Spaghetti westernbyen San Salvatore di Sinis på Sardinien

15. september 2018 Europa   Italien   RejseBlog   Sardinien

I det vestlige Sardinien og udenfor den lille landsby Cabras (tæt på Oristanio) ligger westernbyen San Salvatore di Sinis.

Denne charmerende, næsten øde by, består af adskillige små sammenhængende et-etages huse, en gammel kirke og en stor “plaza”.

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby-gaderne

Byen er bedst kendt som filmlokation for flere af 60’ernes cowboyfilm.

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby-plaza

At træde ind i San Salvatore di Sinis, er som at træde tilbage i tiden og ind i the “wild west” – kun byens travle leben fra dengang mangler.

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby-kirke-forenden

De første huse i byen blev bygget rundt om kirken i det 17. århundrede, men byen nåede først sin nuværende størrelse i midten af det 19. århundrede.

Kirken San Salvatore, blev under den spanske periode og i slutningen af det 17. århundrede, bygget over gamle hellige underjordiske kamre, som går tilbage til det 4. århundrede.

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby-kirke-trappe

Via en gammel smal trappe, er der adgang til kamrene som var af hedensk oprindelse og dedikeret til “the pagan worship of water” – den hedenske tilbedelse af vand.

Senere blev kamrene omdannet til et sted for kristen tilbedelse.

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby-vægmalerier

I kamrene ses en brønd samt flere artefakter som vidner om at kamrene har være benyttet af flere religioner og religiøse retninger.

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby-brønd

Hvert år den 1. weekend i september, afholder byen en af Sadiniens ældste festivaller – festivalen San Salvatore, hvor Saint Salvatore hyldes.

En festival hvor tusinde barfodede unge mandlige pilgrimme, i hvide kapper kommer løbende og bærende på en statue af Saint Salvatore fra kirken “Santa Maria Assunta” i Cabras til San Salvatores lille kirke.

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby-gaderne

Under dette døgns begivenheder fyldes alle de små huse af pilgrimme og deres familier som deltager i festivallen. Om aftenen fortsætter festlighederne med grillet lokal fisk og vin.

Det syv km lange løb gentages dagen efter i modsat retning, hvor statuen af ​​Saint Salvatore bliver bragt tilbage til kirken i Cabras.

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby

Resten af året står de fleste huse ubeboet, og benyttes kun indimellem af landmænd som i perioder overnatter når markerne om efteråret skal såes eller, om sommeren når der skal høstes.

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby-gaderne

Jeg kan varmt anbefale at besøge byen, som har en helt særlig ånd over sig – og er man som jeg, pjattet med sjove gamle døre og indgangspartier, så får du her masser af gode billeder med hjem

Spaghetti-westernbyen-San-Salvatore-di-Sinis-sardinien-westernby-dør

Læs mere fra Sardinien HER og andre gode rejseblogs fra Italien HER

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>