Amazonas, der med sit spændende dyre- og planteliv som strækker sig over store dele af Brasilien, Venezuela, Bolivia, Ecuador og Colombia og Peru.

vandfald-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Verdens længste bjergkæde Andesbjergene med de charmerende byer Caracas, Medellín, Quito, Santiago de Chile, bygget i bjergene.

Galapagos øerne med sine skildpadder, søløver og havleguaner, eller andre fjerntliggende øer som Påskeøen og Fernando de Noronha.

Ørkener som Atacama, landskaber i Patagonia & Tierra del Fuego, verdens højeste vandfald, Angel Falls i Venezuela, og andre store vandfald i Iguaçu Falls, Argentina og Brasilien.

oerken-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Du kan også se verdens ældste klippemalerier ved Serra da Capivara, og deltage i nogle af verdens største festligheder, såsom Rio karneval og Belem sin Cirio de Nazaré, Tango VM, og Vendimia festivalen i Argentina, som er en stor del af denne utroligt varierede og spændende verdensdel.

vaegmalerier-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

I Brasilien, Latinamerikas største – og verdens 5. største land, finder du 7000 km kridhvide strande med palmer og det azurblå Atlanterhav, utallige tropiske øer, musik-fyldte metropoler og fortryllende kolonibyer.

strande-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Inde i landet, byder Brasilien på flotte seværdigheder som majestætiske vandfald og krystalklare floder, men Brasilien’s aller største attraktion er Amazonas og Pantanal floderne, som er noget af det mest fantastiske og livsbekræftende.

amazonas-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Oplev Amazonas med båd (jo mindre jo bedre) ned gennem floden, hvor du passerer både huse bygget på pæle og kan høre skrigende aber og fugle i skoven.

Eller du kan svede dig gennem floder og laguner på en kanotur.

Er du endnu mere hardcore, så har du også mulighed for at campere i regnskoven og på helt tæt hold, møde områdets fascinerende dyr – både dag og nat.

amazon-dyr-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Den bedste måde at se dyrelivet på, er på en aftentur.

Medbring en kraftig lommelygte og kom helt tæt på fugleedderkopper, træfrøer, flagermus, tornede rotter og slanger (hvoraf de fleste er ikke-giftige).

froe-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Udforsk også nogle af verdens højeste bjerge, vidtstrakte ørkener og imponerende vandfald i Argentina – verdens 8. største land.

Her finder du alt fra vilde og fjerntliggende områder i det sydlige Patagonien, til verdensklasse metropoler som tango’ens Buenos Aires, Sao Paulo, Bogatá, Caracas, Santiago, og verdens smukkest beliggende by, Rio de Janerio.

santiago-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Peru er hjemsted for snedækkede bjerge, kæmpe sandklitter, flokke af tropiske fugle, vulkaner og de stenede Stillehavsøer – beboet af søløver.

Peru kan du opleve nutidens indianere, som bor på de flydende øer i den højt beliggende sø, Titicaca, eller i andre område som Belém, Manaus, Lima, La Paz.

Også den glemte inka-by, Machu Picchu i Cuzco med fortidens indianere er meget interessant.

peru-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

I Ecuador kan du rejse fra Amazonas over de isdækkede Andes vulkaner, ned gennem tropisk regnskov med eksotiske orkideer, fugle, bizarre regnskovsplanter, mærkelige insekter og frygtløse dyr.

dans-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Findes der én stor fællesnævner for Latinamerika, så er det musikken.

Musikken spilles og høres overalt og er hver mands eje – samba på de sandede gader, brasilianske rytmer på strande og i byer, panfløjter på Andes markederne, argentinsk folkemusik og meget meget mere.

faldskaermsudspring-inspiration-til-syd-og-mellemamerika

Med helt få ord kan man sige, at rejse til Syd- og Mellemamerika, vil blive en helt uforglemmelig oplevelse.

Syd- og Mellemamerika er en af de mest spændende verdensdele med indfødte indianere, regnskove, bjerge, vulkaner, historie og sprudlende multikultur i en fascinerende blanding af afrikansk, indiansk og europæisk afstamning.

Latinamerika’s oprindelige indianske befolkning er så godt som udryddet, men i det nordlige, Mellemamerika og i flere af Andesbjergene, udgør indianerne stadig en stor del af befolkningen. 

Mest læste fra Syd- & Mellemamerika

10 oplevelser som vil få Lima til tops på din bucket list

5 grunde til at opleve Galapagos øerne

Latinamerika bugner af eventyr

Oplevelser vi anbefaler

Verdens bedste rejsebøger

sydamerika-rejseguide
centralamerika-rejseguide

Skriv om DINE oplevelser i Syd- eller Mellemamerika – Bliv Gæsteblogger

At du været i Syd- eller Mellemamerika?

Så bliv Gæsteblogger og skriv om dine oplevelser

Book hotel og optjen gratis overnatninger

Instagram-forside  Følg med på Instagram

De billigste flybilletter finder du på:

Flere RejseBlogs fra Syd- & Mellemamerika

En rejse langs Amazonfloden

Amazonfloden er hovedpulsåren til livet i det nordlige Brasilien. Fra udmundingen ved...

Fantastiske oplevelser i Peru

Fantastiske oplevelser i PeruPeru bliver en oplevelse du sent vil glemme... At rejse i Peru kan...

Når du booker fly, hotel, seværdigheder osv. via vores links, tjener vi en lille smule i kommission - tak for din støtte.

Rejsetanker-dk-logo

På RejseTanker.dk skriver vi alt fra guides og rejsebeskrivelser, til anmeldelser og gode tips, alene baseret på at inspirere og hjælpe andre med planlægningen af drømmerejsen.

Personlige anbefalinger er nemlig dem, som giver de mest troværdige og de bedste oplevelser.