San Salvatore di Sinis på Sardinien

I det vestlige Sardinien og udenfor den lille landsby Cabras (tæt på Oristanio) ligger westernbyen San Salvatore di Sinis.

Denne charmerende, næsten øde, by består af adskillige små sammenhængende etplans huse, en gammel kirke og en stor “plaza”.

Spaghetti Westernbyen San Salvatore di Sinis

Byen er bedst kendt som filmlokation for flere af 60’ernes cowboyfilm.

Plaza på Spaghetti Westernbyen San Salvatore di Sinis

At træde ind i San Salvatore di Sinis, er som at træde tilbage i tiden og ind i the “wild west” – kun byens travle leben fra dengang mangler.

De første huse i byen blev bygget rundt om kirken i det 17. århundrede, men byen nåede først sin nuværende størrelse i midten af det 19. århundrede.

Kirken San Salvatore

Kirken San Salvatore, blev under den spanske periode og i slutningen af det 17. århundrede, bygget over gamle hellige underjordiske kamre, som går tilbage til det 4. århundrede.

Underjordiske kamre i San Salvatore di Sinis

Via en gammel smal trappe, er der adgang til kamrene som var af hedensk oprindelse og dedikeret til “the pagan worship of water” – den hedenske tilbedelse af vand.

Senere blev kamrene omdannet til et sted for kristen tilbedelse.

Kamre indskriptioner i San Salvatore di Sinis

I kamrene ses en brønd samt flere artefakter som vidner om at kamrene har være benyttet af flere religioner og religiøse retninger.

Brønd i kamrene under San Salvatore di Sinis

Pilgrims festival i San Salvatore

Hvert år den 1. weekend i september, afholder byen en af Sadiniens ældste festivaller – festivalen San Salvatore, hvor Saint Salvatore hyldes.

En festival hvor tusinde barfodede unge mandlige pilgrimme, i hvide kapper kommer løbende og bærende på en statue af Saint Salvatore fra kirken “Santa Maria Assunta” i Cabras til San Salvatores lille kirke.

San Salvatore di Sinis på Sardinien

Under dette døgns begivenheder fyldes alle de små huse af pilgrimme og deres familier som deltager i festivallen. Om aftenen fortsætter festlighederne med grillet lokal fisk og vin.

Det syv km lange løb gentages dagen efter i modsat retning, hvor statuen af ​​Saint Salvatore bliver bragt tilbage til kirken i Cabras.

San Salvatore di Sinis på Sardinien

Resten af året står de fleste huse ubeboet og benyttes kun indimellem af landmænd som i perioder overnatter når markerne om efteråret skal såes, eller om sommeren når der skal høstes.

San Salvatore di Sinis på Sardinien

Jeg kan varmt anbefale at besøge byen, som har en helt særlig ånd over sig – og er man som jeg, pjattet med sjove gamle døre og indgangspartier, så får du her masser af gode billeder med hjem

Gamle døre i San Salvatore di Sinis på Sardinien

>> Læs mere om San Salvatore di Sinis her <<

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »